Με 9/11 διαφορετικούς και μήνυμα πρόκρισης

Με 9/11 διαφορετικούς και μήνυμα πρόκρισης

Ο Μαρτίνς αλλάζει εννέα ποδοσφαιριστές στη Λαμία, σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο και ζήτησε από τους παίκτες του σκορ πρόκρισης.

Ενας σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, ποτέ δεν (μπορεί να) διαλέγει στόχους. Ολοι οι τίτλοι, όλες οι διοργανώσεις, όλα τα παιχνίδια έχουν τη δική τους σημασία. Και αυτό είναι κάτι που ο Πέδρο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του το έχουν κάνει δεύτερη φύση τους. Με τους Ερυθρόλευκους να είναι η μοναδική ομάδα της χώρας που βρίσκεται μέσα σε όλους τους στόχους της.

Στόχους που τους αξιολογεί, όχι με βάση τη «σημασία» της κάθε διοργάνωσης, αλλά χρονολογικά. Κάτι που σημαίνει ότι ο σημερινός πρώτος προημιτελικός με τη Λαμία αποτελεί το μοναδικό παιχνίδι που έχουν στο μυαλό τους προπονητής και παίκτες των Πειραιωτών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί 9 στους 11 παίκτες διαφορετικούς, σε σχέση με όσους αγωνίστηκαν κόντρα στον Πανιώνιο, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συμμετέχοντες, να δείξουν στον προπονητή τους ότι πρέπει να τους έχει στα βασικά του πλάνα, τόσο για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όσο και για το μεγάλο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου.

Σύμφωνα με όσα έδειξε χθες ο Πέδρο Μαρτίνς, λοιπόν, η μοναδική θέση που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αυτή του τερματοφύλακα. Με τον Πορτογάλο τεχνικό να μην έχει καταλήξει ακόμη εάν θα ξεκινήσει τον Λευτέρη Χουτεσιώτη ή τον Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος πρώτη φορά μπαίνει σε 18άδα αγώνα και έχει καιρό να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι (08/08/2018).

Από εκεί και πέρα, οι δοκιμές που έκανε ο Μαρτίνς ήταν κατατοπιστικές. Ο Ανδρούτσος αναμένεται να πάρει θέση στο δεξιό άκρο της άμυνας, με τους Μιράντα, Μεριά και Τσιμίκα να συμπληρώνουν την 4άδα. Στη μεσαία γραμμή θα δούμε και πάλι το βασικό δίδυμο των πρώτων μηνών της σεζόν Μπουχαλάκη, Καμαρά, με τον Μασούρα δεξιό εξτρέμ και τον Ζιλ Ντίας αριστερό. Τέλος, στην επίθεση, ο Φάνκο Σολδάνο αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του ως βασικός, έχοντας παρτενέρ τον Χασάν. Με τον Ολυμπιακό να παίζει ξανά σε σχηματισμό 4-4-2, όπως και κόντρα στον Πανιώνιο.

Στόχος του Ολυμπιακού είναι να μπορέσει να πάρει αποτέλεσμα… πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι. Για αυτόν τον λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς ζήτησε από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι, να ακολουθήσουν το πλάνο και να μην έχουν τίποτε άλλο στο μυαλό τους, πέρα από μία «καθαρή» νίκη, που θα διευκολύνει το έργο τους στη ρεβάνς.

* Εχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι η επιλογή του Καμαρά να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα και η απόφαση να μείνει εκτός αποστολής ο Νάτχο, μαρτυρά τη σκέψη του Πέδρο Μαρτίνς να έχει στο αρχικό σχήμα τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Ισραηλινό στην Τούμπα, δίπλα στον Γκιγιέρμε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ