Λουίς Σουάρες : «Δαγκώνει» και με τα «ροχιμπλάνκο»

Λουίς Σουάρες : «Δαγκώνει» και με τα «ροχιμπλάνκο»

Κάνει τη διαφορά και σκοράρει κατά ριπάς... Ο Λουίς Σουάρες είναι το κομμάτι του παζλ που έλειπε από την Ατλέτικο Μαδρίτης του Τσόλο Σιμεόνε και ο Αργεντινός τεχνικός ήδη τρίβει τα χέρια του.

Έπειτα από έξι απολύτως επιτυχημένα χρόνια στην Μπαρτσελόνα, όπου κατέκτησε 13 τρόπαια, έχοντας 198 γκολ και 109 ασίστ σε 283 συμμετοχές, ο Λουίς Σουάρες αποχαιρέτησε τους «μπλαουγκράνα» και τη Βαρκελώνη, μετακομίζοντας 624 χιλιόμετρα μακριά για χάρη της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως ο Ουρουγουανός επιθετικός δεν «κάνει» πλέον για το υψηλό επίπεδο, ωστόσο ο «πιστολέρο» κλείνει ήδη στόματα… Μόλις 20 λεπτά χρειάστηκαν στον Σουάρες για να δώσει τα πρώτα «μαγικά» δείγματα γραφής του, καθώς στο ντεμπούτο του ως αλλαγή απέναντι στη Γρανάδα, ο Ουρουγουανός κατάφερε να σκοράρει δύο φορές και να «σερβίρει» άλλη μία. Πρόκειται για τον πρώτο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της ομάδας που καταφέρνει να σκοράρει δύο φορές στο επίσημο ντεμπούτο του με τους «ροχιμπλανκος».

Φτιαγμένος για τον Τσόλο

Στα 33 του έτη πλέον, με τόσες γεμάτες σεζόν στις πλάτες του, ο Σουάρες μοιάζει να είναι φτιαγμένος για τον Σιμεόνε. Ένας ποδοσφαιριστής που κυνηγάει την κάθε φάση, έχει το ένστικτο του «κίλερ», καθώς είναι και από τους παίκτες που κάποιος αγαπάει να τους μισεί. Ό,τι ακριβώς αντιπροσωπεύει τόσα χρόνια η Ατλέτικο του Τσόλο. Το πάθος που βγάζει ο Σουάρες στον αγωνιστικό χώρο θα δώσουν μια μεγάλη δυναμική στην Ατλέτικο μπροστά, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ο πρώην ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα έχει εμπλακεί σε καυγάδες, ειδικά με τον Σέρχιο Ράμος…

Μάλιστα ο ίδιος ο Σιμεόνε ανέφερε πως ο Σουάρες είναι ο βασικός παράγοντας που η Ατλέτικο δείχνει πιο επιθετική και απελευθερωμένη μπροστά, έχοντας σημαντικό ρόλο και στη «μεταμόρφωση» του Ζοάο Φέλιξ.

«Κίλερ» από την αρχή

Ούτε δέκα σουτ δεν χρειάστηκε ο «πιστολέρο» για να αποδείξει πως ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με μόλις οχτώ σουτ, ο Λουίς Σουάρες έχει καταφέρει να σκοράρει πέντε φορές στη φετινή La Liga, καθώς βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, με ένα τέρμα λιγότερο από τον Οϊαρθάμπαλ που έχει και ένα παιχνίδι παραπάνω.

Για το 30 στα 30 απέναντι στην πρώην…

Με το γκολ του απέναντι στην Κάντιθ, ο Σουάρες έκανε το 29 στα 29 απέναντι στις ομάδες που έχει αντιμετωπίσει στη La Liga, κάτι που μόνο οι Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο έχουν επίσης πραγματοποιήσει. Βέβαια ο «πιστολέρο» θα έχει την ευκαιρία να κάνει το 30 στα 30, καθώς την επόμενη αγωνιστική θα αναμετρηθεί κόντρα στην πρώην ομάδα του, Μπαρτσελόνα. Μία αναμέτρηση έχει «σημαδέψει» εδώ και καιρό ο Ουρουγουανός, με τον 33χρονο ωστόσο να δηλώνει πως δεν θα πανηγυρίσει το γκολ σε περίπτωση που σκοράρει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ