Αίτημα της ΑΕΚ να τιμηθεί στον τελικό η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Αίτημα της ΑΕΚ να τιμηθεί στον τελικό η Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Η ΑΕΚ κατέθεσε επίσημο αίτημα στην ΕΠΟ για να τιμηθεί η «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο».

Η ΑΕΚ κάνει… πρόβα τελικού στο Κύπελλο Ελλάδος (μετά το 2-0 επί της Λαμίας στο πρώτο ματς) και έχει ήδη στείλει αίτημα στην ΕΠΟ για να συνδυαστεί η διεξαγωγή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας με την «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» που κάθε χρόνο εορτάζεται στις 19 Μαΐου.

Παράλληλα, φέτος είναι κομβική η ημερομηνία αφού συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία, που αναγνώρισε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων στις 24 Φεβρουαρίου 1994

Συγκεκριμένα, η πρόταση της ΑΕΚ περιλαμβάνει ένα σύντομο τελετουργικό πριν από τον τελικό και φυσικά την τήρηση ενός λεπτού σιγής για τα θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Οπως είναι λογικά, η πρόταση ισχύει τόσο αν το ζευγάρι του τελικού είναι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, καθώς αμφότερες οι ομάδες έχουν ρίζες στον ποντιακό ελληνισμό, όσο κι αν προκύψει οποιοδήποτε διαφορετικό ζευγάρι από τους δύο ημιτελικούς (με Λαμία ή Αστέρα Τρίπολης δηλαδή).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ