Λαπόρτα για Μέσι : «Έλλειψη σεβασμού της Παρί προς την Μπαρτσελόνα»

Λαπόρτα για Μέσι : «Έλλειψη σεβασμού της Παρί προς την Μπαρτσελόνα»

Έξαλλος ο Ζοάν Λαπόρτα με την Παρί Σεν Ζερμέν και τις προσπάθειές της να αποκτήσει τον Λιονέλ Μέσι.

Για έλλειψη σεβασμού προς την Μπαρτσελόνα κατηγόρησε την Παρί Σεν Ζερμέν ο υποψήφιος πρόεδρος των «μπλαουγκράνα», Ζοάν Λαπόρτα, με αφορμή τις δημόσιες τοποθετήσεις των πρωταθλητών Γαλλίας αναφορικά με την πρόθεσή τους να αποκτήσουν το καλοκαίρι τον Λιονέλ Μέσι.

Ερωτώμενος από δημοσιογράφους για την υπόθεση του Αργεντινού άσου, ο οποίος έχει πλέον μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, ο πρώην επικεφαλής του καταλανικού συλλόγου, που διεκδικεί την επαναφορά του στην προεδρική θέση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο σύλλογος οφείλει να είναι σε θέση να καταθέσει μία καλή προσφορά στον Μέσι, ώστε αυτός να την καταλάβει και να την αποδεχθεί. Πρέπει να γνωρίζει την κατάσταση του συλλόγου. Είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί με άλλον σύλλογο και η Μπάρτσα δεν έχει πρόεδρο. Η Παρί Σεν Ζερμέν δηλώνει δημόσια ότι θέλει να υπογράψει τον Μέσι και η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να το δεχθεί αυτό, γιατί είναι ασέβεια. Πολύ περισσότερο όταν προέρχεται από έναν σύλλογο που παραβιάζει τους κανονισμούς. Πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτό με τη FIFA και την UEFA».

Ο Λαπόρτα ζήτησε ακόμη να βρεθεί επειγόντως λύση, ώστε να διεξαχθούν το συντομότερο δυνατό οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης. «Η Μπάρτσα χρειάζεται επειγόντως πρόεδρο και συμβούλιο που θα λαμβάνει αποφάσεις… Η καθυστέρηση (σ.σ. των εκλογών) δεν μας επιτρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα αύξαναν τα έσοδά μας» επισήμανε o 59χρονος δικηγόρος, αφήνοντας αιχμές κατά της προσωρινής διοίκησης, αλλά και της τοπικής κυβέρνησης τη Καταλονίας, για την αναβολή των εκλογών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δηλώσεις του Χάουμε Χίρο, που είναι ο υπεύθυνος οικονομικών της υποψηφιότητας Λαπόρτα και ο οποίος εκτίμησε ότι η Μπαρτσελόνα δεν μπορεί να συνεχίσει την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. «Πρέπει να διαπραγματευτούμε με τα πιστωτικά ιδρύματα για τους όρους πληρωμής (σ.σ. των δανείων) και να πετύχουμε μία συμφωνία αναχρηματοδότησης. Θα είναι κάτι ευνοϊκό και για την Μπαρτσελόνα και για τα ιδρύματα αυτά. Κατά δεύτερον, είναι απαραίτητο να μειώσουμε το μισθολόγιο των παικτών. Η οικονομική κατάσταση της Μπαρτσελόνα επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Η κατάσταση είναι ανησυχητική, αλλά ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να την επιλύσουμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ