Aυτά έκανε ο Χιμένεθ στον τελικό

Aυτά έκανε ο Χιμένεθ στον τελικό

Το πλάνο που ακολούθησε ο Ισπανός τεχνικός στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Μανόλο Χιμένεθ μπορεί να παρέταξε ένα σχήμα χωρίς εκπλήξεις, με την ενδεκάδα της ΑΕΚ να είναι η αναμενόμενη, όμως κατά τη διάρκεια του αγωνα ο Ισπανός άλλαξε τα πλάνα του. Το 4-4-1-1 που είδαμε στο ξεκίνημα του ματς, μετατράπηκε από ένα σημείο και μετά σε 3-5-2.

Η είσοδος του Γκάλο αντί του Μπακασέτα έφερε και αλλαγή διάταξης, με τον Μπακάκη να γυρίζει στα στόπερ. Ο Χιμένεθ επιχείρησε με αυτή την κίνηση να «γεμίσει» τον άξονα της ομάδας του και να πάρει από εκεί πράγματα, μιας και από τα άκρα δεν είχε δει… προκοπή.

Ωστόσο ούτε αυτό απέδωσε για την ΑΕΚ, με αποτέλεσμα στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα το σύστημα της Ένωσης να διαφοροποιηθεί και πάλι. Η Ένωση ολοκλήρωσε το παιχνίδι με μια διάταξη που θύμιζε 4-2-4, αφού ο Λιβάγια, ο Πόνσε, ο Μπογέ και ο Μάνταλος ήταν στην επίθεση, με τον Γαλανόπουλο και τον Σιμόες τα μοναδικά χαφ.

Οι κινήσεις τακτικής του Χιμένεθ δεν απέφεραν καρπούς. Αντίθετα, ο Ισπανός τεχνικός μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τη δουλειά που έγινε στα στημένα. Μιας και από εκεί τουλάχιστον, δεν απειλήθηκε ο Δικέφαλος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ