Ρεάλ Μαδρίτης : Aπό την Αλκορκόν στη Λεγκανιές!

Ρεάλ Μαδρίτης : Aπό την Αλκορκόν στη Λεγκανιές!

Οι ...αξημέρωτες νύχτες της Ρεάλ Μαδρίτης στο Κόπα ντελ Ρέι μόνο σπάνιες δεν είναι.

Ήταν ξανά ομάδα της Μαδρίτης. Ακριβέστερα, των περιχώρων της. Το 2009 σε ρόλο…Λεγκανιές ήταν η άσημη Αλκορκόρν, που υποχρέωσε σε άδοξο αποκλεισμό τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Η οποία δεν είναι σπάνιο να την… πατάει στο Κόπα Ντελ Ρέι, παρότι το φορμάτ του θεσμού είναι «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα των «μεγάλων» με διπλούς αγώνες (και μάλιστα στις πρώιμες φάσεις με τις ρεβάνς στις έδρες τους).

Το χθεσινό κάζο, που δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν, μέσα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου (παρεμπιπτόντως σε 18 φετινούς αγώνες εντός έδρας, σ’ όλες τις διοργανώσεις, μόνο 9 είναι οι νίκες των μπλάνκος), τη νίκη (1-0) στο Μπουτάρκε , πριν μια βδομάδα, λαμβάνει ξεχωριστή θέση στην ιστορία με τις «μαύρες» νύχτες της «λευκής ομάδας».

Η οποία δείχνει, διαχρονική, δυσκολία διαχείρισης των αγώνων αυτών, με τις «ρεζέρβες» και το «ροτέϊσον». Άλλωστε έτσι ακριβώς είχε πέσει θύμα της Αλκορκόρν στις 27 Οκτώβρη του 2009, όταν είχε συντριβεί… 4-0 στο Σάντο Ντομίνγκο!

Ήταν όχι απλά ο παρθενικός αγώνας, της ομάδας που ιδρύθηκε το 1971, κόντρα στη Ρεάλ, αλλά με ομάδα της Πριμέρα και το κίνητρο τεράστιο. Αποτέλεσμα, στο πρώτο ματς της φάσης των «32» να… εξαφανίστουν παίκτες του διαμετρήματος των Ντούντεκ, Αρμπελόα, Αλμπιόλ, Μετσέλντερ, Ντρέντε, Μ. Ντιαρά, Γκούτι, Γκρανέρο, Ραούλ, Φαν ντερ Φάαρτ, Μπενζεμά (Φαν Νίστελροϊ, Γκάγκο και Μαρσέλο μπήκαν στην επανάληψη). Ο Γάλλος επιθετικός συνδέει εκείνη την ντροπιαστική βραδιά με την χθεσινή αφού ήταν βασικός σ’ αμφότερες.

Το κάζο στο Τολέδο, η πρώτη… διδάξασα, Ρεάλ Ουνιόν και το φιάσκο Τσερίσεφ!

Ωστόσο για να φτάσει η Αλκορκόρν σ’ εκείνη μεγαλειώδη πρόκριση, κατά της ομάδας του Πελεγκρίνι, είχε πάρει έμπνευση από το επίτευγμα της Ρεάλ Ουνιόν ντε Ιρούν, την προηγούμενη χρονιά.

Οι Βάσκοι είχαν κερδίσει 3-2, εντός, στην φάση των «32» και χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ, παρά την ήττα 4-3, στο Μπερναμπέου (11/11/2008), έγιναν η πρώτη ομάδα 2ης Κατηγορίας που απέκλεισε τους Καστιγιάνους, του Μπερντ Σούστερ! Που δεν έβγαλε καν τη σεζόν, όπως ο Πελεγκρίνι.

Τραυματική εμπειρία, στο Κύπελλο, για τους Μαδριλένους κι ο αποκλεισμός από την γειτονική Τολέδο, με 2-1, στις 13/12/2000, ξανά στους «32». Αντίθετα με τις προαναφερθείσες περιπτώσεις, πάντως, το ματς ήταν νοκ άουτ.

Δίχως επαναληπτικό στο Μπερναμπέου, κι ο προπέρσινος αποκλεισμός από την Κάντιθ, αλλά λόγω της παράνομης χρησιμοποίησης του Τσερίσεφ, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «32»!

Ο Ρώσος έπαιξε, παρότι κουβαλούσε τιμωρία από την προηγούμενη ομάδα του, σε μια επίδειξη ερασιτεχνισμού των «μερένχες», που όχι μόνο έχασαν το ματς «στα χαρτιά» 3-0, από την ομάδα της 3ης Κατηγορίας, αλλά μηδενίστηκαν κι αποκλείστηκαν βάσει κανονισμού!

Μια κι ο λόγος για την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης μόνο «άπαρτο κάστρο» δεν αποτέλεσε και στην φετινή «έκδοση» του θεσμού. Μετά τα 2-2, στους προηγούμενους γύρους, με Φουενλαμπράδα (3ης Κατηγορίας) και Νουμάνθια (2ης Κατηγορίας), το χθεσινό 2-1 σήμανε αποκλεισμό δίχως εντός έδρας νίκη.

2-1 είχε χάσει εντός και πέρσι, στους «8», από τη Θέλτα, αποτέλεσμα που δεν μπόρεσε ν’ ανατρέψει στο Μπαλαΐδος (2-2).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ