Μεγάλη πιθανότητα για τελικό Κυπέλλου με VAR

Μεγάλη πιθανότητα για τελικό Κυπέλλου με VAR

Πολύ πιθανό μοιάζει το ενδεχόμενο να κάνει ντεμπούτο το VAR στον τελικό Κυπέλλου μιας και πλέον έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αρκετά πιθανό μοιάζει πλέον το ενδεχόμενο να διεξαχθεί με VAR ο φετινός τελικός Κυπέλλου.

Σύμφωνα με το «ethnos.gr» έχουν διευθετηθεί και οι τελευταίες γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούσαν στην εγκατάσταση του VAR ενώ τις προηγούμενες μέρες «πέρασε» από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο διαγωνισμός «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου με σύγχρονα Ψηφιακά Μέσα ΤΠΕ» (ο διαγωνισμός για τον ανάδοχο του VAR) και μέχρι την 11η Μαΐου, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να «ενεργοποιηθεί» και να χρησιμοποιηθεί η υπηρεσία.

Η ΕΠΟ έχει ήδη την άδεια από την FIFA για να χρησιμοποιήσει το VAR, μιας και είχε καταθέσει εδώ και καιρό το σχετικό αίτημα και μένει πλέον να οριστικοποιηθεί το ζευγάρι του τελικού ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να αρχίσει ο προγραμματισμός για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες, η πρώτη εφαρμογή του VAR –όπως όλα δείχνουν- δεν θα γίνει από το κτήριο του «Κέντρου Ελέγχου», το οποίο έχει ήδη βρει η ΕΠΟ, αλλά μέσω κινητής μονάδας (βαν) με ειδικό εξοπλισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του VAR.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ