Σουάρες: «Nα δείξουμε γιατί είμαστε στην κορυφή»

Σουάρες: «Nα δείξουμε γιατί είμαστε στην κορυφή»

Ο Λουίς Σουάρες θέλει να σημαδέψει το ντέρμπι της Μαδρίτης.

Από το καλοκαίρι του 2014, που μετακόμισε στην Ισπανία για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Σουάρες έχει γράψει τη δική του ιστορία στις αναμετρήσεις με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχοντας πετύχει έντεκα τέρματα με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» (εννέα στη La Liga και δύο στο κύπελλο) σε clasico, ο Ουρουγουανός επιθετικός αναζητά το παρθενικό του γκολ σε μαδριλένικο ντέρμπι σήμερα (7/3, 17:15), όταν η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Ρεάλ για την 26η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

«Είναι κάτι ιδιαίτερο να παίζεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης. Θέλεις πραγματικά να παίζεις τέτοιους αγώνες και να δείχνεις τις δυνατότητές σου. Όλοι παρακολουθούν και περιμένουν να δουν τι μπορείς να κάνεις. Είναι σπουδαίο να βρίσκεσαι σε τέτοια παιχνίδια. Στη δική μας περίπτωση, έχουμε το πρόσθετο κίνητρο να προσπαθήσουμε να πάρουμε ρεβάνς για την ήττα μας νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Θέλουμε να δείξουμε γιατί είμαστε στην κορυφή του πρωταθλήματος», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες σε συνέντευξή του, στο πλαίσιο του «LaLiga World show», την οποία αναδημοσιεύει αποκλειστικά για την Ελλάδα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αποχωρώντας το Σεπτέμβριο από την Μπαρτσελόνα, ο 34χρονος Ουρουγουανός επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ατλέτικο, έχοντας ως στόχο να παραμείνει σε υψηλό επίπεδο και να συνεχίσει να διεκδικεί τίτλους. Με τους «ροχιμπλάνκος» να έχουν… στρογγυλοκαθίσει εδώ και καιρό στην κορυφή της La Liga, η επιλογή του δείχνει να δικαιώνεται. «Σαν παίκτης έχεις πάντα όνειρα και φιλοδοξίες. Το να είμαι σε θέση να βοηθήσω μια ομάδα όπως η Ατλέτικο Μαδρίτης, που δεν έχει κερδίσει τίτλο εδώ και καιρό, να κερδίσει κάτι μεγάλο, είναι προφανώς ένας από τους βασικούς στόχους μου», εξηγεί ο Σουάρες στο «LaLiga World show» και συμπληρώνει:

«Είμαι πάντα πολύ ανταγωνιστικός, θέλω πάντα να αποδεικνύω τι μπορώ να κάνω και να συνεχίσω να βελτιώνομαι. Είμαι πάντα έτοιμος για την επόμενη πρόκληση ή το επόμενο εμπόδιο, είμαι πάντα επίμονος και αποφασισμένος. Και τώρα, βρίσκομαι σε έναν σύλλογο όπου πολλοί πιστεύουν ότι είναι δύσκολο να πετύχω γκολ, αλλά με την ποιότητα των παικτών που υπάρχουν εδώ, στην πραγματικότητα είναι εύκολο. Η ομάδα αυτή είναι πολύ φιλόδοξη. Θέλουμε να φτάσουμε μακριά, να θριαμβεύσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας. Αυτή τη φιλοδοξία κανείς δεν μπορεί να μας τη στερήσει. Είναι ένα κομμάτι από αυτό που είμαστε φτιαγμένοι, μαζί με το ανταγωνιστικό μας πνεύμα».

Όσο κι αν το μεγάλο σημερινό ντέρμπι θεωρείται κομβικό για την εξέλιξη της μάχης του τίτλου, ο διεθνής Ουρουγουανός είναι αρκετά έμπειρος, για να γνωρίζει ότι τίποτα δεν τελειώνει τόσο νωρίς. «Από τώρα και μέχρι μερικά ματς πριν το τέλος, θα δούμε ακριβώς πόσο μακριά μπορούμε να πάμε. Θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο να είσαι σταθερός σε όλη τη διάρκεια της σεζόν σε αυτό το πρωτάθλημα, γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικό. Οι ομάδες που βρίσκονται χαμηλά μπορούν να κόψουν βαθμούς από τις ομάδες που είναι ψηλότερα στην κατάταξη κι αυτό δείχνει πόσο σπουδαία δουλειά έχουμε κάνει για να είμαστε εκεί που είμαστε. Πρέπει να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο μέχρι να πετύχουμε το στόχο μας», κατέληξε ο δεύτερος σκόρερ της φετινής La Liga.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ