Λαμία – Ολυμπιακός 3-3

Λαμία – Ολυμπιακός 3-3

Εντυπωσιακή παρουσία από τον Αργεντινό επιθετικό με 1 γκολ και 2 ασίστ στο 3-3 του Ολυμπιακού με τη Λαμία. Ροκ ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες και φεστιβάλ γκολ, παρά το βουρκωμένο γήπεδο. Πρώτο γκολ και για τον Ντίας, λάθη στην άμυνα για τους Ερυθρόλευκους, που τους κόστισαν τα δύο πρώτα γκολ.

Σε ένα παιχνίδι – ροντέο με έξι γκολ, πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, αλλά και αρκετά λάθη, Λαμία και Ολυμπιακός ήρθαν ισόπαλοι 3-3 στο πρώτο παιχνίδι για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Φράνκο Σολδάνο, με τον Αργεντινό να δείχνει τα διαπιστευτήριά του και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ο 24χρονος στράικερ εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που του έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς και ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο το πλούσιο ταλέντο του. Ο Λατινοαμερικάνος μάλιστα είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, «σέρβιρε» το πρώτο στον Ζιλ Ντίας και το τρίτο στον Χασάν, ενώ σκόραρε το δεύτερο τέρμα των Πειραιωτών.

Ο Πορτογάλος προπονητής έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τον Φράνκο Σολδάνο, αλλά είχε πολλά παράπονα από την αμυντική του γραμμή. Στο πρώτο γκολ της Λαμίας είχε κάνει τραγικό λάθος ο Χουτεσιώτης, ενώ το δεύτερο είναι αυτογκόλ του Μπουχαλάκη.

Ο Φράνκο Σολδάνο μπορεί να ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, αλλά το «χρυσό βατόμουρο» πηγαίνει στον διαιτητή Σκουλά. Ο ρέφερι έχασε πολλές φάσεις και έκανε εύκολα λάθη, παρότι ήταν κοντά στις φάσεις. Στο πρώτο ημίχρονο μετέτρεψε σε άουτ, δύο κόρνερ υπέρ του Ολυμπιακού, σε φάσεις που είχαν διώξει πεντακάθαρα παίκτες της Λαμίας. Αφησε το σκληρό μαρκάρισμα των γηπεδούχων και γενικά ήταν… αλλού.

Ο Ολυμπιακός έστω και αν δεν κέρδισε στην Φθιώτιδα, είναι με το ενάμιση πόδι στα ημιτελικά, καθώς στον δεύτερο αγώνα θα υποδεχθεί τη Λαμία στο Καραϊσκάκη. Υπενθυμίζουμε ότι οι Ερυθρόλευκοι στο αποψινό παιχνίδι παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, με τον Πέδρο Μαρτίνς να προχωράει σε ολικό ροτέισον ενόψει του ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οσον αφορά στον επαναληπτικό των δύο ομάδων, η ρεβάνς θα διεξαχθεί το διήμερο 27-28 Φεβρουαρίου, με την ακριβή ημερομηνία να ανακοινώνεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Το λάθος του Χουτεσιώτη και η απάντηση του Ζιλ Ντίας

Η Λαμία ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και στο 2ο λεπτό δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση. Ο Σκόνδρας έκανε το γέμισμα από δεξιά, ο Καρυπίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Χουτεσιώτη.

Στο 9’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκαλο, μετά το τραγικό λάθος του Λευτέρη Χουτεσιώτη. Ο 26χρονος επιθετικός ελίχθηκε έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ελληνα κίπερ και κατέληξε στα δίχτυα του, με την Λαμία να κάνει το 1-0.

Η απάντηση των Πειραιωτών, ωστόσο, ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισαν σε 1-1 με τον Ζιλ Ντίας. Ο Σολδάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Χασάν άφησε την μπάλα να περάσει, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κατέβασε εξαιρετικά και με ωραίο πλασέ νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-1.  Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Ζιλ Ντίας με την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά και η πρώτη ασίστ του Αργεντινού επιθετικού.

Τις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός, το γκολ η Λαμία

Μετά το γκολ του Πορτογάλου οι Ερυθρόλευκοι ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και δημιούργησαν τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες στα καρέ των γηπεδούχων. Στο 20’ ο Τσιμίκας έκανε το γύρισμα από αριστερά, ο Χασάν σούταρε, αλλά δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και η μπάλα έφυγε άουτ. Εξι λεπτά αργότερα ο Σολδάνο με κεφαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ζιλ Ντίας, ο Πορτογάλος σούταρε, αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε.

Στο 29’ ο πορτιέρο της Λαμίας είπε και πάλι «όχι», αυτή τη φορά στον Μασούρα. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός πλάσαρε απέναντι από τον Σαράνοφ, με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να κρατάει και πάλι όρθια την ομάδα του. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν τρεις ευκαιρίες, αλλά αυτή που πέτυχε το γκολ ήταν η Λαμία και πάλι από λάθος των Πειραιωτών.

Στο 31’ ο Πίτι έκανε το γέμισμα από αριστερά, ο Μπουχαλάκης προσπάθησε να απομακρύνει, αλλά έβαλε λάθος το πόδι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη, κάνοντας το 2-1 για τη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν κατοχή 72-28, αλλά η Λαμία πήγε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Ροντέο, τρία γκολ σε 11 λεπτά και 3-3!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να ισοφαρίσει και στο 51’ τα κατάφερε. Ο Καμαρά άνοιξε ωραία στον Μασούρα, αυτός έκανε το γύρισμα, ο Σολδάνο πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 2-2. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή πριν το γύρισμα του Μασούρα, αλλά ο διαιτητής και ο βοηθός άφησαν τη φάση να εξελιχθεί. Μια πολύ δύσκολη φάση, στην οποία δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν η μπάλα έχει βγει άουτ. Ακόμα και μετά από πολλά ριπλέι δεν μπορεί να βγει συμπέρασμα για το τι ακριβώς έχει συμβεί.

Στο 61’ οι Ερυθρόλευκοι έκαναν την ολική ανατροπή με τον Χασάν! Ο Σολδάνο έκανε την κεφαλιά, ο Αιγύπτιος πάλεψε στην περιοχή των γηπεδούχων και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαράνοφ για το 2-3! Οι Πειραιώτες, ωστόσο, δεν χάρηκαν για πολύ, καθώς η Λαμία ένα λεπτό αργότερα ισοφάρισε σε 3-3. Ο Βασιλαντώνοπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τσούκαλος ελίχθηκε, σούταρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χουτεσιώτη. Σε μία ακόμα φάση, στην οποία δεν αντέδρασε σωστά η άμυνα του Ολυμπιακού.

Αλλαγές και η μπίλια στο «χ»

Στο 66’ ο Πέδρο Μαρτίνς «φρέσκαρε» την επίθεσή του, βάζοντας τον Γκερέρο στη θέση του Χασάν, ενώ στο 73’ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και τον Κούτρη αντί του Ζιλ Ντίας. Ο Πορτογάλος τεχνικός έφερε από αριστερά τον Κούτρη και πέρασε στη δεξιά πλευρά τον Μασούρα. Στο τελευταίο 15άλεπτο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τον Ολυμπιακό στο 93’ να έχει την τελευταία μεγάλη ευκαιρία του παιχνιδιού.

Ο Γκερέρο ελίχθηκε έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά, η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Ο Κούτρης το εκτέλεσε, με τον Σαράνοφ να βγαίνει και να μπλοκάρει μετά την προσπάθεια του Μεριά. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του Σκουλά βρήκε τις δύο ομάδες στο 3-3, με τον κόσμο να απολαμβάνει ένα ωραίο παιχνίδι και τον Σολδάνο να ξεχωρίζει με τις κινήσεις του και την εντυπωσιακή του παρουσία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Λαμία (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Καρυπίδης, Πλιάτσικας, Ασούμπρε, Πίτι, Τομάς (66′ Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Βάντερσον, Τσούκαλος (72′ Καραμάνος), Ασίγκμπα (46′ Βασιλαντωνόπουλος) και Μπουλούλης.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ανδρούτσος, Μασούρας, Χασάν (66′ Γκερέρο), Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Σολδάνο (89′ Βοϊλης) και Ντίας (73′ Κούτρης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ