Δημήτρης Σιόβας : Μεταξύ Ισπανίας και… Πειραιά

Δημήτρης Σιόβας : Μεταξύ Ισπανίας και… Πειραιά

To10.gr εξηγεί τα δεδομένα για την επόμενη ημέρα της καριέρας του Δημήτρη Σιόβα μετά τον υποβιβασμό της Λεγκανές. Η Χετάφε, η Βαλένθα και ο... Ολυμπιακός.

Η Λεγκανές «αποχαιρέτησε» τη La Liga, αφού δεν κατάφερε να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης την τελευταία αγωνιστική. Παρά το γεγονός πως ήρθε ισόπαλη (2-2) με τη συμπολίτισσα η ισοπαλία της Θέλτα με την Εσπανιόλ (0-0) ήταν καταδικαστική και έστειλε τους Μαδριλένους στη Segunda.

Πλέον οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες στον σύλλογο, αφού ο υποβιβασμός φέρνει στην πόρτα της εξόδου αρκετούς ποδοσφαιριστές. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος αποτελεί σταθερά εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους σέντερ μπακ του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας διεθνής στόπερ είναι δεδομένο ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τη Λεγκανές μέσα στο καλοκαίρι, καθώς υπάρχει όρος στο συμβόλαιο του, σε περίπτωση που η ομάδα έπεφτε στη Segunda. Εφόσον, αυτό συνέβη, ο Σιόβας δεν θα ακολουθήσει τη Λεγκανές στη δεύτερη κατηγορία και θα ενεργοποιήσει τον όρο στο συμβόλαιο του.

Η Βαλένθια, η Χετάφε και η… Μαδρίτη

Ο Σιόβας έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα στην Ισπανία και το ενδιαφέρον αναμένεται να είναι έντονο εφόσον αποδεσμευτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν γίνει κρούσεις στον Έλληνα σέντερ μπακ από τη Χετάφε, αλλά και από τη Βαλένθια, η οποία υπενθυμίζεται ότι είχε κινηθεί για την απόκτηση του τον περασμένο Φλεβάρη όταν και είχε τραυματιστεί σοβαρά ο Εζεκιέλ Γκαράι.

Τότε βέβαια η μεταγραφή του Σιόβα στις νυχτερίδες δεν είχε προχωρήσει, καθώς η Λεγκανές ζητούσε τον ουρανό με τ’άστρα. Πιο συγκεκριμένα, οι Μαδριλένοι ήθελαν τουλάχιστον 11.500.000 ευρώ όσα ήταν και η ρήτρα στο συμβόλαιο του.

Πλέον ο δρόμος για την απόκτηση του Σιόβα είναι ανοιχτός, αλλά η Βαλένθια δεν παίζει μόνη της, με τη Χετάφε να είναι και αυτή μια από τις ομάδες που έχει στη λίστα της τον Έλληνα στόπερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σιόβας θα αποφασίσει το καλύτερο για το μέλλον το ίδιου αλλά και της οικογένειας του και η αλήθεια είναι ότι στη Μαδρίτη περνάει καλά και θα προτιμούσε να μείνει στην πόλη για πολλούς λόγους. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που πράγματι η Χετάφε κινηθεί για την απόκτηση του με επίσημη πρόταση θα έχει αρκετές πιθανότητες να τον κάνει δικό της, αφού η έδρα της είναι στη Μαδρίτη και ο Σιόβας θα ήθελε να μείνει στην πρωτεύουσα της Ισπανίας όπου ζει εδώ και τέσσερα χρόνια.

Πάντα στα υπόψιν του Ολυμπιακού

Ο Δημήτρης Σιόβας αν δεν μείνει στη Μαδρίτη όπου και επιθυμεί δεν θα έλεγε «όχι» σε πιθανή επιστροφή στην Ελλάδα. Εξάλλου, αποτελεί «παιδί» του Ολυμπιακού και βρίσκεται πάντα στα υπόψιν των ερυθρόλευκων. Η πιθανότητα να επιστρέψει στο λιμάνι υπάρχει, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις τόσο για το Κύπελλο Ελλάδας, αλλά και για το Europa League.

Η εκτίμηση προς τον Έλληνα αμυντικό από τους Πειραιώτες είναι δεδομένη, αφού αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους καλύτερους και πιο αξιόπιστους στόπερ, ενώ όπως όλα δείχνουν ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός αμυντικού που θα προσδώσει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ.

Το γεγονός ότι έχει την εμπειρία να σταθεί στον Ολυμπιακό, αλλά και την ικανότητα και κυρίως οι πολύ καλές σεζόν που έχει κάνει στην Ισπανία, είναι πιθανό να βάλουν και τους ερυθρόλευκους στο «κόλπο» της απόκτησης του διεθνή κεντρικού αμυντικού. Το δεδομένο είναι πως στον Ολυμπιακό στοχεύουν στην ελληνοποίηση του ρόστερ και ο Σιόβας είναι σταθερά εδώ και χρόνια ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές με αξιόλογη καριέρα στο εξωτερικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ