Xιμένεθ: «Χάσαμε ένα ισορροπημένο ματς, στον Βόλο μας έκλεψαν»

Xιμένεθ: «Χάσαμε ένα ισορροπημένο ματς, στον Βόλο μας έκλεψαν»

Τι δήλωσε μετά το παιχνίδι ο Ισπανός τεχνικός.

Ο Μανόλο Χιμένεθ στάθηκε στη φάση που δεν καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ μετά το χέρι του Κάνιας, σημειώνοντας στη συνέντευξη Τύπου πως η φάση ήταν καθαρή, όπως και το γκολ του ΠΑΟΚ. Παράλληλα ο τεχνικός της Ένωσης μίλησε για τα εξτρέμ που λείπουν από την ομάδα του, αλλά και την επόμενη μέρα για τον σύλλογο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Για το αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ είναι το καλύτερο δυνατό: «Η ΑΕΚ το προσπάθησε απόλυτα. Μπορείς να παίξεις καλά ή όχι, σε καμία στιγμή δεν ήμασταν κατώτεροι. Πολύ ισορροπημένο το ματς, κάναμε ένα λάθος και ο αντίπαλο το εκμεταλλεύτηκε. Εμείς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τα λάθη του ΠΑΟΚ. Σήμερα η ΑΕΚ έπαιξε με την καλύτερη σύνθεση που θα μπορούσε να παίξει και χωρίς να είμαστε κατώτεροι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήμασταν ανώτεροι, θα πρέπει να δεχθούμε την ήττα».

Για το πού κρίθηκε ο τελικός: «Καθοριστική ήταν η φάση στην οποία υπήρξαν συνεχόμενα λάθη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου».

Για το ότι η ΑΕΚ θα έπρεπε να δείξει στο γήπεδο ότι ήθελε περισσότερο αυτό το τρόπαιο: «Η ομάδα το προσπάθησε. Παίζει και ο αντίπαλος. Πιέσαμε ψηλά, μπήκαμε με τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν να παίξουν και επιθετικοί και χαφ. Ρισκάραμε αλλά δεν νικήσαμε. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για το αν υπήρχε κούραση και για αυτό η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει στο δεύτερο ημίχρονο: «Η ΑΕΚ το προσπάθησε, αλλά οι Κρέσπο, Βαρέλα και Μάτος έχουν εμπειρία. Είναι πολλά χρόνια που παίζουν μαζί, ξέρουν πώς να κάνουν καλή άμυνα, πάντα δίνουν τον ρυθμό και μπορούν να ελέγχουν τον ρυθμό του ματς. Αλλά τόσο ο Πόνσε, όσο και ο Λιβάια, ο Μάνταλος ή ο Μπακασέτας, όπως και ο Μπογέ μετά, δεν έπαψαν ποτέ να το προσπαθούν. Απλά σήμερα ο αντίπαλος ήταν ανώτερος επειδή εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία που είχε. Μετά υπήρξε μια άλλη που ο Μπάρκας απέκρουσε. Εμείς στις δύο καθαρές φάσεις που είχαμε δεν σκοράραμε και δεν μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι, δεν νίκησε κανένα ντέρμπι και ποιος είναι ο λόγος για αυτό: «Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα. Τα ντέρμπι είναι πάρα πολύ σημαντικά για να κατακτήσεις τίτλους, αλλά όπως είπα και πριν, στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι θα συμβεί. Μπορεί να νικήσεις οκτώ ντέρμπι και να χάσεις οκτώ ντέρμπι. Το σημαντικό είναι να το προσπαθείς και σήμερα οι παίκτες μου το προσπάθησαν. Το χειρότερο είναι η απογοήτευση για τον κόσμο, για εμάς, για την οικογένεια μας, αλλά τα παιδιά το προσπάθησαν και δεν μπορώ να τους καταλογίσω τίποτα».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν έχει εξτρέμ και αν αυτό το θέμα είναι σημαντικό για την επόμενη μέρα: «Πού βρίσκονται όμως αυτά τα εξτρέμ; Είναι σημαντικό αυτό, αλλά σήμερα το προσπάθησαν οι Χουλτ και Μπακάκης να είναι τα εξτρέμ μας. Οταν έχεις παίκτες ικανούς στον άξονα, όπως οι Μπακασέτας και Μάνταλος, αφήνουν χώρους για να μπορέσουν να ανέβουν τα μπακ και τόσο ο Μπακάκης όσο και ο Χουλτ το προσπάθησαν. Και με την ποιότητα του Γκάλο το προσπάθησαν ακόμη περισσότερο. Με τους παίκτες που έχει η ΑΕΚ, υπήρξε μια αλλαγή που μας έκανε ζημιά. Βγάζω τον Μπακασέτα και τρία λεπτά μετά μου ζητάει αλλαγή ο Μπακάκης. Εγώ πιστεύω ότι με τα τρία στόπερ και τους Γκάλο-Χουλτ θα προκαλούσαμε πρόβλημα στον ΠΑΟΚ, αλλά χρειάστηκε να επιστρέψουμε σε άμυνα τεσσάρων και ναι, υπήρξε πρόβλημα με τα εξτρέμ».

Για το τι πρέπει να αλλάξει για να είναι τη νέα σεζόν ξανά ανταγωνιστική η ΑΕΚ για κατάκτηση τίτλων: «Χρειαζόμαστε κάποιους που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα, όπως ο Αλμπάνης που ήταν άρρωστος για δέκα μέρες. Αλλά περιμένω πολλά περισσότερα από αυτόν. Πρέπει να δώσει τη μάχη του για να πάρει θέση, να παίξει σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Χρειαζόμαστε ταχύτητα στα άκρα».

Για το πώς νιώθει με τρεις σερί χαμένους τελικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ και αν έχει ένα μήνυμα για τον κόσμο: «Στο Βόλο μας έκλεψαν. Εγιναν τα πάντα εκεί. Χάσαμε πέρυσι στον τελικό και φέτος υπήρξε πολύ ισορροπημένο ματς. Ο ΠΑΟΚ έβαλε ένα κανονικό γκολ και το VAR έδειξε ότι το πέναλτι που υπήρξε δεν ήταν πέναλτι. Δεν έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο διαιτητής αλλά πρέπει να τα αναλύουμε σωστά. Μας έκλεψαν στο Βόλο, χάσαμε δίκαια πέρυσι γιατί κολλήσαμε στους πανηγυρισμούς για το πρωτάθλημα και φέτος ήταν ο πιο ισορροπημένος τελικός. Δεν είναι δίκαιο να ξεχνάς το παρελθόν όμως».

Για τον λόγο που μίλησε για κλοπή στον τελικό του Βόλου: «Το ξέρει όλη η Ελλάδα αυτό. Αυτό που με ενοχλεί είναι όταν ο επόπτης κάνει επίτηδες λάθος. Αυτό είναι fair play;».

Για το αν υπάρχει ή δημιουργείται ψυχολογικό πρόβλημα λόγω των ηττών από τον ΠΑΟΚ σε τελικούς κυπέλλου: «Δεν μπορώ να σας απαντήσω, δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να πω ποιος παίκτης επηρεάζεται περισσότερο, ποιος λιγότερο. Η ομάδα μπήκε πολύ καλά και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου αφήσαμε να μας εκπλήξει ο αντίπαλος. Ηταν ένας τελικός χωρίς ωραίο ποδόσφαιρο αλλά ανταγωνιστικός. Δυνατός τελικός. Ψυχολογικά η ομάδα τα έδωσε όλα».

Για τον λόγο που διαμαρτυρήθηκε στο τέλος στον διαιτητή: «Για τη φάση που ζητήσαμε πέναλτι αλλά πρέπει να σεβαστείς αυτό που αποφασίζει ο διαιτητής. Εγώ είμαι πεπεισμένος ότι κάποιοι διαιτητές θα έδιναν πέναλτι, αλλά πρέπει να σεβαστείς την απόφαση σου. Του είπα ότι είναι πέναλτι αλλά δέχομαι την απόφαση του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ