ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι αριθμοί του ντέρμπι

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Οι αριθμοί του ντέρμπι

Δείτε αριθμούς, στατιστικά και ενδιαφέροντα άλλα στοιχεία του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ο αγώνας του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το βράδυ της Τετάρτης (21:30) στο γήπεδο της Τούμπας, με στόχο ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ παρουσίασε, μέσω της ιστοσελίδας της, ενδιαφέροντα στοιχεία, αριθμούς και στατιστικά, από παιχνίδια των δύο ομάδων στο παρελθόν για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Δείτε αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Το paokfc.gr σας βάζει από νωρίς στο κλίμα της αναμέτρησης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ολυμπιακό στο γήπεδο της Τούμπας. Διαβάστε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με το background του αγώνα και την προϊστορία του Δικεφάλου στους Ερυθρόλευκους, λίγες ώρες πριν την σέντρα του αγώνα.

7 φορές έχουν βρεθεί σε διπλές αναμετρήσεις για το Κύπελλο Ελλάδας ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και ο Δικέφαλος έχει τέσσερις προκρίσεις, έναντι τριών των “ερυθρολεύκων”. Μόλις η μία από αυτές τις διπλές αναμετρήσεις ήταν για τα ημιτελικά του θεσμού, την σεζόν 2013-14, όταν ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση.

Η πρώτη τους κόντρα σε διπλές αναμετρήσεις ήταν την σεζόν 1989-90 για τους «16» του θεσμού, με τον Ολυμπιακό να παίρνει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι (5-3) μετά την ήττα με 1-0 στην Τούμπα και τη νίκη του εντός έδρας με 1-0.

Οι 8 από τις αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Δικέφαλος έχει έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα.

14 σεζόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας σε αναμετρήσεις πριν από τον τελικό. Μάλιστα από το 1931-32 που ξεκίνησε ο θεσμός μέχρι το 1974-75 η κληρωτίδα δε τους είχε φέρει ποτέ αντιμέτωπους και οι συναντήσεις τους ήταν μέχρι τότε μόνο για τον τελικό του θεσμού.

Η πρώτη τους κόντρα τους πριν τον τελικό ήταν την σεζόν 1974-75 για τα ημιτελικά, αλλά σε μονή αναμέτρηση στο Στάδιο Καραϊσκάκη, όπου η ομάδα του Πειραιά επικράτησε με 4-0 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό. Αυτή μαζί με τις διπλές αναμετρήσεις της σεζόν 2013-14 ήταν οι μοναδικές τους μέχρι τώρα συναντήσεις για τα ημιτελικά του θεσμού. Ακολούθησαν ακόμη δύο ματς για τους «16» (1975-76 και 1978-79), όπου ο ΠΑΟΚ έχασε και τις δύο στα πέναλτι την πρόκριση πάλι με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό.

4 προκρίσεις έχει ο ΠΑΟΚ στις επτά φορές που έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες σε διπλές αναμετρήσεις. Το 1989-90 ξεκίνησαν με πρόκριση του Ολυμπιακού στην φάση των «16» στη διαδικασία των πέναλτι, το 1990-91 προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ σε αγώνα για την φάση των «32». Ακολούθησε πρόκριση του Ολυμπιακού την σεζόν 1996-97 σε αγώνα για τους «16». Το 2002-03 ο ΠΑΟΚ πήρε την πρόκριση από τα προημιτελικά στα ημιτελικά. Τελευταία πρόκριση της ομάδας του Πειραιά ήταν την σεζόν 2008-09 πάλι σε προημιτελικό, ενώ ακολούθησαν οι προκρίσεις του ΠΑΟΚ από τα προημιτελικά (2010-11) και τα ημιτελικά (2013-14).

Την τελευταία φορά που βρέθηκαν αντιμέτωποι ο ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν την σεζόν 2015-16 πάλι για τα ημιτελικά του θεσμού και μετά τα όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να μην συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό του Σταδίου Καραϊσκάκης και έτσι «χρεώθηκαν» και τα δύο παιχνίδια με μηδενισμό και ήττα 3-0 του ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ