Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-5

Αλαβές – Μπαρτσελόνα 0-5

Μετά την απώλεια του πρωταθλήματος, η Μπαρτσελόνα διέλυσε 5-0 εκτός έδρας την Αλαβές στο φινάλε της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα ολοκλήρωσε νικηφόρα τη φετινή σεζόν στη La Liga, επικρατώντας άνετα 5-0 της Αλαβές στο «Μεντιθορόθα», με τον Λιονέλ Μέσι να πετυχαίνει το 25ο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Οι «μπλαουγκράνα» άφησαν πίσω την απώλεια του πρωταθλήματος και ολοκλήρωσαν τη φετινή τους πορεία στη La Liga. Οι παίκτες του Κίκε Σετιέν βρέθηκαν σε εξαιρετική μέρα και δεν αντιμετώπισαν καμία δυσκολία απέναντι στην Αλαβές.

Μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Οσασούνα, η Μπαρτσελόνα έψαχνε να ξεσπάσει και την… πλήρωσαν οι Βάσκοι. Οι Καταλανοί σημάδεψαν τρεις φορές τα δοκάρια της αντίπαλης εστίας στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, αλλά κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα με τον Άνσου Φάτι στο 24ο λεπτό.

Ο 17χρονος σκόραρε από κοντά μετά από ασίστ του Μέσι, ο οποίος έφτασε τις 21 φέτος στο πρωτάθλημα και έσπασε το σχετικό ρεκόρ που είχε ο Τσάβι την περίοδο 2008-09.

Στο 34ο λεπτό, ο Ρίκι Πουτς βρήκε τον Μέσι που ελευθερώθηκε και με πλασέ πέτυχε το 0-2, ενώ λίγο πριν την ανάπαυλα, στο 44ο λεπτό, ο Σουάρες με κεφαλιά έκανε το 0-3.

Η… επέλαση της Μπαρτσελόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 57ο λεπτό, ο Πουτς σέρβιρε κι άλλο γκολ, αυτή τη φορά στον Σεμέδο, ο οποίος ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-4.

Το τελικό 0-5 διαμόρφωσε ο Μέσι στο 75ο λεπτό με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι. Έτσι, πέτυχε το 25ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα και οδεύει πρόσω ολοταχώς για να βγει ξανά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Αλαβές: Ρομπέρτο – Αγκιρεγκαμπίρια, Λαγουάρδια (46′ Αλμπέρτο Ροντρίγκεθ), Μαγαγιάν, Μαρίν – Έντγκαρ Μέντες, Καμαράσα (65′ Αμπνταλαχί), Μάνου Γαρθία (59′ Φέισα), Μπερκ (46′ Ριόχα) – Λούκας Πέρεθ (46′ Πέρε Πονς), Χοσέλου.

Μπαρτσελόνα: Νέτο – Σέρτζι Ρομπέρτο, Αραούχο, Λενγκλέ (50′ λ. τρ. Σεμέδο), Τζόρντι Άλμπα – Πουτς, Μπουσκέτς (58′ Ντε Γιονγκ), Βιδάλ – Φατί (78′ Μπρέιθγουεϊτ), Σουάρες, Μέσι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ