Ένας ΠΑΟΚ από τα παλιά

Ένας ΠΑΟΚ από τα παλιά

Το βήμα έγινε και μάλιστα ήταν σημαντικό. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με καθαρό σκορ 2-0 τον Παναθηναϊκό και σε μια βδομάδα στο ΟΑΚΑ θα σφραγίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Ο ΠΑΟΚ, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, έβγαλε αντίδραση, έβγαλε νεύρο, έβγαλε ποιότητα την οποίο είχε ξεχάσει ως ομάδα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Δεν ξέρω αν η τετράωρη συζήτηση με τον Ιβάν Σαββίδη ωφέλησε την ομάδα, ή τα όσα άκουσαν οι παίκτες και το τεχνικό τιμ από τον κόσμο της ομάδας παραμονές του αγώνα με τους πράσινους. Το θέμα είναι πως αυτό ο ΠΑΟΚ δεν θύμισε σε τίποτα τον ΠΑΟΚ του ΟΑΚΑ. Ο Δικέφαλος ξεπέρασε το σοκ της Κυριακής και τα επακόλουθα της ήττας που τον άφησε στον -2 από τον Ολυμπιακό κερδίζοντας την ομάδα του Γιώργου Δώνη που είχε μείνει πνευματικά ακόμα στο Ολυμπιακό στάδιο. Το ότι έφυγαν από την Τούμπα μόνο με δύο τέρματα θα πρέπει να κάνουν το σταυρό τους στο τριφύλλι που γλίτωσαν από βαριά ήττα.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι ο Αμπελ Φερέιρα μετά την «επίθεση» που δέχθηκε για το στήσιμο της ομάδας του αποφάσισε να κατεβάσει ένα πιο ορθολογικό σχήμα που θα του έδινε την δυνατότητα να ελέγξει καλύτερα το κέντρο. Εκεί ήταν το σημείο κλειδί και εκεί έκανε ματ στην σκακιέρα των δύο προπονητών. Έβαλε τον Μίσιτς στην φυσική του θέση και τους μπαρουτοκαπνισμένους από την απραξία Πέλκα και Μπίσεσβαρ από την αρχή στην 11αδα. Επίσης κράτησε τον Ροντρίγκο στον πάγκο και έβαλε στην δεξιά πλευρά τον Βιερίνια. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ντέρμπι ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με ένα γκολ και πολλές ατομικές ενέργειες.

Πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Λάζαρος Λάμπρου. Ο Κατερινιώτης ποδοσφαιριστής μπήκε στο παιχνίδι στο 62 ο λεπτό και κατάφερε να βρει τρεις φορές φάτσα με την εστία του Διούδη. Ο νεαρός επιθετικός δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο γκολ όμως έδειξε πως έχει τρομερή διάθεση να παίξει μπάλα και να βοηθήσει την ομάδα του. Ήταν μια μόνιμη απειλή στην εστία του Παναθηναϊκού που αν ήταν πιο προσεκτικός ίσως να ήταν και ο ΜVP της αναμέτρησης. Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το πώς πανηγύρισαν οι ποδοσφαιριστές τα τέρματα των Βιερίνια και Βαρέλα. Όλοι μαζί έγιναν μια αγκαλιά, αλλά και μπροστά στους οπαδούς δείχνοντας πως έχουν λάβει το μήνυμα για την αντεπίθεση

Το ζητούμενο για την ομάδα του ΠΑΟΚ είναι να υπάρξει και συνέχεια και να μην είναι ένα ξέσπασμα της στιγμής μετά τα όσα έγιναν στην αρχή της εβδομάδας. Χρειάζεται καθημερινά δουλειά για να βελτιωθεί η ομάδα σε πολλούς τομείς. Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς και θα πρέπει όλοι μέσα στην ομάδα να δείξουν προσήλωση στους στόχους. Ο Δικέφαλος δεν είναι από τις χορτασμένες ομάδες σε τίτλους, παρότι του έχουν στερήσει αρκετούς τα προηγούμενα χρόνια. Χρειάζεται τα τρόπαια για να μπορεί ακόμα και σε δύσκολες στιγμές να τις περνάει χωρίς να χυθεί αίμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ