ΑΕΚ: «Φρεσκάρει» την ενδεκάδα, κρατάει τη… συνταγή

ΑΕΚ: «Φρεσκάρει» την ενδεκάδα, κρατάει τη… συνταγή

Τα πλάνα και οι σκέψεις του Χιμένεθ για τον ημιτελικό με τη Λαμία.

Το αποψινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία, για τα ημιτελικά του κυπέλλου, αποτελεί το πιο σημαντικό ματς των Κιτρινόμαυρων στη φετινή σεζόν, μέχρι το επόμενο. Η Ένωση θέλει να κάνει απόψε στο «καυτό» ΟΑΚΑ το πρώτο βήμα για την πρόκρισή της στον τελικό του θεσμού, που όπως εξελίχθηκε η χρονιά, είναι ο μοναδικός στόχος της.

Ένας στόχος που στην ΑΕΚ δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν με όλες τις δυνάμεις τους, έτσι ώστε να κλείσουν τη σεζόν με έναν τίτλο. Κάτι που αν επιτευχθεί, είναι δεδομένο πως θα βρει τον Δικέφαλο με άλλη ψυχολογία στο φινάλε της χρονιάς, σε σχέση όχι μόνο με το «σήμερα», αλλά και με το συνολικό… mood που είχαν ομάδα και κόσμος, στο διάστημα που προηγήθηκε.

Ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει την ΑΕΚ με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα. Ο Ισπανός τεχνικός άφησε εκτός από την 20άδα που ανακοίνωσε χθες τους τραυματίες Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτα (διάστρεμμα δευτέρου βαθμού στην αριστερή ποδοκνημική, εκτός για περίπου δύο εβδομάδες), καθώς και τον Γαλανόπουλο. Μιας και επιστρέφει σε αποστολή ο Άλεφ, που μάλιστα διεκδικεί και φανέλα βασικού. Σε αυτήν βρίσκονται αναλυτικά οι Μπάρκας, Τσιντώτας, Μπακάκης, Οικονόμου, Γκάλο, Τσόσιτς, Χουλτ, Σβάρνας, Μπούσης, Κρίστιτσιτς, Αλμπάνης, Σιμόες, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Μπότος, Γιούσης, Άλεφ, Λιβάια, Πόνσε, Μπογέ.

Σε ότι έχει να κάνει με τα πλάνα του Χιμένεθ για την ενδεκάδα, το 3-5-2 αναμένεται να διατηρηθεί. Ωστόσο, θα υπάρξουν αλλαγές σε κάθε γραμμή, σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Παναιτωλικό. Κάτω από τα δοκάρια είναι πιθανό να δούμε τον Τσιντώτα αντί του Μπάρκα. Στην άμυνα θα βρίσκονται οι Μπακάκης, Οικονόμου και Τσόσιτς, ενώ στα άκρα οι Γκάλο, Χουλτ. Σε ότι έχει να κάνει με τις θέσεις των αμυντικών χαφ, οι Σιμόες και Άλεφ έχουν το προβάδισμα. Ενώ ο Μάνταλος επιστρέφει στο βασικό σχήμα, σε ρόλο επιτελικού, πίσω από τους Λιβάγια και Πόνσε που θα συνθέσουν το δίδυμο της επίθεσης.

Οι παραπάνω επιλογές δείχνουν ως οι επικρατέστερες για το σχήμα με το οποίο θα παραταχθεί το βράδυ η ΑΕΚ, παρότι θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν ο Κλωναρίδης αντί του Χουλτ, αλλά και ο Κρστίτσιτς αντί του Άλεφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ