Ολυμπιακός : Δεν ξεχνιέται η Λαμία…

Ολυμπιακός : Δεν ξεχνιέται η Λαμία…

Ο Ολυμπιακός δίνει σήμερα τον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με το μυαλό στα όσα συνέβησαν πέρσι. Και στόχο να προκριθεί από το πρώτο ματς…

Ήταν το πιο μεγάλο σοκ της περσινής σεζόν για τον Ολυμπιακό. Ένας αποκλεισμός που ταρακούνησε για τα καλά την ομάδα, απείλησε την συνέχεια ενός πλάνου που είχε ήδη δημιουργήσει πολλά καλά και έδειχνε πως έχει μέλλον (όπως πλέον τώρα κατανοούμε και στην πράξη). Ήταν όμως βαρύς και ασήκωτος ο αποκλεισμός από την Λαμία σε διπλά παιχνίδια.

Και η απώλεια του μοναδικού εκείνη την εποχή στόχου που είχε απομείνει στον Ολυμπιακό. Δύο πολύ περίεργα παιχνίδια στην εξέλιξη του. Το πρώτο, όπως και τώρα καλή ώρα, στη Λαμία. Με τον Μαρτίνς να κάνει rotation, απολύτως λογικά, και να φεύγει με το 3-3 που έδειχνε ουσιαστικά πως είχε τσεκάρει το εισιτήριο.

Το δεύτερο ματς στο Καραϊσκάκη και πάλι με αλλαγές στο βασικό σχήμα οδηγήθηκε σε Βατερλό. Σε ένα ματς με 30 τελικές και ένα χαμένο πέναλτι του Φορτούνη στο 85΄που δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 1-1 για να πάρει την πρόκριση ο Ολυμπιακός. Μια ήττα που συμβαίνει μια φορά στις χίλιες, ένας αποκλεισμός που ήρθε από το πουθενά.

Τι τα θυμάμαι τώρα αυτά; Καλό είναι πάντα να βλέπεις πίσω για να αναγνωρίζεις τα λάθη που στοίχισαν. Ακόμη και αν τότε συνωμότησε το σύμπαν για να έρθει η αποτυχία. Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν έχει ξεχάσει.

Θυμάται καλά τι συνέβη. Το 4-0 του πρωταθλήματος πρόσφατα στην Λαμία ήταν μια καλή βάση, είναι όμως εντελώς διαφορετικό ματς. Η Λαμία δεν έχει ξανά τίποτα να χάσει. Έχει μια καλή ομάδα και θα το παλέψει.

Ο Ολυμπιακός έχει μόνο να χάσει. Σε έναν Φεβρουάριο γεμάτο αγώνες κάθε τρεις-τέσσερις μέρες, όπως και πέρσι, χρειάζεται όλους τους παίκτες του. Λογικό το rotation του Μαρτίνς καθώς την Κυριακή υπάρχει ένα δύσκολο ματς στο Περιστέρι.

Μια ενδεκάδα με Φορτούνη και Καφού, με την «δίψα» των Λοβέρα και Ραντζέλοβιτς, με τον Χασάν να κάνει ντεμπούτο στο βασικό σχήμα στη δεύτερη θητεία του. Με στόχο ξεκάθαρο. Να προκριθεί από σήμερα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ