Ο ΠΑΟΚ ανακουφίστηκε, ο Ολυμπιακός πωρώθηκε… 

Ο ΠΑΟΚ ανακουφίστηκε, ο Ολυμπιακός πωρώθηκε… 

Αν δεν ήξερε κανείς πως η άμυνα που δέχτηκε αυτά τα τρία γκολ είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά, θα νόμιζε πως αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Κι ας μην είναι…

Στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ ο Σισέ διώχνει, η μπάλα κοντράρει  στον Σεμέδο και στρώνεται στο Πέλκα που είναι μόνος του και σκοράρει. Στο δεύτερο γκολ ο Σεμέδο διώχνει ένα γέμισμα χωρίς να απομακρύνει την μπάλα που στρώνεται στον αφύλακτο Μίσιτς. Στο τρίτο γκολ, ο Σεμέδο πάει να βρει την μπάλα με το πόδι και την βρίσκει με το χέρι κάνοντας πέναλτι.

Οk, υπάρχουν πολλές φορές που ή τύχη δεν είναι καν αδιάφορη μαζί σου. Αυτή τη φορά συμμάχησε με τον ΠΑΟΚ και είχε συμμετοχή και στα τρία γκολ του Δικεφάλου. Ωστόσο, αν δεν ήξερε κανείς πως η άμυνα που δέχτηκε τα τρία γκολ είναι η καλύτερη του πρωταθλήματος και μάλιστα με διαφορά, θα νόμιζε πως αυτή είναι η αχίλλειος πτέρνα του Ολυμπιακού. Κι ας μην είναι.

Βλέποντας όμως, τον τρόπο με τον οποίο οι κεντρικοί αμυντικοί πήραν τις κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο θα είχε ερωτηματικά για την αξία τους και κυρίως για την αυτοσυγκέντρωσή τους. Κάπως έτσι και χωρίς να σκοράρει από οργανωμένη επίθεση, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μεγάλη ανατροπή  και θα κατέβει στο Φάληρο για να υπερασπίσει αυτό το το 3-2.

Δεν πρόκειται βέβαια για σκορ που επιτρέπει πανηγυρισμούς αλλά μια ανακούφιση της επιτρέπει. Αρκεί κανείς να σκεφτεί τι θα γινόταν στην Τούμπα αν ο ΠΑΟΚ έχανε κι αυτό το παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έβγαλαν ένα σκληρό ματς χωρίς έναν ακόμα τραυματισμό. Το γράφω με την υποσημείωση της αλλαγής που ζήτησε ο Ελαμπντελαουί.

Δεν είμαστε φυσικά σε θέση να ξέρουμε να οι παίκτες του βγήκαν αλώβητοι και από αυτή την καταπόνηση και θα είναι σε θέση να ξαναπαίξουν μέσα σε τρεις μέρες. Ο λόγος γίνεται κυρίως για τον Ματιέ Βαλμπουενά που τον χόρτασαν κλωτσιά. Έφαγε πολύ ξύλο ο μικρόσωμος Γάλλος σε σημείο μάλιστα να κινδυνεύει να χάσει την ψυχραιμία του. Πάντως, δεν φαινόταν ο πιο κουρασμένος μέσα στο ματς.

Πιο πολύ φαινόταν η κούραση στα πόδια του Μπουχαλάκη και του Γκιγιέρμε που έριχνα αναγκαστικά το πιο πολύ τρέξιμο και σίγουρα το τρέξιμο με τη μεγαλύτερη ένταση. Ο ΠΑΟΚ αν και προσπάθησε δεν μπόρεσε ούτε αυτή τη φορά να επιβάλλει τον ρυθμό του στο παιχνίδι και να κυριαρχήσει επί του αντιπάλου του. Είχε κι αυτός τα θέματά του στο κέντρο της άμυνας. Πάνω σε αυτά θα μπορούσε να σπεκουλάρει περισσότερο ο Μαρτίνς με την χρησιμοποίηση νωρίτερα του Ελ Αραμπί.

Αλλά είπαμε, τις αιματολογικές εξετάσεις των παικτών από τις οποίες προκύπτει και η καταπόνησή τους, οι ομάδες δεν τις κάνουν δελτία Τύπου για να ενημερώνουν τους δημοσιογράφους. Τις καθαρές φάσεις για γκολ στο δεύτερο ημίχρονο τις είχε και τις έχασε ο Σισέπου έστειλε την μπάλα δίπλα από τα κάθετα δοκάρια. Ο νεαρός Τζολάκης έπαιξε σαν… ηλικιωμένος και δεν μάσησε από την ατμόσφαιρα της Τούμπας. Στα γκολ δεν φέρει καμιά ευθύνη. Ο ΠΑΟΚ πήρε μεγάλη νίκη αλλά δεν «καβάντζωσε» την πρόκριση… 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ