Ολυμπιακός: Έχει σφραγίσει την εστία του

Ολυμπιακός: Έχει σφραγίσει την εστία του

Η εξαιρετική πορεία του Ολυμπιακού στη σεζόν βασίζεται στην εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία του και οι αριθμοί το αποδεικνύουν!

Δεν περιμένεις να το διαπιστώσεις σε ένα ματς με αντίπαλο την Καλαμάτα (0-2). Οι συνήθειες όμως είναι κομμάτι του (ποδοσφαιρικού) χαρακτήρα. Και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται έτσι ανεξαρτήτως αντιπάλου.  Ότι συμβαίνει δηλαδή από την αρχή τη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Και τις αμυντικές επιδόσεις του. Η αξιόπιστη ανασταλτική λειτουργία αποτελεί τον «θεμέλιο λίθο»  της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς. Το 1 γκολ παθητικό ήταν η βάση της πρόκρισης στους ομίλους του Champions League σε εκείνη την κούρσα των προκριματικών. Η άμυνα κράτησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος για μπόλικες αγωνιστικές. Εκείνη τον επανέφερε την περασμένη Κυριακή με την συμμετοχή της στο ντέρμπι των αιωνίων.  Με το δικό της σύνθημα έγινε η δουλειά και το μεσημέρι στο γήπεδο της Παραλίας, όταν και επί της ουσίας σφραγίστηκε το κύπελλο για τους προημιτελικούς του κυπέλλου.

Και μιας και σε αυτές τις περιπτώσεις οι αριθμοί έχουν πάντα την σημασία τους. Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός δέχτηκε πολλά τέρματα ήταν σε ένα ματς ειδικών συνθηκών: στην ήττα με 4-2 από την Τότεναμ στο Λονδίνο, στην 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Σαφώς τα τέσσερα γκολ είναι πολλά, όμως όλοι αντιλαμβάνονται το υψηλότατο επίπεδο της φιναλίστ της διοργάνωσης και μίας εκ των κορυφαίων αγγλικών ομάδων.

Έκτοτε, όμως, ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί μόλις δύο τέρματα σε οχτώ παιχνίδια, ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Σε έξι αγωνιστικές για το πρωτάθλημα, ένα ματς για το Champions League και ένα για το Κύπελλο έχει ενεργητικό 22-2.

Αναλυτικά η οχτάδα:

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-3
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας 1-0
Αστέρας Τρ.-Ολυμπιακός 0-5
Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1
Βόλος-Ολυμπιακός 0-0
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0
Καλαμάτα-Ολυμπιακός 0-2

Τα δύο γκολ που έχει δεχτεί ο Ολυμπιακός ήταν το ένα στο μονότερμα επί του ΠΑΟΚ στο «Καραϊσκάκης», σε μια «στημένη» μπάλα που έχρισε σκόρερ σε δύο χρόνους τον Ίνγκασον. Το δεύτερο σημειώθηκε στο επιβλητικό 4-1 επί της Λάρισας και οφείλεται περισσότερο σε λάθος εκτίμηση του Ζοσέ Σα και λιγότερο στους «βυσσινί». Επίσης, η αξία του «μηδέν» στην εστία αποδείχτηκε στις νίκες με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Παναθηναϊκό, στις οποίες ο Ολυμπιακός βασίστηκε στην άμυνα του και βρήκε ένα γκολ για να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Η αξιοπιστία του Ολυμπιακού στην άμυνα αποδεικνύεται και από τα στατιστικά της Superleague. Έχει δεχτεί μόλις 6 γκολ σε 17 παιχνίδια, όταν ο ανταγωνιστής του για τον τίτλο, ΠΑΟΚ έχει δεχτεί 17! Έντεκα γκολ περισσότερα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ