Κερδίζει πόντους το 4-4-1-1 στο μυαλό του Χιμένεθ

Κερδίζει πόντους το 4-4-1-1 στο μυαλό του Χιμένεθ

Οι σκέψεις του Ισπανού τεχνικού για το σχήμα του τελικού και τα δεδομένα για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της για τον τελικό κυπέλλου, με τους Κιτρινόμαυρους να προπονούνται στα Σπάτα στις 18:30 και ακολούθως να μεταβαίνουν στο ξενοδοχείο που θα καταλύσει η αποστολή. Ο Μανόλο Χιμένεθ είδε και χθες όλους τους ποδοσφαιριστές του να γυμνάζονται κανονικά και το απουσιολόγιο της ομάδας να παραμένει λευκό.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες του, με τις επιλογές ενόψει του αυριανού αγώνα να είναι πολλές. Κάτι που από τη μία λύνει τα χέρια του προπονητή του Δικεφάλου, από την άλλη όμως δημιουργεί μια σειρά από διλήμματα, τόσο για την ενδεκάδα, όσο και για την 18άδα.

Όλα δείχνουν πως ο Χιμένεθ έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του κάποια πράγματα αναφορικά με το σχήμα που θα παρατάξει αύριο στο ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τις ασκήσεις τακτικής που έχουν γίνει στα Σπάτα αυτές τις μέρες, το πιθανότερο είναι να δούμε ένα 4-4-1-1 από πλευράς Χιμένεθ στον τελικό, με την ενδεκάδα της ΑΕΚ να είναι σχεδόν ίδια με εκείνη απέναντι στον Λεβαδειακό.

Η μοναδική αλλαγή στο σχήμα των Κιτρινόμαυρων, θα αφορά στην τοποθέτηση του Μπακάκη αντί του Γκάλο, στο δεξί άκρο της άμυνας. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Μπάρκας, στο κέντρο της άμυνας οι Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου και αριστερά ο Χουλτ.

Το δίδυμο των αμυντικών χαφ θα απαρτίζεται από τους Σιμόες, Κρίστισιτς, στα άκρα θα βρίσκονται οι Μπακασέτας, Μάνταλος και πίσω από τον Πόνσε ο Λιβάγια. Εφόσον ο Χιμένεθ καταλήξει σε σχήμα με τετράδα στα μετόπισθεν οι επικρατέστεροι για την ενδεκάδα είναι οι παίκτες που αναφέραμε παραπάνω, με ένα μικρό παράθυρο κάποιας έκπληξης. Όπως για παράδειγμα η χρησιμοποίηση του Κλωναρίδη στα δεξιά αντί του Μπακασέτα.

Πάντως, από το μυαλό του Ανδαλουσιανού τεχνικού δεν έχει βγει εντελώς και η επιλογή του 3-5-2. Ένα σύστημα που αρέσκεται να εφαρμόζει ο Χιμένεθ και που γνωρίζουν καλά οι Κιτρινόμαυροι.

Σε αυτή την περίπτωση ο Μπακάκης θα γυρίσει στα στόπερ, ως τρίτος αμυντικός, με τον Γκάλο να μπαίνει στην ενδεκάδα αντί του Μπακασέτα. Προκειμένου να καλύψει τη δεξιά πτέρυγα. Ενώ τα υπόλοιπα πρόσωπα της ενδεκάδας θα μείνουν ως έχουν, με τον Μάνταλο να μεταφέρεται από τα άκρα στον άξονα, μπροστά από τα δύο χαφ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ