Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Πόνο ο Καλπαζίδης με τον Πέτσα. Δύσκολοι καιροί για σερβιτόρους
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Παρατηρητής ΔΕΑΒ: «Ποιοι έδωσαν τις προσκλήσεις VIP σε οπαδούς»;

Ο Ανδρέας Νιγιάννης αναφέρει στην έκθεση του πως δεν είχε δοθεί άδεια για να πάνε σε οπαδούς οι προσκλήσεις VIP και εκφράζει την απορία του για το πως κατέληξαν στα χέρια των οπαδών οι σχετικές προσκλήσεις

Παρατηρητής ΔΕΑΒ: «Ποιοι έδωσαν τις προσκλήσεις VIP σε οπαδούς»; | to10.gr

Τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ αποτελούν μια ακόμα δυσφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και αποδεικνύουν την ανικανότητα της ΕΠΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απογοητευτικές εικόνες με τα επεισόδια που προκάλεσαν οι οπαδοί που είχαν προμηθευτεί τις προσκλήσεις, αποτέλεσαν και το βασικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε στην έκθεση του ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ, Ανδρέας Νιγιάννης.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα dikografies.blogspot.com, ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ απορεί για το πώς βρέθηκαν στα χέρια των οπαδών οι προσκλήσεις VIP.

Επισημαίνει μάλιστα στην έκθεση του, πως στις συσκέψεις ασφαλείας δεν δόθηκε ποτέ άδεια για να δοθούν οι προσκλήσεις σε οπαδούς.

«Στις 18:20 έφτασαν 3 πούλμαν που αποβίβασαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ που δεν είχαν καμία σχέση με μέλη οικογενειών ποδοσφαιριστών, χορηγών, παλαιών αθλητών, επισήμων. Μπήκαν από την κεντρική είσοδο VIP και κατέλαβαν θέσεις στη θύρα VIP.

Η είσοδός τους κράτησε αρκετή ώρα γιατί στον έλεγχο ήσαν ελάχιστοι αστυνομικοί, παρά την τεράστια δύναμη της Αστυνομίας στο γήπεδο. Όσο περίμεναν τη σειρά τους να μπουν στο γήπεδο, πέρασαν ανάμεσά τους και μεμονωμένοι φίλαθλοι με τα διακριτικά της ΑΕΚ.

Επίσης στο χώρο βρίσκονταν πλήθος ανθρώπων με διαπιστεύσεις αλλά και χωρίς διαπιστεύσεις. Ουδείς γνωρίζει ποια ήταν η αρμοδιότητα του καθενός. Ευτυχώς όταν έφτασε η αποστολή της ΑΕΚ, τυχαία δεν συναντήθηκαν. Μετά την είσοδο των ποδοσφαιριστών στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο, άρχισε η είσοδος οπαδών της ΑΕΚ στη θύρα VIP, χωρίς και αυτοί να είναι μέλη οικογενειών αθλητών, χορηγοί, παλαιοί αθλητές, επίσημοι.

Ουδέποτε στη σύσκεψη ασφαλείας δόθηκε άδεια να βρίσκονται οποιοιδήποτε φίλαθλοι στη θύρα VIP. Σημειωτέον δε πως η τοποθέτηση των ως άνω φιλάθλων έγινε εκατέρωθεν των κεντρικών θέσεων επισήμων και κατά μήκος της σκάλας που οδηγεί στον αγωνιστικό χώρο, με διαδρόμους επικοινωνίας και κοινό το χώρο του αναψυκτηρίου εντός του γηπέδου.

Αντιλαμβάνεστε πόσο άστοχη ήταν η τοποθέτηση των φιλάθλων αυτών στις συγκεκριμένες θέσεις, με την απορία ποιος έδωσε τις προσκλήσεις, με κίνδυνο να συμβούν χειρότερα από όσα συνέβησαν.

Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων ήσαν εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμοι, βρίζονταν με αισχρά συνθήματα, απειλούσαν, έκαναν χειρονομίες, είχαν πρόθεση να ορμήσουν για να συμπλακούν μεταξύ τους, παρά την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού ανδρών ΜΑΤ και ΥΜΕΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεση του ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ