Ίνιγκο Μαρτίνεθ : Ποτέ δεν θα πήγαινα στην Μπιλμπάο!

Ίνιγκο Μαρτίνεθ : Ποτέ δεν θα πήγαινα στην Μπιλμπάο!

Πριν 4 χρόνια ο διεθνής στόπερ ορκιζόταν πίστη στην Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά πλέον ανήκει στα «λιοντάρια» κι οι φίλοι της ομάδας του Σαν Σεμπαστιάν «βράζουν»!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί. Δεν έχουν περάσει 4 χρόνια απ’ όταν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ αναφερόταν, στο φημολογούμενο, τότε, ενδιαφέρον της Αθλέτικ Μπιλμπάο, να τον αποκτήσει, σε περίπτωση που ο Λαπόρτ πήγαινε στην Μπαρτσελόνα: «Δεν πιστεύω ότι η Αθλέτικ θα έρθει και θα δώσει 30 εκ. ευρώ στον αιώνιο «εχθρό». Με τίποτα. Δεν το διανοούμαι καν. Άλλωστε κι εγώ ποτέ δεν θα πήγαινα στην «αντίπερα όχθη». Από πλευράς μου είμαι πολύ ήρεμος». Το ημερολόγιο έδειχνε 30 Απριλίου 2014 όταν ο Βάσκος διεθνής, κεντρικός αμυντικός προέβαινε στη δήλωση πίστης προς την Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Η οποία, τέσσερα χρόνια μετά (παρά τρεις μήνες), διαψεύστηκε, έμπρακτα με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: 30 Ιανουαρίου 2018, ο 26χρονος οπισθοφύλακας παρουσιαζόταν στο Σαν Μαμές ως αντικαταστάτης του Εμερίκ Λαπόρτ, που κατέληξε στην Μάντσεστερ Σίτι αντί 65 εκ. ευρώ.

Κι αν τα «λιοντάρια» του Μπιλμπάο έδωσαν τα μισά εξ αυτών (32 εκ. ευρώ για την ακρίβεια), όπως επέτασσε η ρήτρα αποδέσμευσης του Ινίγκο Μαρτίνεθ για να τον κάνουν δικό τους -πραγματοποιώντας ρεκόρ μεταγραφής στα χρονικά τους!– χρειαζόταν για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση (που αναζωπυρώνει τα πάθη ανάμεσα στις «αιώνιες» αντιπάλους του βασκικού ποδοσφαίρου) κι η συναίνεση του ποδοσφαιριστή.

Γεγονός που δεν συγχωρούν οι πρώην πιστοί του Ίνιγκο Μαρτίνεθ: οι φανατικοί φίλοι των «τσούρι ουρντίν» (σ. κυανόλευκοι στα βάσκικα), οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι είχε κλείσει εκείνη την αλήστου μνήμης συνέντευξη Τύπου δηλώνοντας: «Πάντα ήμουν εδώ, από μικρός και είναι πολλά τα συναισθήματα».

Ένα χρόνο νωρίτερα, σε συνέντευξη του, στην Mundo Deportivo έλεγε, ερωτηθείς σχετικά με προσφορές από άλλες ομάδες: «Δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο, σαν το «σπίτι»

Κι αν όλα αυτά είναι, για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα, παλιές ιστορίες υπάρχουν πιο πρόσφατες (εκ)δηλώσεις (ποδοσφαιρικού) έρωτα του Ίνιγκο Μαρτίνεθ για τα χρώματα της πρώην ομάδας του: 26 Απριλίου 2016, κατά την ανανέωση του συμβολαίου του (ως το 2021), η οποία ήρθε μετά από μακρές και περίπλοκες διαπραγματεύσεις, δήλωνε: «Ήταν σημαντικό να νιώσω ότι με εκτιμούν. Και το ένιωσα. Όχι μόνο οικονομικά. Υπήρξαν περιπτώσεις που ένιωσα αμφιβολία, αλλά αποδείχθηκε ότι έκανα λάθος. Αποφάσισα ότι καλύτερο ήταν να μείνω και να συνυπάρχω με ανθρώπους που αγαπώ».

Μέχρι τις 29 Ιανουαρίου, άλλωστε, ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ ήταν κεντρικό πρόσωπο, της καμπάνιας της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που είχε λανσαριστεί, στο διαδίκτυο, με την επωνυμία #ΕγώΔενΈχωΔεύτερηΟμάδα!

Ο Ίνιγκο Μαρτίνεθ πάντως, ήδη, έχει τη δεύτερη ομάδα της επαγγελματικής του καριέρας, που εδράζεται στο πλέον απευκταίο μέρος για τους φίλους της Ρεάλ.

Η «θερμή υποδοχή» της 29ης Απριλίου!

Όλα αυτά ξεθάφτηκαν από τους φίλους της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που τα κραδαίνουν ως αποδείξεις «προδοσίας» του.

Κι ήδη μετρούν αντίστροφα ως τις 29 Απρίλη όταν, βάσει προγράμματος της Πριμέρα Ντιβισιόν, η Αθλέτικ Μπιλμπάο, του πρώην αγαπημένου τους αμυντικού, θα επισκεφθεί το Ανοέτα, για να του εκδηλώσουν τα αισθήματα που τρέφουν, πλέον, για εκείνον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ