Λάρισα – Ξάνθη 3-0

Λάρισα – Ξάνθη 3-0

Η Λάρισα πήρε μια δίκαιη νίκη (3-0) κόντρα στην Ξάνθη και απέκτησε μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Ναζλίδης, που πέτυχε τα δύο πρώτο γκολ (29’, 32’) των γηπεδούχων, με τον Λεοζίνιο να πετυχαίνει το τρίτο (90’).

Η Λάρισα έπαιξε όσο χρειάστηκε στο πρώτο μέρος και επικράτησε της Ξάνθης με 3-0, στο πρώτο ματς των δύο ομάδων για τη φάση των 16 του Κυπέλλου. Απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Θεσσαλούς ο Θωμάς Ναζλίδης, ο οποίος πέτυχε 2 γκολ σε τρία λεπτά και έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά στην ομάδα του. Ο Λεοζίνιο το τρίτο γκολ της Λάρισας, με την πρώτη του επαφή με τη μπάλα στις καθυστερήσεις.

Τρία λεπτά ήταν αρκετά για την Λάρισα

To χιόνι που είχε σκεπάσει το γήπεδο δυσκόλευε αρκετά το έργο και των δύο ομάδων, με την Ξάνθη να χάνει μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα στο 16’, όταν ο Σιλά με σέντρα σου έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.  Οι Βυσσινί ανέβασαν στροφές από εκείνο το σημείο και μετά, με τον Ναζλίδη να έχει ένα «μαγικό» τρίλεπτο, όπου σκόραρε δύο φορές. Αρχικά στο 29’ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Ντέλιτς από τον Κασάδο και τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε στη σωστή θέση για να εκμεταλλευθεί την απόκρουση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Αγκάνοβιτς και να κάνει το 2-0.

Ο Λεοζίνιο κλείδωσε την πρόκριση

Ο αγωνιστικός χώρος καθάρισε αρκετά στο δεύτερο μέρος, με την Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει και τη Λάρισα να αμύνεται για να κρατήσει το υπέρ της 2-0. Στο 59’ οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη σημαντική τους ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η κεφαλιά του Σβάρνα πέρασε λίγο άουτ. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη κρατούσε με σχετική άνεση το προβάδισμα δύο τερμάτων που είχε και μάλιστα έφτασε κοντά και σε τρίτο στο 83’, με τον Ζίβκοβιτς να νικάει σε τετ α τετ τον Περόνε. Ό,τι δεν κατάφερε ο Αργεντινός το πέτυχε με την συμπλήρωση των 90’ ο Λεοζίνιο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (είχε μόλις περάσει ως αλλαγή) πλάσαρε σωστά τον Ζίβκοβιτς για να διαμορφωθεί το τελικό 3-0.

Το κλειδί: Το τρίλεπτο των γκολ (29’-32’). Τρία λεπτά χρειάστηκε για να πετύχει δύο γκολ η Λάρισα και σε συνδυασμό με την πρόσθετη «άμυνα» που της προσέθετε ο αγωνιστικός χώρος να πάρει τη νίκη (3-0) και να κάνει ένα μεγάλο βήμα πρόκρισης.

Το 10άρι: Θωμάς Ναζλίδης. Πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ της Λάρισας σε διάστημα τριών λεπτών και ουσιαστικά καθάρισε μόνος του την υπόθεση νίκη.

Στον πάγκο: Η άμυνα της Ξάνθης στα δύο πρώτα γκολ. Αρχικά ο Κασάδο υποπίπτει στο πέναλτι πάνω στον Ντέλετιτς για το 1-0 και στη συνέχεια η αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων συλλαμβάνεται κοιμισμένη και αφήνει τον Ναζλίδη ελεύθερο να κάνει το 2-0.

Γιατί κόουτς: Τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς νίκη για την Ξάνθη, η οποία για ακόμα ένα ματς ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει αρκετές φάσεις, γεγονός που πρέπει να προβληματίζει ιδιαίτερα τον Μίλαν Ράσταβατς. 

Λάρισα – Ξάνθη 3-0

Γήπεδο : AEL FC Arena
Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Βοηθοί: Αλέξανδρος Γρεβενής, Γεώργιος Χατζηνάκος
Τέταρτος: Άγγελος Αγγελάκης
Γκολ:  29’, 32’ Ναζλίδης, Λεοζίνιο 90′
Κίτρινες κάρτες:  Λαγός (51’), Λεοζίνιο (90) – Κασάδο (28’), Σιλά (40’), Λουσέρο (43’), Φασίδης (51’), Λισγάρας (72’)
Κόκκινες κάρτες:  

Λάρισα (Ηλίας Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Αγκάνοβιτς (76’ Περόνε), Ντέλετιτς (90’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (85’ Mασούρας), Ναζλίδης.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδη, Ντε Λούκας (54’ Μελίοπουλος), Λουσέρο (61’ Κάστρο), Μεχία, Κασάδο, Λισγάρας, Γέντρισεκ, Σβάρνας, Σιλά, Φασίδης (83’ Κίκε).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ