Μπαρτσελόνα – Χετάφε 0-0

Μπαρτσελόνα – Χετάφε 0-0

Η Μπαρτσελόνα ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο, η Χετάφε όμως είχε άμυνα - μπετόν σε όλον τον αγώνα και κατάφερε να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στο Καμπ Νόου.

Η Μπαρτσελόνα ήταν τραγική στο πρώτο ημίχρονο (δεν έκανε ούτε μια τελική προσπάθεια σε εντός έδρας ματς για πρώτη φορά μετά τις 21 Απριλίου του 2012 και τον αγώνα με την Ρεάλ Μαδρίτης), ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο, όπου είχε έξι τελικές προσπάθειες, όμως η Χετάφε με αμυντική προσήλωση και έναν εκπληκτικό Γκουάιτα κατάφερε να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της, παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου, ανεβαίνοντας στους 30, έξι λιγότερους από την 6η Σεβίλλη!

Για 16η φορά στα 39 φετινά της ματς η Μπαρτσελόνα «κόλλησε» στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο (οκτώ εξ αυτών στο πρωτάθλημα, έχοντας πλέον σε αυτούς τους αγώνες πέντε νίκες και τρεις ισοπαλίες μετά τη σημερινή), έγινε όμως μονάχα για δεύτερη στα εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, μετά από αυτό με την Λας Πάλμας (3-0 τελικό). Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε απέχει πλέον επτά βαθμούς από την δεύτερη Ατλέτικο Μαδρίτης, με τους Ροχιμπλάνκος να διατηρούνται ζωντανοί στη μάχη του τίτλου.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/962711679460167681

Οι Μπλαουγκράνα απέτυχαν παράλληλα να σκοράρουν για πρώτη φορά μετά από 29 συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος στα οποία βρήκαν το δρόμο για τα δίχτυα (τελευταία φορά στις 8 Απριλίου του 2017, στην ήττα 2-0 από τη Μάλαγα), ενώ παρά το γεγονός ότι ανέβασαν αισθητά την απόδοσή τους στο δεύτερο 45λεπτο, δεν κατάφεραν να «επιβεβαιώσουν» ένα από τα βασικά τους φετινά αγωνιστικά χαρακτηριστικά: είχε απολογισμό 43-5 στα γκολ όσον αφορά τα δεύτερα ημίχρονα στο πρωτάθλημα, αριθμοί που έμειναν απαράλλαχτοι μετά το τελευταίο σφύριγμα κόντρα στη Χετάφε.

Πρώτη «λευκή» ισοπαλία μετά από 49 παιχνίδια (0-0 με τη Μάλαγα στις 19 Νοεμβρίου του 2016), δεύτερη σερί στο φετινό πρωτάθλημα, επίσης δεύτερη της Χετάφε στις 15 επισκέψεις της στο Καμπ Νόου (η προηγούμενη τη σεζόν 2007/08), μόλις 4η στα τελευταία 120 παιχνίδια πρωταθλήματος στη Βαρκελώνη, αλλά και 50η δίχως γκολ στα 1.072 εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος της Μπαρτσελόνα, με 10 εξ αυτών στον τρέχων αιώνα, πρέπει, όμως, να σταθούμε λίγο και στην ομάδα του Πέπε Μπορδαλάς.

https://twitter.com/FCBarcelona/status/962720360637624320

Η Χετάφε διαθέτει την τρίτη καλύτερη άμυνα στο φετινό πρωτάθλημα, με μόλις 21 γκολ παθητικό (9 η Ατλέτικο, 11 η Μπαρτσελόνα) και είναι μαζί με τις δύο προαναφερθείσες οι μοναδικές που δεν έχουν δεχθεί περισσότερα από δύο γκολ σε έναν αγώνα της Primera Division.

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες, ο Γέρι Μίνα έγινε ο πρώτος Κολομβιανός που αγωνίζεται με την Μπαρτσελόνα στο ισπανικό πρωτάθλημα (47ος συνολικά από την πατρίδα του στη La Liga που το κάνει), ο Μέσι έφθασε τα 300 ματς στο Καμπ Νόου σε όλες τις διοργανώσεις (έχει 309 γκολ σε αυτά!), ο Μπουσκέτς τα 300 παιχνίδια στο πρωτάθλημα (ο 10ος που φθάνει αυτόν τον αριθμό, έχει σε αυτά τα ματς μόλις 25 ήττες), ενώ ο Πικέ τα 264 -επίσης- στο πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τον Πεπ Γκουαρδιόλα και όντας πλέον ο 19ος με τα περισσότερα στην ιστορία του συλλόγου. Από αυτά, έχει ηττηθεί μόλις στα 20!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο, Μίνα, Ντιν, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς (82′ Παουλίνιο), Κουτίνιο (62′ Ινιέστα), Μέσι, Πάκο (63′ Ντεμπελέ), Σουάρες

https://www.youtube.com/watch?v=3HMB30wvcz8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ