Μοράτα : Ο πρώτος που αφήνει δύο φορές τις δύο Μαδριλένες! (vids)

Μοράτα : Ο πρώτος που αφήνει δύο φορές τις δύο Μαδριλένες! (vids)

Ο Αλβάρο Μοράτα είναι με κάθε επισημότητα παίκτης της Γιουβέντους, με τον Ισπανό να γίνεται ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αφήνει από δύο φορές την Ατλέτικο Μαδρίτης και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Στη Γιουβέντους θα συνεχίσει την καριέρα του με κάθε επισημότητα ο Αλβάρο Μοράτα. Ο Ισπανός επιστρέφει στην Ιταλία μετά από τέσσερα χρόνια, με τους «μπιανκονέρι» να δίνουν 10 εκατομμύρια ευρώ στην Ατλέτικο, για δανεισμό ενός χρόνου.

Με τη μεταγραφή αυτήν ο Μοράτα γράφει ιστορία, καθώς πραγματοποιεί κάτι που δεν το έχει καταφέρει ποτέ κανένας άλλος στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου. Ο 27χρονος άφησε την Ατλέτικο και έγινε μόλις ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αποχωρεί από δύο φορές, τόσο από την Ατλέτικο, όσο και από την Ρεάλ από τις οποίες έχει περάσει ξανά στο παρελθόν.

«Ροχιμπλάνκο» στα νιάτα… «Βασιλιάς» αργότερα

Ο Μοράτα βρισκόταν στις ακαδημίες των «ροχιμπλάνκος» σε ηλικία 15 ετών, όντας ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της ομάδας. Ένα χρόνο αργότερα ωστόσο άφησε την Ατλέτικο για πρώτη φορά καθώς ο πατέρας του δεν συμφώνησε στο οικονομικό σκέλος με αποτέλεσμα να πάρει το παιδί του και να το βάλει στα τμήματα υποδομής της Χετάφε. Εκεί ο Μοράτα απέδειξε πως είναι για μεγαλύτερα πράγματα, με την Ρεάλ να μη χάνει χρόνο και να τον «κλέβει» στο τέλος της σεζόν.

Η πρώτη θητεία του Μοράτα στην Ρεάλ ολοκληρώθηκε το 2014, όταν τον απέκτησε η Γιουβέντους, με τη «Βασίλισσα» ωστόσο να βάζει ρήτρα επαναγοράς, την οποία ενεργοποίησε μόλις δύο χρόνια αργότερα.  Το 2017 κατέκτησε πρωτάθλημα και Champions League με τους «μερένχες», έχοντας 15 γκολ σε 26 συμμετοχές.

Οριστικό τέλος από την Ρεάλ και το βήμα στην Premier League

Έπειτα από δύο θητείες, αυτή ήταν και η τελευταία του σεζόν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», καθώς αποχώρησε για άλλες πολιτείες, κάνοντας το βήμα για την Αγγλία και την Premier League. Μόνο πετυχημένη πάντως δεν μπορεί να θεωρείται η μεταγραφή του στην Τσέλσι, όπου σκόραρε μόλις 16 σκολ σε 47 συμμετοχές φορώντας τα «μπλε»… Ο Ισπανός αντιμετώπισε πολλά ψυχολογικά προβλήματα στο Λονδίνο, τα οποία δεν του επέτρεψαν ποτέ να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στο γήπεδο. Η Ατλέτικο εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός, ντύνοντας τον ξανά στα «ερυθρόλευκα».

Βρήκε τον εαυτό του στο «πατρικό» του

Έπειτα από σχεδόν 14 χρόνια, ο Μοράτα επέστρεψε στην Ατλέτικο, από όπου είχε αποχωρήσει στα 15 του… Ο Τσόλο Σιμεόνε του έδωσε την ευκαιρία να βγει από την «κόλαση» του Λονδίνου και ο Ισπανός επιθετικός ανταπέδωσε. Οι «ροχιμπλάνκος» έμειναν ευχαριστημένοι και εν τέλει τον αγόρασαν έναντι 55 εκατομμυρίων ευρώ, με τον Μοράτα να επιστρέφει οριστικά εκεί που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Ωστόσο ο νέος του δανεισμός στη Γιουβέντους ήταν ο λόγος να γράψει το όνομα του για πάντα στην ιστορία της Μαδρίτης. Ο πλέον 27χρονος κατάφερε να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που αφήνει από δύο φορές Ατλέτικο και Ρεάλ, κάτι το οποίο δεν είχε ξαναγίνει ποτέ στα χρονικά του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ