Ρεάλ Μαδρίτης : Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει τον Λεβ για αντι – Ζιντάν

Ρεάλ Μαδρίτης : Ο Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει τον Λεβ για αντι – Ζιντάν

Ο Γιόακιμ Λεβ θεωρείται ο καταλληλότερος από τον Φλορεντίνο Πέρεθ, προκειμένου να «χτίσει» τη Ρεάλ Μαδρίτης της επόμενης μέρας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Το πείραμα με την «προαγωγή» του Ζινεντίν Ζιντάν τον χειμώνα του 2016 μπορεί να κρίνεται πετυχημένο βάσει τίτλων και της κατάστασης της ομάδας όταν την παρέλαβε από τα χέρια του Ράφα Μπενίτεθ, η φετινή εικόνα της ομάδας όμως, είναι μια από τις χειρότερες που έχει παρουσιάσει μέσα στον 21ο αιώνα.

To πρωτάθλημα έχει χαθεί προ πολλού, καθώς βρίσκεται 20 (!) βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα, στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Λεγκανές και με τον επαναληπτικό μάλιστα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, με το τελευταίο της χαρτί να είναι ουσιαστικά το Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν στη φάση των 16 της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και πρέπει να προκριθεί για να μην τελειώσει πρόωρα η σεζόν για εκείνη.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020, δύσκολα όμως η συνεργασία των δύο πλευρών θα τραβήξει μέχρι τότε. Στην Ισπανία ήδη κυκλοφορούν σενάρια που θέλουν τον Φλορεντίνο Πέρεθ να αναζητά τον προπονητή της επόμενης μέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Γιόακιμ Λεβ να είναι αυτός που «παίζει» σήμερα στον Τύπο της χώρας.

Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, o Γερμανός εκλέκτορας θεωρείται από τον πρόεδρο της Βασίλισσας ως ο καταλληλότερος για τον πάγκο της, λόγω της μεθοδολογίας και της προσωπικότητάς του.

O 58χρονος τεχνικός, ο οποίος είχε εργαστεί σε επτά συλλόγους (Φράνφελντ, Στουτγκάρδη, Φενερμπαχτσέ, Καρλσρούη, Αντάνασπορ, Τιρόλ Ίνσμπρουκ, Αούστρια Βιέννης), ανέλαβε την Εθνική Γερμανίας το 2006, έχοντας προηγουμένως διατελέσει μια διετία ως βοηθός του -τότε- head coach, Γιούργκεν Κλίνσμαν. Μετά από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες (έχασε τον τελικό του Euro του 2008 από την Ισπανία, κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και έφθασε ως τα ημιτελικά του Euro 2012) κατάφερε να οδηγήσει τα Πάντσερ στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014, κόντρα στην Αργεντινή. Έκτοτε, μπορεί να απέτυχε εκ νέου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο (αποκλείστηκε στα ημιτελικά το 2016), κατέκτησε όμως έναν ακόμα τίτλο, αυτό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών το περασμένο καλοκαίρι.

Το πρόβλημα στην περίπτωση του, όπως σημειώνει η Mundo Deportivo, είναι αφενός ότι η Γερμανική Ομοσπονδία θέλει να συνεχίσει την συνεργασία της με τον Λεβ, μια συνεργασία που λήγει το 2020 (συνεπώς αν θέλει να επιστρέψει σε πάγκο ομάδας θα πρέπει πρώτα να βρεθεί η χρυσή τομή για την αποδέσμευσή του) και αφετέρου ότι ακόμα και αν συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης, δεν αποκλείεται να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας, μιας και δεν είναι διόλου απίθανο η Εθνική του να φθάσει ως το τέλος της διαδρομής. Για τον Λεβ ενδιαφέρεται ακόμα η Μπάγερν Μονάχου, με τον Λόταρ Ματέους να δηλώνει μάλιστα πως είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Γιουπ Χάινκες, ενώ για τον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης έχουν ακουστεί ακόμα οι Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, Γιούργκεν Κλοπ και Μαουρίτσιο Σάρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ