Το σήκωσε η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Το σήκωσε η Ρεάλ Μαδρίτης! (vids)

Βασίλισσα ξανά η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν. Η Ρεάλ κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, μετά τη νίκη με 2-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Έκανε τη δουλειά ως όφειλε. Με δυο γκολ του Καρίμ Μπενζεμά (29΄, 77΄) καθάρισε (2-1) τη Βιγιαρεάλ και στέφθηκε από πρωταθλήτρια Ισπανίας για 34η φορά στην ιστορία της. Με δύο λόγια: Η Βασίλισσα επέστρεψε στο θρόνο της, ανοίγοντας μια νέα εποχή για εκείνη. Μια εποχή σοβαρότητας, συνέπειας και καμία φορά κυνισμού: Σαν το τρίπτυχο δηλαδή που έφερε τα πάνω-κάτω στη la liga από την περίοδο της επιστροφής των ομάδων στη δράση.

Η Ρεάλ δεν βγάζει μάτια, δεν έχει «γκαλάκτικος», δεν κρύβει τη μπάλα. Ξέρει όμως να κάνει αυτό που πρέπει στο γήπεδο. Και το απέδειξε και απόψε σε ένα ματς που νίκη ισοδυναμούσε με το πρωτάθλημα.

Την ίδια ώρα η απογοητευμένη Μπαρτσελόνα όχι απλώς δεν έκανε το καθήκον της, αλλά έκλεινε με τον τρόπο που άξιζε την απογοητευτική της πορεία μετά τη διακοπή.

Με το γκολ ισοφάρισης του Μέσι σε αυτό του Αρνάιθ να μην αποδεικνύεται τοκετό, οι «μπλαουγκράνα» ηττήθηκαν 2-1 από την αδιάφορη Οσασούνα μέσα στο «Καμπ Νου». Η Μπαρτσελόνα δεν επέστρεψε ποτέ στο γήπεδο ίδια έπειτα από το lockdown. Και μάλλον δεν επέστρεψε γενικώς ποτέ από την εποχή που η Βαρκελώνη ζήτησε την παραίτηση του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ότι συμβαίνει με τον Κίκε Σετιέν στον πάγκο της είναι υποψήφιο για την μεγαλύτερη απογοήτευση της τελευταίας 5ετίας.

Η Ρεάλ λοιπόν το χαβά της. Και απόψε. Στο 29ο λεπτό ο Λούκα Μόντριτς μοίρασε έτοιμο γκολ στον Καρίμ Μπενζεμά κι εκείνος δεν είχε πρόβλημα για το 1-0. Το πρωτάθλημα κλείδωσε οριστικά στο 77ο λεπτό. Ο Σέρχιο Ράμος σαν… σέντερ φορ, κέρδισε -ένα αυστηρό- πέναλτι και έγινε χαμός. Οι παίκτες της Ρεάλ αρχικά το εκτέλεσαν με πάσα (!), ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και με την δεύτερη εκτέλεση ο Μπενζεμά έκανε το 2-0.

Ο Ιμπόρα μείωσε σε 2-1 λίγο αργότερα (84’), όμως τίποτα δεν μπορούσε να γυρίσει με τον Μάρκο Ασένσιο να έχει ακυρωθέν γκολ στις καθυστερήσεις.

Βέβαια και να μην κέρδιζε η Ρεάλ Μαδρίτης πάλι θα το έπαιρνε αφού η Μπαρτσελόνα έδειξε ότι το είχε παρατήσει. Η Οσασούνα πέτυχε την νίκη της χρονιάς στο Καμπ Νου. Ένας πρώην Καταλανός (Αρναΐθ) έκανε το 0-1 στο 15ο λεπτό . Ένα καταπληκτικό φάουλ του Μέσι έφερε το 1-1 λίγο μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ενώ το γκολ του Λουίς Σουάρες λίγο αργότερα (68’) ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η αποβολή του Ενρίκ (79’) θεωρητικά διευκόλυνε το έργο των Καταλανών, όμως στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόρες έκανε το σοκαριστικό 1-2 που άφησε σύξυλους τους παίκτες της Μπαρτσελόνα σε μία κάκιστη χρονιά σε όλα τα επίπεδα.

Στα υπόλοιπα ματς η Ατλέτικο -αν και αδιάφορη- δεν χαρίστηκε στη Χετάφε και πέρασε με 2-0 από την έδρα της, ωστόσο η Σοσιεδάδ δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα και το 0-0 απέναντι στην (επίσης αδιάφορη) Σεβίλλη αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για την τελευταία αγωνιστική όσον αφορά στη έκτη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη. Στην ίδια μάχη θα είναι τη τελευταία αγωνιστική και η Γρανάδα με τη Βαλένθια.

Και όσο για τη μάχη της ουράς: Αν και προηγήθηκε, η Μαγιόρκα έχασε εντός από την Γρανάδα (1-3) και αποχαιρέτισε την πρώτη κατηγόρια. Εκεί όπου θα βρίσκεται και τη νέα σεζόν η Αλαβές μετά το 1-2 στην Μπέτις. Δεν καθάρισε η Θέλτα, «ζωντανή» παρέμεινε η Λεγανές.

Το πρόγραμμα της 37ης αγωνιστικής

Έιμπαρ-Βαγιαδολίδ 2-1
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λεγανές 0-2
Μπαρτσελόνα-Οσασούνα 1-2
Μπέτις-Αλαβές 1-2
Θέλτα-Λεβάντε 2-3
Χετάφε-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
Μαγιόρκα-Γρανάδα 1-2
Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-1
Σοσιεδάδ-Σεβίλλη 0-0
Βαλένθια-Εσπανιόλ 1-0

Η τελευταία αγωνιστική

Κυριακή, 19/7

Βαγιαδολίδ-Μπέτις
Αλαβές-Μπαρτσελόνα
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ-Θέλτα
Γρανάδα-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Λεγανές-Ρεάλ Μαδρίτης
Λεβάντε-Χετάφε
Οσασούνα-Μαγιόρκα
Σεβίλλη-Βαλένθια
Βιγιαρεάλ- Έιμπαρ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ