Εύκολη πρόκριση για την ΑΕΚ, 4-0 τον Παναιτωλικό

Εύκολη πρόκριση για την ΑΕΚ, 4-0 τον Παναιτωλικό

Με σκόρερ τους Ολιβέιρα, Κρίστιτσιτς, Λιβάγια και Αλμπάνη η ΑΕΚ επικράτησε άνετα του Παναιτωλικού και πέρασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ στηρίχθηκε στην επιθετική της ποιότητα και χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές, επικράτησε άνετα του Παναιτωλικού με το ευρύ 4-0, τσεκάροντας το εισιτήριο για την πρόκρισή της στα ημιτελικά του κυπέλλου. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν σε μεγάλα κέφια τα επιθετικά τους «όπλα» που παρατάχθηκαν για πρώτη φορά όλα μαζί στο γήπεδο, με την ομάδα του Αγρινίου να μην βρίσκει «απάντηση» και να αποκλείεται από τον θεσμό με κάτω τα χέρια.

Ο Μάσιμο Καρέρα όχι απλά έδωσε φανέλα βασικού στον Ολιβέιρα που επέστρεψε από τραυματισμό, αλλά τον τοποθέτησε στην επίθεση μαζί με τους Λιβάγια και Αραούχο. Σε ένα φουλ επιθετικό σχήμα, μιας και πίσω από τους τρεις επιθετικούς βρισκόταν σε ελεύθερο ρόλο ο Μάνταλος. Ο Πορτογάλος στράικερ χρειάστηκε μόλις 7’ για να βρει δίχτυα και να επιστρέψει στα γκολ, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο, με καταπληκτικό, μονοκόμματο σουτ!

Η Ένωση πήρε νωρίς προβάδισμα στο σκορ, όμως ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Κιτρινόμαυροι κρατούσαν την μπάλα, είχαν τον έλεγχο του ματς, όμως προσπαθούσαν με υπομονή να φτάσουν στην αντίπαλη εστία. Το φουλ επιθετικό σχήμα του Καρέρα έψαχνε πατήματα μέσα στο γήπεδο, με την ΑΕΚ να μην απειλεί, αλλά και να μην απειλείται.

Όταν το έκανε ξανά, βρήκε και γκολ! Στο 37’ ο Αραούχο θα συνεργαστεί με τον Μάνταλο, ο αρχηγός της ΑΕΚ θα μπει στην περιοχή από πλάγια, θα «αδειάσει» τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και θα δώσει έτοιμο γκολ στον Κρίστισιτς, που με πλασέ θα κάνει το 2-0. Έτσι, ο Δικέφαλος έβαζε πια πολύ γερές βάσεις για την πρόκρισή του στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Σκορ που έμεινε και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στα αποδυτήρια έχοντας αποκτήσει ένα καθαρό προβάδισμα νίκης και συνάμα πρόκρισης στους «4» του θεσμού.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την ΑΕΚ να φτάνει με αξιώσεις στην περιοχή του Παναιτωλικού και να φτάνει κοντά σε ένα ακόμα τέρμα. Όμως το φαλτσαριστό σουτ του Αραούχο πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Κνετ. Ενώ την ίδια κατάληξη είχε η προσπάθεια του Λόπες στο 59’.

Κάπου εκεί ο Καρέρα θα αποσύρει τον Ολιβέιρα, βάζοντας στη θέση του τον Αλμπάνη. Προκειμένου να μην… πιεστεί παραπάνω ο Πορτογάλος φορ. Στο 65’ ο Παναιτωλικός έγινε για πρώτη φορά στο ματς απειλητικός, όταν ο Ρόσα δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε πόδια αμυντικού και άλλαξε πορεία, αναγκάζοντας τον Τσιντώτα σε μια δύσκολη επέμβαση.

Στο 78’ η Ένωση θα… τελειώσει οριστικά την υπόθεση πρόκριση. Ο Αραούχο θα κλέψει την μπάλα από πλάγια θέση και θα δώσει έτοιμο γκολ στον Αλμπάνη, που προ κενής εστίας θα κάνει το 3-0, στέλνοντας οριστικά πια την ΑΕΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου.

Το τελικό σκορ για τον Δικέφαλο έκλεισε στο 89’. Ο Λιβάγια κέρδισε πέναλτι μετά από ανατροπή του από τον Κνετ, ο Κροάτης ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Το κλειδί: Η αποτελεσματικότητα της ΑΕΚ που κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο να βάλει γερές βάσεις πρόκρισης.

Το 10άρι: Ο Αραούχο. Έφτιαξε το τρίτο γκολ, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινά η φάση του 1-0.

Στον πάγκο: Ο Μπαΐροβιτς. Δεν κατάφερε να ανησυχήσει ούτε στο ελάχιστο την άμυνα της ΑΕΚ.

Γιατί κόουτς: Η αδυναμία του Μάκη Χάβου να προετοιμάσει κατάλληλα την ομάδα του αποδείχθηκε καταλυτική, με τον Παναιτωλικό να αιφνιδιάζεται πλήρως από την ΑΕΚ.

Γκολ: Ολιβέιρα 7’, Κρίστισιτς 37’, Αλμπάνης 78’, Λιβάγια 89’ (π.)

Κίτρινες: Μάνταλος (32’), Αραούχο (38’), Λιβάγια (71’), Κέβιν (53’), Μαλής (76’).

Κόκκινες:

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες, Αραούχο (79’ Οικονόμου), Μάνταλος (71’ Σιμάνσκι), Λιβάγια, Ολιβέιρα (60’ Αλμπάνης)

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Κνετ, Σιέστεντ, Μαρσιάλ, Μαλής, Κέβιν, Τσιγγάρας, Ταχάρ (72’ Αλβαρεζ), Μιμίτο, Φυτόπουλος (63’ Ρόσα), Ντουάρτε, Μπαϊροβιτς (68’ Μουνιέ)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ