Ο (παγκόσμιος) αστέρας και το (ελληνικό) «τέρας»

Ο (παγκόσμιος) αστέρας και το (ελληνικό) «τέρας»

Την ώρα που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο διαφημίζει την Ελλάδα παγκοσμίως, το Κύπελλο της «Εξυγίανσης» γίνεται με 3.000 αστυνομικούς και 1.040 οπαδούς και το ελληνικό μπάσκετ... αγνοείται!

Γιάννης Αντετοκούνμπο. Εάν επιλέξετε να googlάρετε το όνομά του, θα προκύψουν πάνω από 300.000.000 αποτελέσματα. Σχεδόν όσα χρήματα θα πάρει στο νέο supermax συμβόλαιο που θα κληθεί να υπογράψει σε δύο χρόνια. Εως τότε, άλλωστε, σκοπεύει να έχει κατακτήσει κάτι που δεν πληρώνεται: (Τουλάχιστον) ένα δαχτυλίδι πρωταθλητή του ΝΒΑ. Δεν είναι αστείο, δεν είναι υπερβολή, είναι ωμός ρεαλισμός. Είναι ο ρεαλιστικός, ο απολύτως ορατός στόχος του πιο κυριαρχικού αθλητή μπάσκετ που παίζει στα παρκέ του πλανήτη αυτή την εποχή.

Ο «δικός μας» Γιάννης, αφού έβγαλε νοκ άουτ τους Μπόστον Σέλτικς, την ομάδα με την πιο «βαριά» φανέλα στο παγκόσμιο μπάσκετ, οδήγησε την ομάδα του στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια και επόμενος στόχος είναι ο τελικός του ΝΒΑ και η κορυφή. Μάλιστα, ο Ελληνας αθλητής είναι τόσο αποστομωτικά καλός, που έχει κάνει ακόμη και τους αντιπάλους του να παραδέχονται ότι όποιος τον αντιμετωπίσει, πρέπει να κάνει… αλχημείες για να τον σταματήσει.

Όπως συμβαίνει και στη ζωή, έτσι και στον αθλητισμό, υπάρχει ο αστήρ, αλλά και το ναδίρ. Την ώρα, λοιπόν, που ο Αντετοκούνμπο λάμπει εκτυφλωτικά ωσάν να είναι ο Σείριος, το ελληνικό ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, βρίσκονται στο κατώτατο σημείο της σύγχρονης ιστορίας των σπορ στη χώρα μας.

Στο ποδόσφαιρο, η Ελλάδα ετοιμάζεται να διεξάγει έναν ντροπιαστικό τελικό Κυπέλλου. Η ΕΠΟ της… Εξυγίανσης και η κυβερνητική ανικανότητα και φοβία, κατάφεραν να διοργανώσουν ένα παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, στο ΟΑΚΑ, με 1040 οπαδούς και 3.000 αστυνομικούς. Δεν είναι fake news είναι σκληρή πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που διασύρει την αξιοπιστία του σπορ στην Ελλάδα και αναδεικνύει την ανικανότητα όλων των φορέων να διοργανώσουν ένα απλό παιχνίδι, στο δεύτερο ασφαλέστερο γήπεδο της χώρας. Και το χειρότερο, το… πιο κάτω μάλλον δεν έχει έρθει ακόμη.

Οσο για το ελληνικό μπάσκετ; Το (κάποτε) καμάρι του ελληνικού συλλογικού αθλητισμού, εξελίσσεται σε ένα τσιφλίκι ανθρώπων επικίνδυνων να το πάνε παρακάτω. Οι ομάδες και ειδικά όταν πρόκειται για τη μισητή μάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, μπορούν να κάνουν και να λένε ό,τι θέλουν. Και να κρίνονται για αυτά. Αλλά το μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει στο καταστροφικό δίδυμο Βασιλακόπουλος-Βασιλειάδης. Τον πρόεδρο της ΕΟΚ και έναν υφυπουργό, που ενδιαφέρεται μόνο για καμιά κενής περιεχομένου δήλωση, αλλά είναι φοβικός και αδρανείς μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Και μια κυβέρνηση που επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία, ενώ πολύ πρόσφατα στο ποδόσφαιρο, όριζε έως και τους διαιτητές των τελικών, επειδή έτσι γούσταρε!

Την ίδια ώρα τα πλέι οφ είναι στον αέρα, οι ομάδες αποφάσισαν να μην πέσει κανείς και να αναδιαρθρώσουν το πρωτάθλημα, προσθέτοντας ακόμη δύο συλλόγους στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν (16 από 14), η ΚΕΔ συνεχίζει να λειτουργεί παρανόμως, διαιτητές παίζουν «παιχνίδια» και φτάνουν στο σημείο να φυλάσσονται από την αστυνομία, αλλά και να απειλούνται μέσα στα σπίτια τους! Και την ίδια στιγμή, ο ΑΣΕΑΔ μπορεί να ανατρέψει τα πάντα, μετά την άρνηση απόσυρσης της προσφυγής από τον Ολυμπιακό.

Πού καταλήγουμε; Από Γραμμένους, Βασιλακόπουλους, Βασιλειάδηδες και λοιπές «δυνάμεις» του σκότους, επιλέγουμε τη λάμψη του Γιάννη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ