Μπαρτσελόνα – Αλαβές 2-1

Μπαρτσελόνα – Αλαβές 2-1

Η Αλαβές προηγήθηκε μέσα στο Καμπ Νου και για 72 λεπτά έδειξε ότι θα μπορούσε να φύγει μ' ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στη νωθρή Μπαρτσελόνα, όμως οι γκολάρες των Σουάρες και Μέσι έδωσαν τη νίκη στους Μπλαουγκράνα.

Για σχεδόν 72 λεπτά η Αλαβές του βασικού Μουμπάρακ Ουκάσο είχε «κοιμήσει» την Μπαρτσελόνα και πλησίαζε προς μια τεράστια νίκη, όμως λογάριαζε χωρίς τον Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ με απευθείας εκτέλεση φάουλ λύτρωσε τους Μπλαουγκράνα, που είχαν ήδη ισοφαρίσει με σκαστό βολέ του Σουάρες.

Οι φιλοξενούμενοι στο 23′ είχαν ανοίξει το σκορ με τον Γκουϊντέτι να εκμεταλλεύεται την παιδική αντίδραση της Μπαρτσελόνα στην αντεπίθεση της Αλαβές και να πλασάρει υποδειγματικά τον Τερ Στέγκεν. Οι παίκτες του Αμπελάρδο Φερνάντεζ κρατούσαν «γερά», χάρη στον τερματοφύλακα τους Πατσέκο.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε διέκρινε τα λάθη του στο δεύτερο μέρος και με την είσοδο των Σέρτζι Ρομπέρτο και Τζόρντ Άλμπα ανέβασε την πίεση των Καταλανών. Στο 72′ η πίεση αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ, με τον Λουίς Σουάρες να κάνει ένα εντυπωσιακό σκαστό βολέ και να γράφει το 1-1.

Τα λεπτά, όμως, συνέχιζαν να κυλούν και το άγχος αυξανόταν στο Καμπ Νου. Τουλάχιστον μέχρι να πάρει το όπλο του ο Λιονέλ Μέσι. Η Μπαρτσελόνα κέρδισε φάουλ περίπου στα 25 μέτρα, έξι λεπτά πριν τα 90′, με τον Αργεντινό παιχταρά να το εκτελεί αριστοτεχνικά και να «γράφει» το 2-1 και να δίνει το τρίποντο στους Μπλαουγκράνα. Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, έχουν πολλά και δικαιολογημένα παράπονα από τον διαιτητή του αγώνα, καθώς στην τελευταία φάση του ματς ο Ουμτιτί βρήκε την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ