Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-1

Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα 1-1

Την τέταρτη φετινή απώλεια βαθμών στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε η -κακή- Μπαρτσελόνα στην έδρα της Εσπανιόλ, με τις συμπολίτισσες να έρχονται ισόπαλες (1-1) στο Κορνεγιά Ελ-Πρατ.

Είχαν αναμετρηθεί δύο φορές τις τελευταίες ημέρες, στο πλαίσιο του Κυπέλλου, με την Μπαρτσελόνα να παίρνει την πρόκριση, παρότι ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι (1-0, 2-0 η ρεβάνς). Σήμερα, οι δύο συμπολίτισσες αναμετρήθηκαν για την 22η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος και τα μοίρασαν στη μέση, με το τελικό 1-1 να αποτυπώνει δίκαια την εικόνα των δύο ομάδων στο βρεγμένο τερέν του Κορνεγιά Ελ-Πρατ, στο οποίο οι Μπλαουγκράνα δεν έχουν ηττηθεί ποτέ (πέντε νίκες, τέσσερις ισοπαλίες).

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 66′, με τον Σέρχιο Γκαρσία να βγάζει τη σέντρα, τον Ζεράρ Πικέ να μην μπορεί να διώξει και τον Ζεράρ Μορένο, ο οποίος είχε χωθεί στην καρδιά της άμυνας, να νικά με κεφαλιά τον Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν που προσπάθησε, δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει το γκολ των «παπαγάλων». Ο 25χρονος χαφ σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στην Μπαρτσελόνα, ενώ έχει πετύχει τα 9 από τα 19 γκολ της ομάδας του στη φετινή La Liga και είναι ο δεύτερος κορυφαίος Ισπανός σκόρερ, μετά τον Ιάγκο Άσπας της Θέλτα Βίγκο (15). Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ στα δεύτερα ημίχρονα των τελευταίων 14 επίσημων αναμετρήσεων τους, και τα δύο κόντρα στην Εσπανιόλ!

Οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε, οι οποίοι ανέβασαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο αλλά και πάλι δεν έθελξαν με την εικόνα τους, έφθασαν στο γκολ της ισοφάρισης στο 82ο λεπτό. Ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια και ο Ζεράρ Πικέ νίκησε με κεφαλιά τον Ντιέγκο Λόπες (άλλοτε γκολκίπερ της Βιγιαρεάλ, Σεβίλλης, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν) και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ο Καταλανός στόπερ πέτυχε εκτός έδρας γκολ για το πρωτάθλημα μετά τον Οκτώβριο του 2016 και το έκανε μάλιστα κόντρα στην αγαπημένη του αντίπαλο: Έχει 39 γκολ σε 427 ματς με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τα έξι εξ αυτών τα έχει κόντρα στην Εσπανιόλ, τουλάχιστον τα διπλάσια από κάθε άλλη ομάδα. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος Καταλανός στην ιστορία της Μπαρτσελόνα που σκοράρει κόντρα στην Εσπανιόλ και στα δύο παιχνίδια της σεζόν, καθώς είχε βρει δίχτυα και στο ματς του πρώτου γύρου, κάνοντας το 4-0 πριν ο Λουίς Σουάρες διαμορφώσει το τελικό 5-0.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/960211516334202880

Η Μπαρτσελόνα απέτρεψε έτσι (τουλάχιστον για την τρέχουσα σεζόν) τη δεύτερη ήττα στο ίδιο ημερολογιακό έτος από τη συμπολίτισσα της, κάτι που έχει να συμβεί από το 1961 και για πρώτη φορά στην ιστορία της στο πρωτάθλημα, έφθασε στην 22η αγωνιστική χωρίς να έχει ηττηθεί (18 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες, έκανε την τέταρτη καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στην ιστορία της σε αυτό το σημείο της La Liga)! Προσμετρώντας και τις επτά νίκες στο finish του περσινού πρωταθλήματος, έφθασε τα 29 ματς σερί αήττητη, κυνηγώντας πλέον να ισοφαρίσει το σερί της Ρεάλ Μαδρίτης (30 ματς το 1988/89), της Μπαρτσελόνα (31) της σεζόν 2010/11 και της Ρεάλ Σοσιεδάδ, που είχε μείνει αήττητη για 38 συναπτά παιχνίδια από το 1979 ως το 1980! Παράλληλα, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, δεν έχει χάσει για δώδεκα συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια: το είχε κάνει τη σεζόν 2010/11, με έντεκα νίκες και μια ισοπαλία, το έκανε και φέτος, με εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Επειδή όμως Μπαρτσελόνα και δοκάρια είναι δύο έννοιες ταυτόσημες στο φετινό πρωτάθλημα, οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα μπορούσαν να μην τραντάξουν έστω και μια φορά την εστία του Ντιέγκο Λόπες. Σήμερα (4/2) το έκανε ο Φιλίπε Κουτίνιο, στο 23ο λεπτό, με τους Μπλαουγκράνα να φθάνουν τα 23 δοκάρια στη φετινή Primera Division (τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης) και τα 32 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις: 15 έχει ο Μέσι (έφθασε σήμερα διψήφιο αριθμό γκολ και ασίστ την ίδια σεζόν για όγδοη φορά τα τελευταία εννιά χρόνια), έξι ο Λουίς Σουάρες, τρία ο Ζεράρ Πικέ, δύο ο Παουλίνιο και από ένα οι Ιβάν Ράκιτιτς, Ζόρντι Άλμπα, Ζεράρ Ντεουλοφέου (έχει δοθεί δανεικός στη Γουότφορντ του Χάβι Γκράθια), Σέρχιο Μπουσκέτς, Σέρτζι Ρομπέρτο και -πλέον- Φιλίπε Κουτίνιο.

*Οι οπαδοί της Εσπανιόλ έβριζαν ακατάπαυστα τον Ζεράρ Πικέ και τη σύντροφό του, Σακίρα, ενώ φώναξαν πολλά ρατσιστικά συνθήματα εις βάρος του Σάμουελ Ουμτιτί, ο οποίος ήταν φανερά εκνευρισμένος μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

https://www.youtube.com/watch?v=zygeEM4uOQM

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ