Κύπελλο: Ο… τριακοστός Βρουσάι, ο μαθουσάλας, το ρεκόρ και ο νέος

Κύπελλο: Ο… τριακοστός Βρουσάι, ο μαθουσάλας, το ρεκόρ και ο νέος

Οι χθεσινοί αγώνες για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου ανήκουν πια στο παρελθόν και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία αναφορικά με ομάδες και παίκτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Οι χθεσινοί αγώνες για τη 2η αγωνιστική του Κυπέλλου ανήκουν πια στο παρελθόν και εμείς σας παρουσιάζουμε μερικά ενδιαφέροντα αριθμητικά στοιχεία αναφορικά με ομάδες και παίκτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Βρουσάι ο 30ός

Ξεκινάμε με τον Ολυμπιακό και τον Μάριο Βρουσάι. Ο αλβανικής καταγωγής μέσος των Πειραιωτών ήταν ο τριακοστός παίκτης που αγωνίστηκε με την ερυθρόλευκη φανέλα τη φετινή σεζόν. Ο Βρουσάι πέρασε ως αλλαγή στο 78′ αντί του Καρσελά κάνοντας το ντεμπούτο με την ομάδα του για φέτος.

Επί τη ευκαιρία, ας δούμε μερικά στοιχεία για το νεαρό παίκτη. Ο Μάριος Βρουσάι γεννήθηκε στην Αλβανία στις 2/7/1998, αλλά μεγάλωσε στη Ναύπακτο. Στην ομάδα του Ναυπακτιακού Αστέρα έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα μέχρι το 2015.

Τότε, βρέθηκε στην ακαδημία του Ολυμπιακού και αγωνίστηκε τις περιόδους 2015-16 και 2016-17 στην Κ20 κατακτώντας δύο πρωταθλήματα με τους «ερυθρόλευκους». Στον Ολυμπιακό, ο Βρουσάι υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο στις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Ο «βετεράνος» του φετινού Κυπέλλου

Όσον αφορά τα υπόλοιπα αριθμητικά στοιχεία των χθεσινών αγώνων του Κυπέλλου, ο Δημήτρης Σαμαράς του Απόλλωνα Πόντου είναι ο γηραιότερος παίκτης που αγωνίζεται στη φετινή διοργάνωση. Ο αμυντικός της ομάδας που νίκησε ο ΠΑΟΚ με 0-1, γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1978 και κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη.

Ρεκόρ για Φλίσκα, «τεσσάρα» μετά από 16 χρόνια η Ξάνθη

Ματς Νο300 για τον Κώστα Φλίσκα. Ο Καρδιτσιώτης αμυντικός μέσος της Ξάνθης έφτασε τα 300 παιχνίδια σε συλλογικό επίπεδο (273 με την Ξάνθη, 27 με την Αναγέννηση Καρδίτσας).

Η Ξάνθη στο χθεσινό εκτός έδρας αγώνα με τον Εργοτέλη σκόραρε τέσσερις φορές. Κάτι παρόμοιο είχε να συμβεί από τις 8 Αυγούστου 2001 στην έδρα του Αθηναϊκού (0-4).

Λάμπρου για όλες τις δουλειές

Ο άσος του Πανιωνίου, Λάζαρος Λάμπρου στο ματς με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» άνοιξε το σκορ και έδωσε την ασίστ στον Γεσίλ για το τελικό 1-2. Ο νεαρός επιθετικός των «κυανέρυθρων» έχει πετύχει γκολ και ασίστ σε ένα ματς άλλες δυο φορές φέτος, με Γκόριτσα εκτός και με ΑΕΛ στη Νέα Σμύρνη.

«Φιγουράρει» στην κορυφή ο Περόνε

Ο Εμάνουελ Περόνε της Λάρισας σκόραρε στο 51′ της αναμέτρησης με την Παναχαϊκή κάνοντας το 2-0. Με αυτό του το γκολ ο Αργεντινός φορ των «βυσσινί» έφτασε τα 13 γκολ στις διοργανώσεις του Κυπέλλου Ελλάδας όντας στην πρώτη θέση των σκόρερ που αγωνίζονται στη χώρα μας.

Μοναδικός εν ενεργεία παίκτης που έχει πετύχει περισσότερα τέρματα είναι ο Στέφανος Αθανασιάδης με 16 (15 με ΠΑΟΚ, 1 με Πανσερραϊκό), ο οποίος όμως αγωνίζεται στη Μακάμπι Χάιφα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ