ΑΕΚ: «Κλειδί» τα στημένα στο πλάνο του Χιμένεθ

ΑΕΚ: «Κλειδί» τα στημένα στο πλάνο του Χιμένεθ

Η δουλειά στα Σπάτα για την ΑΕΚ και που σκοπεύει να «χτυπήσει» τον ΠΑΟΚ ο Ισπανός τεχνικός.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για τον τελικό κυπέλλου, με τους Κιτρινόμαυρους να συγκεντρώνονται στα Σπάτα στις 18:30 και από εκεί να μεταβαίνουν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή. Μια αποστολή που έχει ακόμα αρκετές θέσεις ανοικτές, καθώς οι επιλογές για τον Μανόλο Χιμένεθ είναι πολλές.

Η χθεσινή προπόνηση της Ένωσης ολοκληρώθηκε χωρίς πρόβλημα, με τον Ισπανό τεχνικό να έχει διαθέσιμους όλους τους ποδοσφαιριστές του. Η ΑΕΚ πηγαίνει πάνοπλη στον τελικό κυπέλλου, με το κλίμα στις τάξεις της ομάδας να χαρακτηρίζεται από πίστη και αποφασιστικότητα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Από χθες το αγωνιστικό-τακτικό πλάνο της ΑΕΚ μπήκε σε φάση εφαρμογής, καθώς ο Χιμένεθ δούλεψε αρκετά με τους παίκτες του στις στημένες φάσεις. Κομμάτι που ο Ανδαλουσιανός προπονητής εκτιμά πως μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο αυριανό παιχνίδι.

Η Ένωση έχει παρουσιάσει αδυναμίες στις στημένες φάσεις, στις προηγούμενες αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θεωρείται πολύ δυνατή στο συγκεκριμένο κομμάτι, γι’ αυτό και οι Κιτρινόμαυροι θέλουν να παρουσιαστούν προετοιμασμένοι και «διαβασμένοι».

Παράλληλα, η ΑΕΚ θέλει να παρουσιαστεί βελτιωμένη στις δικές της στημένες μπάλες. Προκειμένου να βρει μέσα από μια εκτέλεση κόρνερ ή ένα φάουλ, γκολ. Το ζητούμενο για τον Χιμένεθ είναι η ομάδα του να είναι και αποτελεσματική. Καθώς είναι πιθανό το παιχνίδι να είναι «κλειστό», με τις ευκαιρίες να μην έρχονται εύκολα.

Η δουλειά που έγινε στα Σπάτα πάνω στα στημένα, αφορούσε και το κομμάτι της δημιουργίας. Έναν τομέα του παιχνιδιού που μέχρι τώρα η ΑΕΚ δεν έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί. Κάτι, που ο Χιμένεθ επιθυμεί να αλλάξει στον τελικό του κυπέλλου.

Σε ότι έχει να κάνει τώρα με το αγωνιστικό πλάνο που θα επιλέξει αύριο ο Ισπανός προπονητής, ακόμα τα χαρτιά του παραμένουν κλειστά. Οι πληροφορίες θέλουν πάντως το σχήμα με τετράδα στην άμυνα να κερδίζει πόντους και να φαντάζει ως το επικρατέστερο. Χωρίς, ωστόσο, να βγαίνει από το «κάδρο» και το 3-5-2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ