Ένινγκ: «Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά»

Ένινγκ: «Δείξαμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά»

Απόλυτα ικανοποιημένος ο Γερμανός τεχνικός από την πρόκριση του Άρη.

Ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο κατάκτησης του Κυπέλλου έφτασε ο Άρης με την πρόκρισή του στην ημιτελική φάση του θεσμού με τη νίκη του κόντρα στον Ατρόμητο και τον Μίχαελ Ένινγκ να τονίζει σε δηλώσεις του πόσο πολύ την επιθυμούσε όλη η ομάδα.

Ο Γερμανός προπονητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εφαρμογή του αγωνιστικού πλάνου από τους ποδοσφαιριστές του και πρόσθεσε ότι οι κίτρινοι έδειξαν να θέλουν περισσότερο την πρόκριση.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Ένινγκ:

Για την πρόκριση στην ημιτελική φάση: «Νομίζω οι φίλοι του Άρη έχουν πολλούς λόγους να είναι χαρούμενοι. Η ομάδα κατάφερε να τους ενθουσιάσει με τη νίκη και το γκολ. Πιέσαμε στα πρώτα 20 λεπτά, πετύχαμε το τέρμα και ελέγξαμε με το υπέρ μας σκορ το ματς».

Για τον Ιντέγε: «Ας κρατήσουμε ότι η επιστροφή του βοηθάει την ομάδα. Σημαντικό το γκολ του Λάρσον. Νιώθουμε πολύ καλά που ήρθαμε εδώ και δείξαμε ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πετύχει πολλά».

Για το αν προτιμάει συμπαγή άμυνα ή επικεντρώνεται πιο πολύ στην επίθεση: «Το ένα δεν λειτουργεί χωρίς το άλλο. Έχουμε γνωρίσει όλες κι όλες τρεις ήττες, η ομάδα δουλεύει καλά στα μετόπισθεν και παράλληλα μπροστά δημιουργεί ευκαιρίες».

Για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου: «Από την αρχή ανάμεσα σε ομάδα και κόσμο κυριαρχούσε η επιθυμία για το Κύπελλο. Είδαμε στην πορεία ότι είναι εφικτό και βάζουμε τα δυνατά μας για τον στόχο, να πάμε τελικό και να σηκώσουμε το τρόπαιο. Σήμερα ήταν δύσκολο ματς, αλλά η ομάδα ήταν καλή τακτικά, μετουσίωσε το πλάνο και δεν επέτρεψε στον αντίπαλο να δημιουργήσει καθαρή ευκαιρία»

Για την κατάσταση υγείας του Ρόουζ και του Ματίγια και το προσεχές ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Δεν ήταν μόνο ο Ρόουζ και ο Ματίγια, η μισή ομάδα είχε μικροπροβλήματα τις προηγούμενες μέρες. Είχαμε πει ότι θα δώσουμε τα πάντα για να προκριθούμε και το κάναμε. Το ματς με την ΑΕΚ αν και κοντά χρονικά μοιάζει πολύ μακριά γιατί είχε πολύ μικρότερη σημασία από τον σημερινό αγώνα. Ενδεχομένως να κάνουμε αλλαγές. Θέλαμε σήμερα να φύγουμε με την πρόκριση».

Για το τι άλλαξε σε σχέση με το πρώτο ματς της προημιτελική φάση: «Η διαφορά με το πρώτο παιχνίδι είναι ότι το θέλαμε περισσότερο. Σήμερα ήρθαμε με το 0-0 του προηγούμενου αγώνα, όχι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν επιτρεπόταν κανένα λάθος, αυτό έφερε τον έναν παίκτη πιο κοντά στον άλλο, ήταν πιο συγκεντρωμένοι, ενώ μπορούσε να πετύχουμε και δεύτερο γκολ. Στο πρώτο παιχνίδι μας έλειψε η τύχη, χάσαμε και πέναλτι. Ο Ατρόμητος τότε ήταν πολύ καλά διαβασμένος, αλλά σήμερα είχε πίεση, οπότε αυτό ευνόησε εμάς».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ