Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη 2-1

Απόλλων Λάρισας – Ξάνθη 2-1

Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ, αλλά ο γηπεδούχος Απόλλων Λάρισας έκανε επικό come back και πήρε τη νίκη με 2-1 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Απόλλωνα Λάρισας υποδέχτηκε την Ξάνθη στη Φιλιππούπολη, για το πρώτο μεταξύ τους ματς για την 5η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η πολύ καλή και ανεβασμένη Ξάνθη της Superleaguε, παρατάχθηκε από τον Κίκο Ραμίρεθ με περιορισμένο ροτέισον, με τον Ισπανό τεχνικό να θέλει να ξεκουράσει βασικούς και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν αγωνίζονται πολύ στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν με… όρεξη στον αγωνιστικό χώρο και έψαχναν το γκολ δημιουργώντας τις βάσεις για κάτι καλό. Ο Μπαστακός για τον Απόλλωνα είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους αλλά στο 31’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Γκονσάλβες.

Η Ξάνθη απάντησε στις ευκαιρίες με την πολύ δυνατό, μακρινό σουτ του Μουλέν (37’) που υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση τον Γκέκα και κατάφερε στο 45+1’ να προηγηθεί με τον Λισγάρα να σκοράρει με το κεφάλι μετά από στημένη φάση.

Στο δεύτερο μέρος, ο Απόλλωνας τα έπαιξε όλα για όλα, ανεβάζοντας ψηλά τη γραμμή της άμυνάς του. Κάπως έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον  Ναζίμ να σκοράρει με κεφαλιά μετά από ενέργεια του Σάντος στο 50’.

Οι Ακρίτες όπως ήταν λογικό βρήκαν ευκαιρία να απειλήσουν με αξιώσεις για ένα δεύτερο γκολ, αλλά οι  Ντουρίσκοβιτς (63’), Μουλέν (68’) και Ενρτουάρντο (70’), αστοχήσαν από πλεονεκτική θέση. Στο 79’ μάλιστα απώλεσαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία με το σουτ του Γκαργκαλατζίδη να βρίσκει στο δοκάρι μετά από εκτίναξη του Γκέκα.

Και όπως γίνεται συνήθως, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Απόλλων στο 83’ βρήκε την στιγμή που έψαχνε, με τον Μπρέμπο με σουτ στη κίνηση να νικά τον Γκονσάλβες για το 2-1, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η ρεβάνς θα δοθεί στα Πηγάδια στις 4/12, με τη Ξάνθη πλέον να κυνηγάει τη νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση.

Απόλλων Λάρισας (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χτζής, Σκόπρα, Γκουστάβο, Μπαστιανός, Λίταινας, Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλες, Πολέτο, Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα, Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος, Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ