Λαμία – Ολυμπιακός 0-0

Λαμία – Ολυμπιακός 0-0

Ο Ολυμπιακός έχασε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες για να φύγει με το διπλό από τη Λαμία και μαζί τη δυνατότητα να καθαρίσει από σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Την ερχόμενη εβδομάδα η ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Στο… zero έκατσε η μπίλια στη Λαμία, με τον Ολυμπιακό να χάνει τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει και να φύγει με το διπλό από την πρωτεύουσα της Φθιώτιδας (0-0), στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου. Οι Ερυθρόλευκοι, που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στο ΔΑΚ Λαμίας και τον Μαρτίνς να δίνει χρόνο συμμετοχής σε Καφού και Μορ, άγγιξαν τέσσερις φορές το γκολ, αλλά η μπάλα δεν μπήκε ποτέ στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.

Από δύο ευκαιρίες είχαν οι Ραντζέλοβιτς και Σισέ, με τους δύο ποδοσφαιριστές να αστοχούν στην τελική προσπάθεια. Η Λαμία του Ακη Μάντζιου από την άλλη, παρέμεινε κυρίως σε παθητικό ρόλο θέλοντας να διασφαλίσει το 0-0. Ένα σκορ, που αφήνει ανοιχτή την πρόκριση στα ημιτελικά, η οποία θα κριθεί στη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Οι Ερυθρόλευκοι παίρνουν τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα και στρέφουν πλέον το βλέμμα τους στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (9/2, 17:15), για την 23η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ένα παιχνίδι, στο οποίο θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο ματς του ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ στην Τούμπα.

Ντεμπούτο για Καφού, βασικός ο Φορτούνης

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό στο ΔΑΚ Λαμίας με 4-4-2, δίνοντας φανέλα βασικού στους Καφού και Φορτούνη. Ντεμπούτο για τον Πορτογάλο χαφ με τη φανέλα των Πειραιωτών, ενώ αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι που ξεκίνησε βασικός ο «Φορτού», μετά την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση. Συγκεκριμένα, ο Ιβηρα τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με τον Αλέν κάτω από τα δοκάρια και τους Γκασπάρ, Αβραάμ, Σισέ και Τοροσίδη στην τετράδα της άμυνας. Οι Καφού και Καμαρά στα χαφ, με τους Ραντζέλοβιτς και Λοβέρα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη, ο Ακης Μάντζιος παρέταξε τη Λαμία με τους Θεοδωρόπουλο, Βύντρα, Βάντερσον, Τζανετόπουλο, Ασίγκμπα, Μπουλούλη, Μπεχαράνο, Σασί, Βιγιάλμπα, Σάλιακα και Τιρόνε.

Χαμηλό τέμπο, λίγες φάσεις

Ο Ολυμπιακός πήγε να πιάσει στον… ύπνο τη Λαμία, όταν δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του αγώνα ο Ραντζέλοβιτς πήρε τη βαθιά μπαλιά στα δεξιά, κατέβασε ωραία, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο βοηθός τον σταμάτησε για οφσάιντ. Μια φάση στην οποία εκτέθηκε ο βοηθός, καθώς ο Σέρβος μεσοεπιθετικός καλυπτόταν πεντακάθαρα από τον τελευταίο αμυντικό των γηπεδούχων. Τα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Μετά το 20άλεπτο οι Ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του αγώνα και προσπάθησαν να βρουν τα κενά στην άμυνα της Λαμίας. Στο 23’ ο Κώστας Φορτούνης βρέθηκε έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, έκανε την κάθετη πάσα στον Χασάν, αυτός πήγε πλάγια, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια του Θεοδωρόπουλου. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός απείλησε και πάλι με τον Αχμέντ Χασάν. Ο Αβραάμ έκανε την βαθιά μπαλιά, ο Αιγύπτιος επιθετικός κατέβασε, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του τερματοφύλακα της Λαμίας.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό, βλέποντας ότι οι Πειραιώτες αρχίζουν να δημιουργούν φάσεις. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα απέναντι στη μαζική άμυνα της Λαμίας. Μέχρι το 38’ όταν ο Ραντζέλοβιτς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε δυνατά στη γωνία του Θεοδωρόπουλου, αλλά ο πορτιέρο των γηπεδούχων εκτινάχθηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Αυτή ήταν η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες στο 0-0.

Μεγάλες ευκαιρίες με Ραντζέλοβιτς και Σισέ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο άγγιξε δύο φορές το γκολ. Στο 49’ ο Μαντί Καμαρά σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή, ο Θεοδωρόπουλος έδειξε με δυσκολία, ο Ραντζέλοβιτς πήρε το ριμπάουντ, σούταρε μπροστά από τον πορτιέρο της Λαμίας, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ελληνα τερματοφύλακα. Στο 53ο λεπτό οι Πειραιώτες απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά με τον Σισέ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Αβραάμ πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, γύρισε την μπάλα, αλλά ο Σισέ δεν έβαλε σωστά το πόδι του και έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Εμρε Μορ αντί του Ραντζέλοβιτς. Ο Τούρκος έκανε το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη φανέλα, ακολουθώντας τον δρόμο που χάραξε ο Καφού.

Αλλαγές, απείλησε ξανά ο Σισέ

Στο 76’ ο διαιτητής Βρέσκας έδωσε πέναλτι υπέρ της Λαμίας σε μαρκάρισμα του Αβραάμ πάνω στον Μπιανκόνι, αλλά λίγο αργότερα άλλαξε σωστά την απόφασή του. Μετά τη χρήση του VAR ο ρέφερι από την Πιερία έδωσε οφσάιντ, καθώς ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν εκτεθειμένος όταν πήρε την μπάλα. Μια πολύ σωστή απόφαση, με το ριπλέι να δικαιώνει απόλυτα τον διαιτητή. Στο 82’ ο Μαρτίνς έκανε τη δεύτερη αλλαγή του, βάζοντας τον Σουντανί αντί του Χασάν και δευτερόλεπτα αργότερα προχώρησε και σε τρίτη αλλαγή, με τον Μασούρα να παίρνει τη θέση του Λοβέρα. Ο Αργεντινός δέχθηκε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα και έφυγε κουτσαίνοντας από τον αγωνιστικό χώρο του ΔΑΚ Λαμίας.

Στην εκπνοή του παιχνιδιού ο Ολυμπιακός άγγιξε για τέταρτη φορά το γκολ στο αποψινό παιχνίδι, αλλά και πάλι ο Παπέ Αμπού Σισέ αστόχησε. Οι Ερυθρόλευκοι εκτέλεσαν το κόρνερ που είχαν κερδίσει, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ετσι, το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τις δύο ομάδες κολλημένες στο 0-0, με την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού να κρίνεται πλέον στη ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Το δεκάρι: Ο Κώστας Φορτούνης για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του πήρε γεμάτο 90άλεπτο. Είχε την κάθετη στον Χασάν στον πρώτο μέρος, είχε καλές εκτελέσεις και έδειξε ότι βρίσκει σιγά σιγά τα πατήματά του. Ένα ματς, το οποίο θα τον βοηθήσει να αποκτήσει ρυθμό ενόψει των πολλών και δύσκολων αναμετρήσεων που ακολουθούν.

Το κλειδί: Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Ολυμπιακού με τους Ραντζέλοβιτς και Σισέ στο πρώτο 10άλεπτο του δεύτερου ημίχρονου. Αν είχαν σκοράρει οι Πειραιώτες πιθανότατα να βλέπαμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Εχασαν την ευκαιρίες οι Ερυθρόλευκοι να φύγουν με το διπλό από το ΔΑΚ Λαμίας και να τελειώσουν από σήμερα την πρόκριση στα ημιτελικά.

Γιατί κόουτς: Ο Ακης Μάντζιος φοβήθηκε το παιχνίδι και κοίταξε κυρίως να διαφυλάξει τα μετόπισθεν. Να μην δεχθεί γκολ πρώτα και από εκεί και πέρα να χτυπήσει στην κόντρα.

Στον πάγκο: Ο Ραντζέλοβιτς θα μπορούσε να «σπάσει» την μπάλα στη μεγάλη ευκαιρία του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά προτίμησε να σουτάρει και τελικά αστόχησε, παρότι ουσιαστικά ήταν φάτσα με τον Θεοδωρόπουλο.

Οι συνθέσεις:

ΛΑΜΙΑ: Θεοδωρόπουλος, Ασίγκμπα, Βάντερσον, Βύντρα, Τζανετόπουλος, Μπουλούλης, Μπεχαράνο (88’Βλαχομήτρος), Ταϊρόν – Τιρόνε(73′ Νιασέ), Βιγιάλμπα, Σάλιακας και Σασί (69′ Μπιανκόνι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Αλέν, Γκασπάρ, Σισέ, Αβράαμ Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Καφού, Καμαρά, Λοβέρα (84 λ.τρ. Μασούρας), Ραντζέλοβιτς (55′ Μορ), Φορτούνης και Χασάν (82′ Σουντανί).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ