Κούμαν : «Θέλω τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα και θα μιλήσω μαζί του» (pics)

Κούμαν : «Θέλω τον Μέσι στην Μπαρτσελόνα και θα μιλήσω μαζί του» (pics)

Ο Ρόναλντ Κούμαν παρουσιάστηκε από την Μπαρτσελόνα και οι πρώτες του δηλώσεις περιστράφηκαν αρκετά γύρω από το μέλλον του Λιονέλ Μέσι. Προανήγγειλε αποφάσεις για το ρόστερ αλλά όχι... επανάσταση.

Η εποχή Ρόναλτ Κούμαν στην Μπαρτσελόνα ξεκίνησε και ο Ολλανδός τεχνικός παρουσιάστηκε επίσημα στους εκπροσώπους Τύπου από τον Ζοσέ Μαρία Μπαρτομέου.

Στις δηλώσεις του όπως ήταν λογικό υπήρξε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα Μέσι με τον Κούμαν να δηλώνει πως φυσικά και τον θέλει στην ομάδα και θα κάνει μια κουβέντα μαζί του ενώ για τις αλλαγές στο ρόστερ ανέφερε πως θα παρθούν αποφάσεις με γνώμονα το καλό του συλλόγου αλλά δεν πρόκειται να κάνει… επανάσταση.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τον Μέσι: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πείσω τον Μέσι. Αρχικά, έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο και φυσικά θέλεις να έχεις τον καλύτερο στην ομάδα σου και όχι απέναντι. Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με τον Μέσι. Θα είμαι πολύ χαρούμενος αν θέλει να μείνει αλλά πρόκειται να μιλήσω μαζί του. Ελπίζω να συνεχίσει για περισσότερα χρόνια. Το τι πρόκειται να πω μαζί του όμως, είναι προσωπικό».

Για το στυλ ποδόσφαιρο που θα παίξει: «Είμαι Ολλανδός, θέλουμε να έχουμε την μπάλα. Έχω εμπειρία και ξέρω ότι πάντα υπήρχε μια σύνδεση μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Ολλανδίας. Οι Ολλανδοί αγαπούν να είναι εδώ, το ποδόσφαιρο είναι για να το απολαμβάνεις. Χωρίς να απολαμβάνεις, δεν θα έχεις την καλύτερη απόδοση. Πρέπει να υπάρχουν και τα δύο πράγματα: δουλειά και διασκέδαση. Και να αισθανόμαστε περήφανοι».

Όσο για το αν θα φέρει… επανάσταση στην ομάδα: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για τους παίκτες μεμονωμένα. Πρέπει να αναζητήσουμε το καλύτερο για τον σύλλογο. Να ψάξουμε για να δημιουργήσουμε την όσο δυνατόν καλύτερη ομάδα. Υπάρχουν παίκτες που είναι σε μια συγκεκριμένη ηλικία και μπορεί να υπάρχουν αμφιβολίες για την απόδοσή τους. Αλλά πρέπει να σεβόμαστε όλους τους παίκτες.

Θα προσπαθήσουμε να βρούμε το καλύτερο για το σύλλογο. Αλλά αν υπάρχουν αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, θα τις πάρουμε. Από το σαββατοκύριακο έχουμε μιλήσει και ήδη μιλάμε για αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε. Αλλά δεν μου αρέσει να λέω ονόματα από σεβασμό για τους παίκτες».

Για την… προχωρημένη ηλικία αρκετών ποδοσφαιριστών: «Ένας παίκτης 31-33-33 ετών δεν είναι τελειωμένος. Εξαρτάται από την πείνα και την όρεξη που έχεις να τα δώσσεις όλα για τον σύλλογο. Υπάρχουν και 20χρονοι χωρίς πείνα ή χωρίς δουλειά… Πρέπει να ψάξουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα για να κερδίζει παιχνίδια. Θέλω μόνο να δουλέψε με παίκτες που θέλουν να είναι εδω, αν δεν είναι ευχαριστημένοι, να το πουν. Θέλω παίκτες που θα τα δώσουν όλα για την Μπάρτσα».

Για το σενάριο απόκτησης του Φαν ντε Μπέεκ: «Δεν μιλάω για παίκτες που δεν είναι εδώ, το πρώτο είναι να δω τους παίκτες που έχω εδώ. Ο Φαν ντε Μπέεκ; Είναι πολύ καλός, αλλά υπάρχουν και πολλοί άλλοι».

Για την εικόνα της ομάδας στον διασυρμό από την Μπάγερν Μονάχου: «Η εικόνα του 2-8 δεν είναι αυτή που θέλουμε, ήταν μια ημέρα λύπης».

Για τον Σουάρες: «Δεν μου αρέσει να μιλάω για ονόματα. Με τον Μέσι είναι διαφορετικά. Στους υπόλοιπους, αν υπάρχουν θετικές ή αρνητικές αποφάσεις, το πρώτο είναι να μιλήσουμε μαζί τους, εδώ δεν θα μιλήσω γι’ αυτούς, από σεβασμό στους παίκτες».

Για την απόδοση του Νντε Γιονγκ στην πρώτη του σεζόν: «Για έναν παίκτη που έρχεται στην Μπάρτσα στην ηλικία του Φρένκι πάντα είναι δύσκολο. Στην πρώτη του σεζόν έπαιξε πολύ, είπα μια φορά ότι δεν έπαιζε στην ίδια θέση που το έκανε μαζί μου (σ.σ. στην Εθνική Ολλανδίας). Το πρώτο για τον προπονητή είναι να τον βάλει στην θέση που νιώθει πιο άνετα, αυτό εξυπηρετεί τον Ντε Γιονγκ και την υπόλοιπη ομάδα».

Για τον Κοουτίνιο: «Είναι παίκτης της Μπάρτσα και αν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις, θα τις πάρουμε. Πρέπει να γνωρίσω καλύτερα τους νεαρούς που υπάρχουν. Είναι ώρα να δοθούν πιθανότητες στους νέους, οι Ολλανδοί δεν έχουμε ούτε μια αμφιβολία για να βάζουμε νεαρούς όταν το αξίζουν. Όχι μόνο νεαρούς, πρέπει να υπάρχει ισορροπία, η ομάδα αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι να βάλει περισσότερη ένταση».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

📍 Home. 💙❤️ #KoemanCuler

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη FC Barcelona (@fcbarcelona) στις

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ