Εϊμπάρ – Σεβίλλη 5-1

Εϊμπάρ – Σεβίλλη 5-1

Παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και κυριαρχώντας απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, η Εϊμπάρ διέλυσε με 5-1 τη Σεβίλλη, υποχρέωσε τον Βιντσέτσο Μοντέλα στη βαρύτερη του ήττα στην Ισπανία και έσφιξε ακόμα περισσότερο τη θηλιά γύρω από τον Ιταλό προπονητή.

Αποτελεί μαζί με τη Χιρόνα, την ομάδα έκπληξη της φετινή Primera Division. Και σήμερα, απέδειξε για ποιο λόγο βρίσκεται στο κυνήγι ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Βάζοντας γκολ από τα αποδυτήρια, παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο και κυριαρχώντας στον αγωνιστικό χώρο την περισσότερη ώρα, η Εϊμπάρ διέλυσε με 5-1 τη Σεβίλλη και υποχρέωσε τον Βιντσέτσο Μοντέλα στη βαρύτερη του ήττα στην Ισπανία, την ημέρα που έκλεισε ένα μήνα από το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας.

Το σκορ άνοιξε ο Κίκε στα 37 δευτερόλεπτα, σκοράροντας το δεύτερο γρηγορότερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα (το πρώτο είχε επιτευχθεί επίσης κόντρα στη Σεβίλλη, από τον Νερβιόν της Ρεάλ Μπέτις στα 21»), με τον Ορεγιάνα να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του στο 17′. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Σεβίλλη κέρδισε πέναλτι και ο φορμαρισμένος Σαράμπια (τρία γκολ, τρεις ασίστ στα τελευταία πέντε παιχνίδια) το μετέτρεψε σε, μειώνοντας σε 2-1.

Στο 31′ ο Ραμίς προωθήθηκε σε κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του, πήδηξε ψηλότερα από όλους και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-1. Αυτό ήταν το τέταρτο γκολ αμυντικού της ομάδας για φέτος, με τους γηπεδούχους να διαθέτουν πλέον την παραγωγικότερη οπισθοφυλακή στο ισπανικό πρωτάθλημα. Η συνέχεια δόθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ορεγιάνα να εκμεταλλεύεται την αδράνεια της άμυνας, να βάζει το δεύτερο προσωπικό του γκολ και να κάνει το 4-1 στο 61′, με τον Αρμπίγια να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 83′, με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Εϊμπάρ, η οποία πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν η χειρότερη ομάδα όσον αφορά τα ΠΡΩΤΑ ημίχρονα (7 γκολ υπέρ, 17 κατά), επιβεβαίωσε λοιπόν την καλή της παράδοση κόντρα σε ομάδες από την Ανδαλουσία (έχει σκοράρει τέσσερις φορές από πέντε γκολ στη La Liga, όλες κόντρα σε ομάδες από τη συγκεκριμένη περιοχή), έφθασε τις 9 νίκες, ανέβηκε στους 32 βαθμούς και πλησίασε στον έναν τη Σεβίλλη, η οποία καταλαμβάνει την έκτη θέση, αυτή που οδηγεί δηλαδή στα προκριματικά του Europa League.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Εϊμπάρ επί της Σεβίλλης σε επίπεδο πρωταθλήματος και πλέον είναι τέσσερις οι ομάδες κόντρα στις οποίες δεν έχει καταφέρει να πάρει το τρίποντο: Ατλέτικο Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα (από επτά ήττες), Ρεάλ Μαδρίτης (μια ισοπαλία, έξι ήττες) και Οσασούνα (μια ισοπαλία και μια ήττα).

Όσο για τους φιλοξενούμενους; Έκαναν αρνητικό ρεκόρ διαφοράς τερμάτων μετά από 22 αγωνιστικές τον τρέχοντα αιώνα (στο -6) και για δεύτερη φορά στην ιστορία τους δέχθηκαν πέντε ή περισσότερα γκολ σε τέσσερα ματς την ίδια σεζόν: το 1957/58 κόντρα σε Ρεάλ Μαδρίτης (6-0 και 8-0), Αθλέτικ Μπιλμπάο (5-2) και Λας Πάλμας (5-0), το 2017/18 κόντρα σε Σπάρτακ Μόσχας (5-1), Ρεάλ Μαδρίτης (5-0), Ρεάλ Μπέτις (3-5) και Εϊμπάρ. Η θηλιά γύρω από το λαιμό του Βιντσέτσο Μοντέλα, σφίγγει όλο και περισσότερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ