Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-2

Εϊμπάρ – Μπαρτσελόνα 0-2

Κακή παρένθεση αποδείχθηκε η ισοπαλία με την Χετάφε στο Καμπ Νόου. Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Εϊμπάρ στο Ιπουρούα και ισοφάρισε το κορυφαίο αήττητο σερί της στη La Liga. Έφθασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα ο Λουίς Σουάρες, ο Ζόρντι Άλμπα το δεύτερο γκολ των Καταλανών.

Κακή παρένθεση αποδείχθηκε η ισοπαλία με την Χετάφε στο Καμπ Νόου. Η Μπαρτσελόνα δεν ήταν καλή στο Ιπουρούα, επέστρεψε όμως στις νίκες, επικρατώντας 2-0 της Εϊμπάρ (την έχει νικήσει και τις οκτώ φορές που την έχει βρει στο διάβα της, δίχως μάλιστα να έχει δεχθεί γκολ στην έδρα της) και ισοφαρίζοντας το κορυφαίο αήττητο σερί της στη La Liga, κυνηγώντας πλέον αυτό της Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Οι Μπλαουγκράνα πήραν νωρίς κεφάλι στο σκορ, με τον Λιονέλ Μέσι να δίνει πανέξυπνη ασίστ στον Λουίς Σουάρες, τον Ουρουγουανό να περνά τον Ντμίτροβιτς και να κάνει το 1-0 με το 100ο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα. Ο φορ της Μπάρτσα πέρασε στην 9η θέση της γενικής λίστας με τους παίκτες που έφθασαν πιο γρήγορα τον τριψήφιο αριθμό τερμάτων (σε μόλις 118 συμμετοχές) και στην πέμπτη θέση αυτής με τους πρώτους σκόρερ του συλλόγου στην ιστορία του στο πρωτάθλημα, μετά τους Λιονέλ Μέσι (368), Σέσαρ Ροντρίγκες (191), Λαντισλάου Κουμπάλα (131) και Σάμουελ Ετό (108).

Η Εϊμπάρ απείλησε τον Τερ Στέγκεν, είχε οκτώ σουτ στο πρώτο ημίχρονο (μόνο η Ρεάλ επιχείρησε περισσότερα σε φετινό αγώνα κόντρα στην ομάδα του Βαλβέρδε), δεν κατάφερε όμως να παραβιάσει την εστία του Γερμανού και όλα τελείωσαν ουσιαστικά μετά την αποβολή του Ορεγιάνα και του Μεντιλιμπάρ. Ο Χιλιανός φορ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη στο 66′ και άφησε την ομάδα του με δέκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τις έξι αποβολές του στο ισπανικό πρωτάθλημα, οι τρεις έχουν έρθει σε αγώνα με την Μπαρτσελόνα. Ακολούθως αποβλήθηκε και ο προπονητής της Εϊμπάρ, λόγω των έντονων διαμαρτυριών του.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκούρασε τους Ινιέστα και Παουλίνιο, περνώντας στο γήπεδο τους Κουτίνιο και Βιδάλ, με τον Ζόρντι Άλμπα να κάνει ότι δεν μπόρεσε ο Μέσι (είχε δοκάρι νωρίτερα, το 14ο του φέτος στο πρωτάθλημα) και να διαμορφώνει στο 88ο λεπτό το τελικό 2-0. Ο Ισπανός μπακ έφθασε τα 12 γκολ σε 230 εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τρία εξ αυτών τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Η Μπαρτσελόνα πέρασε λοιπόν από το Ιπουρούα και έφθασε 31 συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα δίχως ήττα (τρέχει από πέρυσι, 26 νίκες, 5 ισοπαλίες στο σύνολο), ισοφαρίζοντας το ρεκόρ που είχε πετύχει η ίδια τη σεζόν 2010/11 με τον Πεπ Γκουαρδιόλα. Τα 24 εξ αυτών είναι στο τρέχων πρωτάθλημα, κάτι που στο παρελθόν έχουν καταφέρει μονάχα η Ρεάλ Μαδρίτης (1968/69, 1988/89 και 1996/97) και η Ρεάλ Σοσιεδάδ (1979/80). Οι Βάσκοι διατηρούν μάλιστα και το μεγαλύτερο αήττητο σερί στην ιστορία της La Liga, καθώς είχε μείνει αήττητη για 38 συνεχόμενα παιχνίδια, από το 1979 ως το 1980!

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (90′ Σεμέδο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Παουλίνιο (74′ Παουλίνιο), Ινιέστα (63′ Κουτίνιο), Μέσι, Σουάρες

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ