Ολυμπιακός – Λαμία 3-2

Ολυμπιακός – Λαμία 3-2

Με ηγέτη τον Ματιέ Βαλμπουενά, που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο και έβγαλε τρεις ασίστ, ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή 3-2 της Λαμίας και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ενα γκολ ο Χασάν, δύο ο Σισέ!

Με τον Ματιέ Βαλμπουενά να βγάζει τη μία ασίστ μετά την άλλη και τους Αχμέντ Χασάν (60’) και Παπέ Αμπού Σισέ (72’, 76’) να μετατρέπουν σε γκολ τις δημιουργίες του Γάλλου, ο Ολυμπιακός επικράτησε με ανατροπή 3-2 της Λαμίας στο Γ. Καραϊσκάκης και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο πολύπειρος άσος μπήκε ως αλλαγή στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου, όταν το σκορ στο 1-0 υπέρ της Λαμίας και με τρεις ασίστ οδήγησε τον Ολυμπιακό στην ανατροπή και την πρόκριση στους «4» του θεσμού. Μια μεγάλη εμφάνιση από τον Ματιέ Βαλμπουενά, που ξεδίπλωσε στον αγωνιστικό χώρο τις αρετές του και βοήθησε τους Πειραιώτες να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας του Ακη Μάντζιου.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί στις καθυστερήσεις με τον Αντέντζο και είχαν βάλει δύσκολα στους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, το γήπεδο κατηφόρισε και ο Ολυμπιακός με τις δημιουργίες του Βαλμπουενά, τα δύο γκολ του Σισέ και το ένα του Χασάν πήρε τη νίκη. Η ομάδα της Φθιώτιδας ολοκλήρωσε το ματς με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε στο 61’ σωστά ο Ρόμανιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε στο 90’ με πέναλτι του Βιγιάλμπα.

Οι Ερυθρόλευκοι πέρασαν στην επόμενη φάση και πλέον στρέφουν το βλέμμα τους στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Ένα ματς στο οποίο θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στο ματς του ΠΑΟΚ με την Λάρισα στην Θεσσαλία.

Τα πλάνα των δύο προπονητών

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Χασάν στην κορυφή. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ο Αλέν, με τους Γκασπάρ, Σισέ, Σεμέδο και Τσιμίκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Γκιγιέρμε και Καμαρά ήταν στα χαφ, με τους Μασούρα και Λοβέρα στα δύο άκρα και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν. Από την άλλη, ο Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με τους Κάχριμαν, Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλο, Βάντερσον, Νιάσε, Μπουλούλη, Βασιλόγιαννη, Τιρόνε, Ρόμανιτς και Καραμάνο.

Μεγάλες ευκαιρίες για τον Ολυμπιακό

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είχαμε ξεκάθαρη εικόνα για τον τρόπο που θα αγωνιστούν οι δύο ομάδες στο αποψινό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός πήρε από την αρχή του παιχνιδιού την κατοχή της μπάλας, με τους φιλοξενούμενους να έχουν διπλή ζώνη άμυνας μπροστά από τον Κάχριμαν.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και έψαξαν το γρήγορο γκολ. Στο 7’ οι Ερυθρόλευκοι δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο ματς με τον Χασάν. Ο Τσιμίκας βγήκε στην επίθεση, τσίμπησε την μπάλα μπροστά από τον πορτιέρο της Λαμίας, αυτή έφτασε στον Χασάν, αλλά το σουτ του Αιγύπτιου έφυγε ψηλά άουτ. Στο 11’ οι γηπεδούχοι έκλεψαν, ο Γκιγιέρμε έστρωσε στον Μασούρα, αυτός βγήκε τετ α τετ με τον Κάχριμαν, σούταρε, αλλά ο 35χρονος πορτιέρο απέκρουσε.

Κατοχή ο Ολυμπιακός, γκολ από το πουθενά η Λαμία

Οι Πειραιώτες είχαν στα πόδια τους την μπάλα, με την κατοχή να αγγίξει το 70% (68%), αλλά οι παίκτες του Μάντζιου είχαν κλείσει καλά τους χώρους. Η διπλή ζώνη άμυνας δυσκόλευε τους γηπεδούχους. Στο 32’ ο Τσιμίκας βρέθηκε ξανά στην αντίπαλη περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 0-0, αλλά η Λαμία έκανε την έκπληξη!

Στο 44’ σε μια εκτέλεση φάουλ από δεξιά, ο Τιρόνε έφερε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και ο Αντέντζο που είχε προωθηθεί με προβολή νίκησε τον Αλέν, κάνοντας το 1-0 για τη Λαμία! Ένα γκολ, που έδινε την πρόκριση στους φιλοξενούμενους του Ακη Μάντζιου, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας το προβάδισμα στο σκορ.

Μέσα Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί

Το γκολ της Λαμίας άλλαξε τα πλάνα του Μαρτίνς, με τον Πορτογάλο τεχνικό στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου να ρίχνει στη μάχη τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί αντί των Λοβέρα και Μασούρα. Η είσοδος του Βαλμπουενά «γλύκανε» το παιχνίδι του Ολυμπιακού, με τον Γάλλο μεσοεπιθετικό να παίρνει πρωτοβουλίες. Οι Ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεσή τους και να… πνίγουν τη Λαμία.

Ασφυκτική πίεση, συνεχόμενες ευκαιρίες και 1-1!

Στο 52’ το σουτ του Καμαρά κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 54’ ο Ελ Αραμπί πήρε την κεφαλιά μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από τα δοκάρια του Κάχριμαν. Τρία λεπτά αργότερα ο Ματιέ Βαλμπουενά με εντυπωσιακό ψαλιδάκι προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 60’ ήρθε το αναμενόμενο. Το 1-1. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ, ο Χασάν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με μία πολύ ωραία κεφαλιά νίκησε τον Κάχριμαν, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και δίνοντας το σύνθημα της αντεπίθεσης.

Επνιξε τη Λαμία: Ο Βαλμπουενά έφτιαχνε, ο Σισέ τα έβαζε!

Δευτερόλεπτα μετά το γκολ του Αιγύπτιου επιθετικού η Λαμία έμεινε με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Ρόμανιτς. Σωστή απόφαση από τον διαιτητή Κουτσιαύτη, καθώς ο παίκτης των φιλοξενούμενων έκανε θέατρο. Μετά την αποβολή ο Ολυμπιακός πίεσε ακόμα περισσότερο.  Στο 71’ ο Φορτούνης έδωσε στον Χασάν, αυτός σήκωσε την μπάλα και έβγαλε τον Ελ Αραμπί τετ α τετ με τον Κάχριμαν, ο Μαροκινός σούταρε, αλλά ο πορτιέρο της Λαμίας απέκρουσε. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο Χασάν πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι! Ηταν θέμα χρόνου το 2-1, το οποίο τελικά ήρθε στο 72’. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι από δεξιά και ο Σισέ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1 και την ολική ανατροπή! Ο Γάλλος με τον Σενεγαλέζο συνεργάστηκαν άψογα και στο 77’, με τον Ολυμπιακό να σκοράρει για τρίτη φορά στο αποψινό παιχνίδι! Σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά, νέα κεφαλιά από τον Σισέ και 3-1.

Πέναλτι η Λαμία, πρόκριση για τον Ολυμπιακό

Μετά τα γκολ ο Μαρτίνς έκανε τρίτη αλλαγή, βάζοντας τον Μορ αντί του Χασάν. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για τέταρτο γκολ, αλλά ο Ελ Αραμπί στο 86’ δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ α τετ τον Κάχριμαν. Ο χρόνος κυλούσε στο φαληρικό γήπεδο και όπως και στο πρώτο ημίχρονο όλα έδειχναν ότι δεν θα συμβεί κάτι αξιοσημείωτο στα τελευταία λεπτά. Και όμως. Η Λαμία βρήκε και πάλι γκολ. Ο Νιάσε πέρασε τον Σισέ, ο Σενεγαλέζος τον μάρκαρε και δόθηκε πέναλτι. Ο Βιγιάλμπα νίκησε τον Αλέν και μείωσε σε 3-2. Στα εναπομείναντα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι όμως διαχειρίστηκαν σωστά την κατάσταση και πήραν τη νίκη-πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το δεκάρι: Ο Ματιέ Βαλμπουενά μπήκε στο δεύτερο μέρος και άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού. Εφτιαξε και τα τρία γκολ των Πειραιωτών και έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη νίκη-ανατροπή-πρόκριση της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Το κλειδί: Η διπλή αλλαγή των Ελ Αραμπί και Βαλμπουενά στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και τα δύο γρήγορα από τον Σισέ μέσα 6 λεπτά. Ο Ολυμπιακός γύρισε το ματς, με τον Γάλλο να δημιουργεί και τα τρία γκολ και πήρε μια μεγάλη νίκη.

Γιατί κόουτς: Στο πρώτο ημίχρονο οι Ερυθρόλευκοι αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα. Ο Μαρτίνς δεν είδε αυτά που περίμενε από τους παίκτες του, παρά το περσινό πάθημα. Ο Ολυμπιακός  ήταν ανέτοιμος και βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τα δεδομένα. Ο Πορτογάλος περίμενε να δει στο πρώτο μέρος την εικόνα του δεύτερου ημιχρόνου, αλλά δεν…

Στον πάγκο: Ο Λοβέρα. Πήρε την ευκαιρία από τον Μαρτίνς, αλλά δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός. Βέβαια, έπαιξε στα άκρα και όχι πίσω από τον επιθετικό. Μια θέση που φαίνεται ότι δεν τον βολεύει.

Ολυμπιακός: Αλέν, Σεμέδο, Καμαρά, Φορτούνης, Γκιγιέρμε, Μασούρας (46′ Ελ Αραμπί), Τσιμίκας, Λοβέρα (46′ Βαλμπουενά), Σισέ, Γκασπάρ και Χασάν (78′ Μορ).

Λαμία: Κάχριμαν, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Νιασέ, Βασιλόγιαννης (75′ Βιγιάλμπα), Τιρόν – Τιρόνε (64′ Σκόνδρας), Καραμάνος (64′ Σασί), Ρόμανιτς, Βάντερσον, Ασίγκμπα και Μπουλούλης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ