Οι «100αρες» που έχουν γράψει ιστορία (vids)

Οι «100αρες» που έχουν γράψει ιστορία (vids)

Η Λίβερπουλ ηττήθηκε χθες στο «Έμιρεϊτς» κόντρα στην Άρσεναλ, με τις ελπίδες της να μπει στο κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα με 100+ βαθμούς να εξανεμίζονται.

Ήττα για την Λίβερπουλ, με το όνειρο των 100 βαθμών να τελειώνει οριστικά. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ χρειαζόταν μόνο νίκες στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της Premier League για να έπιανε τους 100 βαθμούς, ωστόσο ο στόχος καταρρίφθηκε από τον πρώτο κιόλας αγώνα κόντρα στην Άρσεναλ, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 στο Λονδίνο.

Με την ήττα αυτοί οι κόκκινοι έχασαν την ευκαιρία τους να μπουν στο ξεχωριστό κλαμπ των ομάδων που έχουν κατακτήσει τον τίτλο με 100+ βαθμούς από τα τοπ-5 πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μόλις τέσσερις είναι οι ομάδες που έχουν καταφέρει το συγκεκριμένο κατόρθωμα, με πιο πρόσφατη την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα, από τη σεζόν 2017/18.

Ρεάλ Μαδρίτης 2011/12

Ο πρώτος τίτλος της Ρεάλ Μαδρίτης μετά από τέσσερα χρόνια ήρθε με στιλ. Ο Ζοσέ Μουρίνιο έμπαινε στον δεύτερο του χρόνο στη «Βασίλισσα», με την κατάκτηση του πρωταθλήματος να είναι «υποχρεωτική». Με μπροστάρη τον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι «μερένχες» κατέκτησαν τον 32ο τίτλο της ιστορίας τους, καταφέρνοντας να γίνουν και η μοναδική ομάδα που φτάνει τους 100 βαθμούς στα τοπ-5 πρωταθλήματα. Η Ρεάλ, σκόραρε 121 γκολ, αριθμός ρεκόρ μέχρι και σήμερα, είχε διαφορά τερμάτων +89, ενώ είχε και 16 εκτός έδρας νίκες, με αποκορύφωμα φυσικά τη νίκη στο «Καμπ Νόου» που της είχε δώσει διαφορά επτά βαθμών από την Μπαρτσελόνα.

Μπαρτσελόνα 2012/13

Έναν μόλις χρόνο κράτησε η μοναξιά της Ρεάλ Μαδρίτης στο κλαμπ των «100αριδων». Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να επιστρέψει στον «θρόνο» την επόμενη ακριβώς σεζόν, ισοφαρίζοντας παράλληλα το εκπληκτικό ρεκόρ των 100 βαθμών που είχε πιάσει την προηγούμενη σεζόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τίτο Βιλανόβα διαδέχτηκε με τον καλύτερο τρόπο τον Πεπ Γκουαρτνιόλα και με εκείνον στο τιμόνι οι «μπλαουγκράνα» στέφθηκαν πρωταθλητές Ισπανίας, σκοράροντας και στα 38 παιχνίδια της σεζόν, το οποίο δεν το έχει καταφέρει ακόμα και σήμερα καμία άλλη ομάδα.

Γιουβέντους 2013/14

Δεν θα μπορούσε να λείπει η Γιουβέντους από την σχετική λίστα. Οι «μπιανκονέρι» οδεύουν προς τον 36ο τίτλο και 9ο συνεχόμενο, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Τη σεζόν 2013/14 η Γιουβέντους πραγματοποίησε μία ιστορική σεζόν στη Serie A, ξεπερνώντας τον «τοίχο» των 100 βαθμών, τελειώνοντας τη σεζόν με 102 βαθμούς και 33 νίκες σε 38 παιχνίδια.

Μάντσεστερ Σίτι 2017/18

Θεωρείται μία εκ των κορυφαίων ομάδων που έχουν γνωρίσει τα γήπεδα της Αγγλίας και όχι τυχαία. Η Μάντσεστερ Σίτι της σεζόν 2017/18 έσπασε ό,τι ρεκόρ υπήρχε στην κυριολεξία και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που κατακτάει τον τίτλο, έχοντας φτάσει τους 100 βαθμούς. Η «αρμάδα» του Πεπ Γκουαρντιόλα έσπασε όλα τα κοντέρ. Έγινε η ομάδα με τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες (16) και τους περισσότερους εκτός έδρας βαθμούς (50), σκόραρε τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν (106), είχε την καλύτερη διαφορά τερμάτων (+79) και έκανε τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες (18).

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ