Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης 0-1

Ο Αστέρας επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στον πρώτο προημιτελικό μεταξύ των δύο ομάδων, με το γκολ του Μαρτίν Ρόλε και πλέον έχει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου.

Ο Εργοτέλης ξεπέρασε στην προηγούμενη φάση του Κυπέλλου το εμπόδιο του Άρη και είναι πλέον η μόνη ομάδα της Football League που συνεχίζει στη διοργάνωση. Κόντρα στον Αστέρα όμως, δεν κατάφερε να φανεί ανταγωνιστικός. Μοιραία ηττήθηκε (0-1), με τον Αστέρα να παίρνει αυτό που ήθελε στο Παγκρήτιο και να έχει πια τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, που θα κριθεί στην Τρίπολη.

Οι Αρκάδες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων καθόλη σχεδόν τη διάρκεια του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αντιδρούν μετά το 0-1 του Ρόλε, να παράγουν κάποιες ευκαιρίες αλλά να μην βρίσκουν το πολυπόθητο τέρμα. Σε ένα παιχνίδι που δεν επιφύλασσε πολλές συγκινήσεις, η ομάδα του Γιώργου Παράσχου έβγαλε την υποχρέωση, βρήκε το γκολ που έψαξε από την αρχή στο 50ο λεπτό και εν συνεχεία διαχειρίστηκε το προβάδισμά του ως το τέλος, με τους Κρητικούς να αντιδρούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο ή πολύ αναμενόμενα τα όσα είδαμε στην Κρήτη, με τους γηπεδούχους να κάνουν focus στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, και τους φιλοξενούμενους να επιβάλλουν τον ρυθμό τους και να ψάχνουν το γκολ. Οι Κρητικοί που είχαν ούτως ή άλλως δύσκολη αποστολή, έχασαν στο πρώτο τέταρτο δύο παίκτες (Μπαναχάκ και Έφορντ) που αποχώρησαν τραυματίες και το επίπεδο δυσκολίας αυξήθηκε.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια στο 0-0. Στην επανάληψη, στο 48ο λεπτό ο Καπνίδης έκανε σπουδαία κούρσα μέχρι την περιοχή του Αστέρα, έμεινε όρθιος στο μαρκάρισμα των στόπερ των φιλοξενούμενων, όμως ο Αθανασιάδης επενέβη σωτήρια στα πόδια του. Δύο μόλις λεπτά αργότερα, ο Αστέρας σκόραρε με τον Ρόλε. Ο Τσιλιανίδης γύρισε στον Μανιά, αυτός με τακουνάκι στον Ορτέγκα που έπεσε εντός περιοχής, η φάση συνεχίστηκε και ο Ρόλε από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε για το 1-0 της ομάδας του.

Από το σημείο του γκολ κι έκτοτε, οι παίκτες του Παπαβασιλείου έβγαλαν αντίδραση και προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί. Με την βοηθό Δέτση να τα κάνει μαντάρα, επιτρέποντας στον Εργοτέλη να κάνει ακόμα μια ευκαιρία στο 54′ με τον Καπνίδη να πιάνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και την μπάλα να φεύγει μόλις άουτ. Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ωστόσο, ο ρυθμός έπεσε και οι Αρκάδες διαχειρίζονταν με άνεση το προβάδισμά τους, δημιουργώντας κι ορισμένες ευκαιρίες για να αυξήσουν το προβάδισμά τους.

Το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου, με τον Αστέρα να έχει φυσικά τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς στο Θ. Κολοκοτρώνης στις 26 Φεβρουαρίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Εργοτέλης (Νίκκι Παπαβασιλείου): Κατσιμήτρος, Μπάτζιος, Οικονόμου, Μαζουλουξής (70’ Γροντής), Μπαχανάκ (18’ λ.τ Κοιλιάρας), Μπρους, Μπουρσέλης, Τσέλιος, Κουατέγνκ, Εφορντ (26’ λ.τ Καπνίδης), Ιατρούδης

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Ανχελ, Βλάχος, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ρόλε (69’ Φερνάντεθ), Ιγκλέσιας (61’ Κυριακόπουλος), Καλτσάς, Τσιλιανίδης (83’ Ματρικάρντι), Μανιάς

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ