Εκλογές Μπαρτσελόνα : Ο Λαπόρτα από τα παλιά, ο Φοντ με τον Τσάβι και ο συνεργάτης του Μπαρτομέου (pics)

Εκλογές Μπαρτσελόνα : Ο Λαπόρτα από τα παλιά, ο Φοντ με τον Τσάβι και ο συνεργάτης του Μπαρτομέου (pics)

Οι εκλογές της Μπαρτσελόνα είναι προ των πυλών και to10.gr κάνει μία ανάλυση των τριών υποψηφίων που... αναμετριούνται σήμερα για την προεδρική καρέκλα του συλλόγου!

Αναμονή τέλος! Η Μπαρτσελόνα μπαίνει απόψε κιόλας σε νέα εποχή! Έπειτα από μία εξαετία «τρόμου» στα χέρια του «προφυλακισμένου», Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου, οι «μπλαουγκράνα» ετοιμάζονται να αλλάξουν σελίδα και να βγάλουν νέο πρόεδρο.

Image

Όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, ο νέος πρόεδρος της ομάδας θα γίνει γνωστός τα μεσάνυχτα της Δευτέρας! Μία ημέρα ορόσημο για την ομάδα της Βαρκελώνης που θέλει να επιστρέψει στα ένδοξα χρόνια, αφήνοντας πίσω της αυτήν την άσχημη πενταετία, που σημαδεύτηκε από τρεις απανωτούς… ντροπιαστικούς αποκλεισμούς στο Champions League…

Ήδη οι πρώτες ψήφοι, βρίσκονται στα γραφεία του «Καμπ Νόου» από το βράδυ της Παρασκευής… Ζουάν Λαπόρτα, Βίκτορ Φοντ και Τόνι Φρέισα διεκδικούν την… προεδρική θέση του συλλόγου. Τρεις διαφορετικοί άνθρωποι, με τρεις διαφορετικές φιλοσοφίες και απόψεις.

Ζουάν Λαπόρτα: Έτοιμος, έμπειρος και με επιτυχημένη… συνταγή

If Messi says no, we'll take it with sportsmanship" - BeSoccer

Με γνώμονα… το ένδοξο και «χρυσό» παρελθόν του στην Μπαρτσελόνα, ο Ζουάν Λαπόρτα είναι έτοιμος να αναλάβει και πάλι τη διοίκηση του συλλόγου έχοντας ως σλόγκαν τη φράση «Αγαπάμε την Μπαρτσα». Και για αυτό είναι και το μεγάλο φαβορί άλλωστε. Ο Καταλανός δικηγόρος είναι αυτός που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσει, έχοντας… κατεδαφίσει τους δύο του αντιπάλους σε όλα τα debate!

Ο 59χρονος έχει υποσχεθεί αυτό που θέλουν όλοι οι φίλαθλοι των «μπλαουγκράνα»… Την παραμονή του Λιονέλ Μέσι. Και μάλιστα με μεγάλη σιγουριά. Στα δικά του χρόνια έκανε το… ξεπέταγμα του ο Αργεντινός, ο οποίος έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Λαπόρτα. Και η αλήθεια είναι πως μόνο ο Λαπόρτα θα μπορούσε να κρατήσει τον Pulga στο «Καμπ Νόου».

Το πρότζεκτ του 59χρονου δικηγόρου δεν έχει όμως μόνο την παραμονή του Μέσι. Ήδη ο Καταλανός έχει κάνει επαφές με μερικούς από τους μεγαλύτερους μάνατζερ της Ευρώπης και με τους δύο πολύ καλούς του φίλους… Ζόρζε Μέντες και Μίνο Ραϊόλα. Μάλιστα, έχει αφήσει ουκ ολίγες φορές υπονοούμενα για μία ενδεχόμενη μεταγραφή του Έρλινγκ Χάαλαντ και του Κιλιάν Εμπαπέ, με τον Λαπόρτα να έχει δηλώσει πως έχει έτοιμα τα… χαρτιά του!

Εκτός από τον αγωνιστικό τομέα, ο Λαπόρτα θέλει να δώσει μεγάλη βάση και στα… υπόλοιπα στα οποία ο Μπαρτομέου τα… έκανε «μαντάρα»… Ο 59χρονος δικηγόρος δηλώνει σίγουρος και πανέτοιμος να επαναφέρει τα οικονομικά του συλλόγου σε μία ισορροπία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι «μπλαουγκράνα» θα επαναφέρουν στη φανέλα τους τη UNICEF. Μία πραγματικά τρομερή κίνηση την οποία την είχε κάνει πριν από αρκετά χρόνια ξανά η Μπαρτσελόνα, όταν ήταν στην προεδρία ο… Λαπόρτα.

Οι πιθανότητες δείχνουν Λαπόρτα. Και εκτός από τους… book, ο Καταλανός έχει στο πλευρό του και μερικά… δυνατά ονόματα, με τον Ζόρντι Κρόιφ να έχει ήδη ταχθεί υπέρ του 59χρονου…

Βίκτορ Φοντ: Άπειρος αλλά με… πλάνο

BarçaTimes on Twitter: "🎙️[@sialfutur] | Victor Font presenting his project on Si al futur. 🔊 Victor Font: "The next decade, the Barca will have to react to the end of the best

Με σύνθημα «Ναι στο μέλλον» ο Βίκτορ Φοντ είναι το δεύτερο φαβορί για την προεδρία του συλλόγου… Μάλιστα, πριν από μερικούς μήνες ήταν το πρώτο φαβορί… μέχρι που ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του ο Ζουάν Λαπόρτα.

Επιχειρηματίας στο επάγγελμα και ιδρυτής εταιρείας που ασχολείται με επαγγελματικές υπηρεσίες στον τομέα των ΜΜΕ. Όπως έχει αναφέρει, δουλεύει το πλάνο του εδώ και έξι χρόνια! Ένα αρκετά καλά δομημένο πλάνο, όπως αναφέρουν τα Μέσα της Καταλονίας. Ένα πλάνο που ωστόσο δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία… Ο Φοντ έδειξε στα debate πως η απειρία του είναι ένα από τα μειονεκτήματα του.

Δεν ήταν λίγες οι φορές, που ο Λαπόρτα τον «στρίμωξε» και τον έβαλε στον τοίχο. Δίπλα του ωστόσο θα έχει τον Τσάβι. Είτε ως προπονητή, είτε ως τεχνικό διεθυντή, ο «θρύλος» των «μπλαουγκράνα» είναι ένας από τους ανθρώπους που θα αναλάβουν πόστο στην ομάδα, εφόσον ο 49χρονος κερδίσει τις εκλογές.

Ο Φοντ έχει μιλήσει και για την ανανέωση του Μέσι και έχει αναφέρει πως θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στην ομάδα. Χωρίς ωστόσο να δίνει υποσχέσεις… Όσο για τις κινήσεις του στο… παζάρι, ανέφερε πως μεταγραφές τύποτ Εμπαπέ και Χάαλαντ είναι σχεδόν απίθανες με τα τωρινά οικονομικά δεδομένα του συλλόγου.

Τόνι Φρέισα: Αουτσάιντερ και συνεργάτης του… Μπαρτομέου

Freixa: "El Barça no és una empresa, és un club esportiu amb sentiment" | betevé

Σίγουρα, δεν είναι το φαβορί… Μάλλον δεν είναι φαβορί, ούτε καν για τη δεύτερη θέση. Σημαντικό ρόλο σε αυτό… παίζει η παρουσία του στις τελευταίες δύο διοικήσεις της ομάδας. Ο Τόνι Φρέισα ήταν «παρών» τόσο στη διοίκηση Μπαρτομέου, όσο και στη διοίκηση Ροσέλ. Δύο άνθρωποι που πέρασαν την πόρτα της φυλακής. Τι άλλο χρειάζεται λοιπόν για να βγει πρόωρα εκτός μάχης ο Φρέισα;

Κι όμως ο 54χρονος, δικηγόρος, τα κατάφερε να περάσει στο τελευταίο στάδιο και να διεκδικήσει τη θέση, με τις όποιες πιθανόητητες του αναλογούν, με σύνθημα «Πιστοί στην Μπάρτσα». Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Φρέισα ήταν μέλος και της διοίκησης Λαπόρτα, ωστόσο παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο… Με τον καλύτερο πρόεδρο της ιστορίας του συλλόγου…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ