Λουίς Σουάρες : Ο… Βρυκόλακας της La Liga τιμωρεί την Μπαρτσελόνα! (vids)

Λουίς Σουάρες : Ο… Βρυκόλακας της La Liga τιμωρεί την Μπαρτσελόνα! (vids)

Ο Λουίς Σουάρες σκοράρει κατά ριπάς, υπενθυμίζοντας στην Μπαρτσελόνα το μεγάλο λάθος που έκανε. Ο Ουρουγουανός επιθετικός παίρνει την... εκδίκησή του και ετοιμάζεται για στέψη τον Μάιο.

Στις 24 Σεπτεμβρίου, η διοίκηση του Ζοζέπ Μαρία Μπερτομέου πρόσθετε ένα ακόμη εγκληματικό λάθος κατά την προεδρία της στην Μπαρτσελόνα.

Οι άνθρωποι των «Μπλαουγκράνα» σε συνεννόηση με τον Ρόναλντ Κούμαν πήραν την απόφαση να αφήσουν ελεύθερο τον Λουίς Σουάρες. Μια απόφαση που δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και απορίες. Ο Σουάρες ήταν ένας παίκτης που έδωσε το στίγμα του στην Βαρκελώνη και το να τον αφήνεις ελεύθερο, είναι σαν να… πυροβολείς μόνος σου τα πόδια σου.

«Είναι πολύ σκληρό, αλλά δείχνοντας σεβασμό στον παίκτη αυτό νομίζω ότι είναι πραγματικά σημαντικό. Και εξακολουθώ να συμφωνώ με αυτό που κάναμε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε πρόσφατα ο Ολλανδός τεχνικός για τον τερματισμό της συνεργασίας με τον Ουρουγουανό επιθετικό. Δεν μετανιώνει για όσα έγιναν ο Κούμαν, στηρίζοντας την επιλογή της ομάδας. Και δεν μετανιώνει ούτε για τη συμπεριφορά των «Μπλαουγκράνα» στον τρίτο κορυφαίο σκόρερ όλων των εποχών της Μπάρτσα.

«Δεν μπορώ να το καταλάβω. Μού φαίνεται η απόλυτη τρέλα έτσι όπως άφησαν να φύγει ο Σουάρες. Ελεύθερος, σε μία ομάδα που μας ανταγωνίζεται για το πρωτάθλημα», είχε τονίσει ο Λιονέλ Μέσι, καταλαβαίνοντας από την πρώτη στιγμή το τεράστιο και ιστορικό λάθος της ομάδας.

Λίγους μήνες μετά την αποχώρηση του από την Βαρκελώνη, ο Λουίς Σουάρες δεν ξεχνά. Σε κάθε αγώνα, σε κάθε στιγμή… τιμωρεί την Μπαρτσελόνα για την απόφαση που πήρε. Της υπενθυμίζει το εγκληματικό λάθος που διέπραξε. Και δεν είναι μόνο το γεγονός πως έφυγε από την Μπάρτσα. Αφέθηκε ελεύθερος έτσι ώστε να μετακομίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε μια ανταγωνίστρια του τίτλου στη La Liga. Και μάλιστα, υπήρξαν και… πανηγυρισμοί στο στρατόπεδο των Καταλανών.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός οδηγεί εκ του ασφαλούς την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε στην κατάκτηση του 11ου πρωταθλήματός της. Και είναι βέβαιο (παρότι δεν το παραδέχονται και ούτε πρόκειται) πως στο στρατόπεδο της Μπαρτσελόνα χτυπούν το κεφάλι τους στον… τοίχο με την απόφαση που πήραν τον Σεπτέμβρη του 2020. Μια απόφαση που θα βλέπουν συνεχώς μπροστά τους, μετά και τα κατορθώματα του Σουάρες.

Atletico Madrid's Luis Suarez tests positive again for Covid-19 and will miss reunion against Barcelona - Football Espana

Πρώτος σκόρερ στη La Liga ο… τελειωμένος Ουρουγουανός

Πολλοί πίστεψαν πως δεν… κάνει πλέον για το πιο υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, στα 34 του χρόνια, ο χαρισματικός επιθετικός συνεχίζει να κλείνει στόματα με τις εμφανίσεις του. Άλλωστε, μια… ματιά στον πίνακα των σκόρερ της La Liga αρκεί για να πειστεί κάποιος για τις ικανότητες του Ουρουγουανού.

Μετά από 16 αγώνες με τη φανέλα των «Ροχιμπλάνκος», ο Σουάρες οδηγεί την κούρσα στον πίνακα των σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο φορ από το Σάλτο της Ουρουγουάης έχει ήδη ματώσει τα δίχτυα 14 φορές, με τους Λιονέλ Μέσι και Καρίμ Μπενζεμά να βλέπουν την… πλάτη του.

Τα γκολ του είναι από… χρυσάφι, οδηγώντας την Ατλέτικο στην κατάκτηση του τίτλου. Γκολ κόντρα στη Χετάφε (1-0), γκολ και ασίστ κόντρα στην Αλαβέες (1-2), διπλό χτύπημα κόντρα στην Έιμπαρ (1-2). Όπου… κολλάει η Ατλέτικο, ο Σουάρες φωνάζει παρών και την ξελασπώνει. Είναι το κομμάτι που έλειπε από την καλοκουρδισμένη μηχανή του Τσόλο Σιμεόνε.

Η Ατλέτικο βρίσκεται στο +10 από την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εχοντας μάλιστα και ένα ματς λιγότερο. Ουσιαστικά, μόνο αν… αυτοκτονήσει θα χάσει το φετινό πρωτάθλημα. Ή αν αποφασίσει να μην κατέβει στις επόμενες αναμετρήσεις.

«Ο Σουάρες είναι ένας έξυπνος και συχνά αποφασιστικός παίκτης. Eίναι υπέροχος και είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας», είχε δηλώσει για τον Σουάρες ο Τσόλο Σιμέονε. Συχνά-πυκνά ο Αργεντινός τεχνικός αποθεώνει τον Ουρουγουανό επιθετικό, γνωρίζοντας καλά το… λαχείο που έκατσε στην ομάδα του.

Ο 34χρονος είναι ένας ποδοσφαιριστής που κυνηγάει την κάθε φάση, έχει το ένστικτο του «κίλερ», καθώς είναι και από τους παίκτες που κάποιος αγαπάει να τους… μισεί. Ό,τι ακριβώς αντιπροσωπεύει τόσα χρόνια η Ατλέτικο του Τσόλο. «Φτιαγμένος» για τους «Ροχιμπλάνκος» και ίσως πιο ώριμος από ποτέ.

Suarez living up to Simeone's expectation at Atletico

«Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο», λέει ο λαός. Και αυτή η φράση ταιριάζει απόλυτα για να περιγράψει κανείς την υπόθεση Μπαρτσελόνα-Σουάρες. Όσο οι «Μπλαουγκράνα» προσπαθούν να βρουν ισορροπία με Γκριεζμάν και… Μπρεϊθγουέιτ, ο Ουρουγουανός συνεχίζει απλά να κάνει τη δουλειά του. «Εκτελεί» οποιαδήποτε εστία βρεθεί μπροστά του και ετοιμάζεται για το 5ο του πρωτάθλημα στην Ισπανία. Ο ορισμός του κάρμα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ