Ρεάλ Μπέτις – Βιγιαρεάλ 2-1

Ρεάλ Μπέτις – Βιγιαρεάλ 2-1

Το σύμπαν συνωμότησε, ο Λορέντσο Μορόν βρήκε θέση στο αρχικό σχήμα του Κίκε Σετιέν και με δύο γκολ οδήγησε τη Ρεάλ Μπέτις στη νίκη επί της Βιγιαρεάλ (2-1) και στη προσέγγιση της έκτης προνομιούχου θέσης. Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Φεντάλ, ο οποίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Πολλοί ποδοσφαιριστές κατάφεραν να αρπάξουν την -πραγματικά- πρώτη τους ευκαιρία λόγω συγκυριών. Όπου συγκυρίες, τραυματισμός, τιμωρία, ντεφορμάρισμα βασικών κλπ. Το απόγευμα του Σαββάτου 3ης Φεβρουαρίου, οι συγκυρίες αυτές «δούλεψαν» για τον Λορέντσο Μορόν. Και αυτός, άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Με τους Τζόελ Κάμπελ (πρόβλημα στον αστράγαλο), Τόνι Σανάμπρια (πρόβλημα στο γόνατο) και Χοακίν (τιμωρημένος λόγω καρτών), ο 24χρονος φορ πήρε για πρώτη φορά φανέλα βασικού με την πρώτη ομάδα και δικαίωσε απόλυτα τον Κίκε Σετιέν για την επιλογή του.

Ο δυναμικός φορ από τη Μαρβέγια, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της δεύτερης ομάδας (23 συμμετοχές, 17 γκολ, πρώτος σκόρερ στην τρίτη κατηγορία), άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτο ημιχρόνου, όταν βγήκε στο.. ξέφωτο του σκιασμένου Μπενίτο Βιγιαμαρίν και με όμορφο, δυνατό σουτ νίκησε τον Σέρχιο Ασένσο. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 65ο λεπτό, διπλασίασε τόσο τα προσωπικά, όσο και ομαδικά γκολ. Ο Φαμπιάν Ρουίς επιχείρησε ένα σουτ, ο Μορόν έβαλε το κεφάλι του στην τροχιά της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Ισπανού γκολκίπερ, που έφθασε τα 100 γκολ παθητικό στη La Liga.

Ο Μορόν έγινε λοιπόν ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ Μπέτις που σκοράρει δύο γκολ στο ντεμπούτο του στο ισπανικό πρωτάθλημα (είχαν προηγηθεί ο Ροκασολάνο στις 12/12/1932 με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο Κουζμάν στις 14/9/1958 με τη Γρανάδα και ο Γκαστόν Κάσας στις 26/8/2001 με τη Μάλαγα), με τον Κάσας να είναι -μέχρι σήμερα- ο μοναδικός που όχι μόνο είχε σκοράρει δις, αλλά με τα γκολ του χάρισε και τα νίκη στην ομάδα του. Όσο για τον τελευταίο που είχε βρει επίσης δίχτυα (όμως μια φορά) στο ντεμπούτο του με τους Βερδιμπλάνκος; Ήταν ο Ρούμπεν Κάστρο, στον αγώνα με τη Γρανάδα τον Αύγουστο του 2011.

Ο Κάρλος Μπάκα μείωσε με πέναλτι στο 80′ (έχει τέσσερα γκολ σε έξι ματς κόντρα στη Ρεάλ Μπέτις, η οποία είναι μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης οι δύο αγαπημένοι του αντίπαλοι), αυτό όμως δεν έφθασε για τους φιλοξενούμενους που έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι από την Ανδαλουσία. Τα πράγματα, βέβαια, θα μπορούσαν να ήταν τελείως διαφορετικά, αν ο Ντανιέλε Μπονέρα δεν είχε αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα για το δολοφονικό α λα Ντε Γιονγκ μαρκάρισμα που έκανε πάνω στον Ρουμπέν Κάστρο. Η κίνηση αυτή, αποδείχθηκε -μάλλον- καταδικαστική για το «κίτρινο υποβρύχιο».

Η Ρεάλ Μπέτις νίκησε λοιπόν τη Βιγιαρεάλ με 2-1, έφθασε τις εννιά νίκες και τους 30 βαθμούς (απέχει τρεις από τη Σεβίλλη και την έκτη θέση), η συγκεκριμένη όμως ήταν πύρρειος, καθώς ο Ζουχαΐρ Φεντάλ υπέστη ρήξη αχίλλειου τένοντα (αντικαταστάθηκε στο 55′ από τον Καμαράσα) και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για έξι μήνες, χάνοντας φυσικά το υπόλοιπο της τρέχουσας της σεζόν. Ο 29χρονος στόπερ από το Μαρόκο, ο οποίος είχε αποκτηθεί το περασμένο καλοκαίρι από την Ντεπορτίβο Αλαβές έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ, ολοκλήρωσε τη χρονιά με 15 συμμετοχές και τρία γκολ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ