Ρεάλ Μαδρίτης : Με… σπασμένα φρένα μετά την καραντίνα! (vids)

Ρεάλ Μαδρίτης : Με… σπασμένα φρένα μετά την καραντίνα! (vids)

Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν είναι ασταμάτητη στην επανέναρξη του ισπανικού πρωταθλήματος και οδεύει προς την κατάκτηση του τίτλου. Από το -2 της καραντίνας, βρίσκεται στο +4 από την Μπαρτσελόνα.

Τρεις στροφές πριν την ολοκλήρωση του ισπανικού πρωταθλήματος και η Ρεάλ Μαδρίτης κρατάει την τύχη στα χέρια της. Η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν βρίσκεται στο +4 από την δεύτερη Μπαρτσελόνα και είναι μια… ανάσα από την επιστροφή στην κορυφή. Οι Μαδριλένοι έχουν επιστρέψει αποφασισμένοι μετά την καραντίνα και μόνο αν… αυτοκτονήσουν θα χάσουν το πρωτάθλημα από την παρέα του Λιονέλ Μέσι.

Μόνο νίκες μετά την καραντίνα

Στις 8 Μαρτίου, η Ρεάλ Μαδρίτης επισκέφθηκε το Μπενίτο Βιγιαμαρίν, γνωρίζοντας την ήττα (2-1) από την Μπέτις. Στη συνέχεια μπήκε «λουκέτο» στην La Liga, ελεώ κορωνοϊού, με την αρμάδα του Ζιντάν να επιστρέφει φουριόζα μετά την διακοπή. Μέχρι στιγμής, έχουν διεξαχθεί 8 αγωνιστικές και οι Μαδριλένοι καταγράφουν το εντυπωσιακό 8/8! Νίκες κόντρα σε Έιμπαρ, Βαλένθια, Σοσιεδάδ, Μαγιόρκα, Εσπανιόλ, Χετάφε, Μπιλμπάο, Αλαβές και… αγκαλιά με τον τίτλο. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα του Κίκε Σετιέν… παραπατάει. Δεν είναι καλά η παρέα του Μέσι, έχοντας τρεις ισοπαλίες μετά την καραντίνα. Έτσι, το 8/8 της Ρεάλ μετέτρεψε το -2 από την κορυφή, σε +4 από την ομάδα της Βαρκελώνης.

Κλειδί η άμυνα

Με την επανέναρξη της La Liga, η Ρεάλ έχει κάνει εκρηκτικό ξεκίνημα, με την αμυντική της γραμμή να λειτουργεί υποδειγματικά. Ουσιαστικά, αυτό είναι και το κλειδί της επιτυχίας. Η «μαδριλένικη» άμυνα έχει δέσει, με τον Κουρτουά να κατεβάζει ρολά και να οδηγεί την ομάδα της Μαδρίτης από τρίποντο σε τρίποντο. Στους 8 τελευταίους αγώνες, το σύνολο του Ζινεντίν Ζιντάν έχει δεχτεί μόλις 2 γκολ, με τις αντίπαλες ομάδες να… ματώνουν για να παραβιάσουν την εστία του.

Με την… βοήθεια του VAR και της άσπρης βούλας

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μην εντυπωσιάζει, ωστόσο παίρνει αυτό που θέλει από τις αναμετρήσεις. Για αυτό άλλωστε, βρίσκεται και στην κορυφή του πρωταθλήματος, στο +4 από την Μπαρτσελόνα. Δείχνει σταθερότητα και κυνισμό. Δυο στοιχεία που της επιτρέπουν να… αγκαλιάσει τον τίτλο. Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέψουμε και ένα γεγονός που συμβαίνει συχνά τώρα τελευταία για την Ρεάλ. Τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές,σφυρίζεται με μεγάλη… ευκολία πέναλτι για την ομάδα της Μαδρίτης, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλο εκνευρισμό στην Καταλονία. «Στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, το VAR δεν ανταποκρίνεται το καθήκον του. Είναι άνισο και φαίνεται ότι ευνοεί πάντα μια ομάδα», ανέφερε σε ένα τουίτ του ο Τζουσέπ Μαρία Μπαρτομέου. Και ασφαλώς, όλοι γνωρίζουν σε ποια ομάδα πήγαινε το… καρφί. Οι περισσότερες… φωνές υπήρξαν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπιλμπάο. Στους Βάσκους δεν δόθηκε πέναλτι, σε πανομοιότυπη φάση με της Ρεάλ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην… πηγή και ετοιμάζεται να πιει νερό. Ο Ζινεντίν Ζιντάν την οδηγεί ξανά στην γη της επαγγελίας. Άλλωστε, το τελευταίο μαδριλένικο πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2016-2017 και πάλι με τον Γάλλο τεχνικό στην άκρη του πάγκου. Με ματς κόντρα σε Γρανάδα, Βιγιαρεάλ και Λεγανές, θεωρητικά μόνο αν δεν… κατέβει θα χάσει αυτόν τον τίτλο.

Οι Μερένχες θα πανηγυρίσουν σε λίγες μέρες το 34ο πρωτάθλημα, ενώ έχουν και στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ρεβάνς (1-2) με την Σίτι για τους «16» του Champions League.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ