Οι λόγοι που η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ

Οι λόγοι που η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ

Κίνητρο, ψυχολογικό αβαντάζ και στατιστικά δείχνουν τους λόγους που ο ΠΑΟΚ υπερτερεί έναντι της ΑΕΚ στον αποψινό τελικό.

Η ώρα του τελικού έφτασε. Σε λίγες ώρες, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, θα μονομαχήσουν στο άδειο από θεατές ΟΑΚΑ, με φόντο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Οι Ασπρόμαυροι, πριν από λίγες ημέρες, κατέκτησαν πανηγυρικά το πρωτάθλημα, το πρώτο μετά από 34 ολάκερα χρόνια, όμως η δίψα τους δεν έσβησε και τώρα θέλουν το Κύπελλο για να κάνουν το νταμπλ.

Στον αποψινό τελικό ο Δικέφαλος του Βορρά έχει το πάνω χέρι με βάση τα στατιστικά, ενώ έχει και ξεκάθαρο ψυχολογικό αβαντάζ έναντι της ΑΕΚ. Η αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων σε όλη τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος οδηγεί σε συγκρίσεις με την πλάστιγγα να γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ.

Κάνοντας χρήση των στατιστικών, διακρίνουν πως οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο αποτελεσματικοί μετατρέποντας σε γκολ περισσότερες ευκαιρίες από την Ένωση, παρότι η τελευταία είχε μεγαλύτερο μέσο όρο σε τελικές μέσα αλλά και έξω από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ υπερέχει και στο ψηλό παιχνίδι με πολύ περισσότερες τελικές με κεφαλιές (+13). Επίσης οι Ασπρόμαυροι βγάζουν περισσότερη δημιουργικότητα στο παιχνίδι τους. Φτάνουν πιο εύκολα στο γκολ από συνεργασίες πιο συχνά από την ΑΕΚ

Το βασικότερο ατού του ΠΑΟΚ για φέτος είναι η άμυνα καθώς έχει δεχθεί μόλις 14 τέρματα σε 30 αγωνιστικές. Δεν είναι μόνο ότι δέχτηκε πέντε γκολ λιγότερα από την αντίπαλο του είναι ότι επικρατεί σε όλους τους επιμέρους τομείς του ανασταλτικού παιχνιδιού και κυρίως στα κλεψίματα. Σε απόλυτους αριθμούς έχει 623 έναντι 358.

Η απουσία παικτών-κλειδιά σε νευραλγικές θέσεις, όπως αυτές των Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο δεν μπορούν να αγνοηθούν. Όμως δημιουργούν εξτρά ώθηση στους υπόλοιπους που θα αγωνιστούν.

Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που από τον Δεκέμβριο του 2017, στην αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια έχει βρει την αγωνιστική ταυτότητα και από τότε πάει με πατημένο το γκάζι. Τέλος ο Δικέφαλος του Βορρά έχει ξεκάθαρο ψυχολογικό αβαντάζ έναντι της ΑΕΚ.

Η διαφορά των 22 βαθμών στο πρωτάθλημα δείχνει την πραγματική εικόνα των δύο ομάδων, Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι την έχει κερδίσει σε δύο σερί τελικούς, τότε φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του ΠΑΟΚ και ποια ομάδα θα παίξει με πίεση και άγχος απόψε στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ