Αλαβές – Ντεπορτίβο λα Κορούνια 1-0

Αλαβές – Ντεπορτίβο λα Κορούνια 1-0

Με γκολάρα του φετινού mvp της, Μουνίρ Χανταντί, η Αλαβές νίκησε 1-0 την Ντεπορτίβο λα Κορούνια στο Mendizorrotza, έκανε ένα ακόμα βήμα για τη -σχεδόν βέβαια- σωτηρία της και πλέον απέχει λιγότερους πόντους από τις ευρωπαϊκές θέσεις, παρά από αυτές του υποβιβασμού!

Όταν ο Αμπελάρδο (ναι, ο προπονητής που -με δόση υπερβολής βέβαια- θα την έβγαζε Champions League) έφθασε, την 13η αγωνιστική, η Αλαβές ήταν έξι βαθμούς κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Το βράδυ του Σαββάτου (17/2), μετά τον αγώνα της για την 24η «στροφή», είναι στο +10 από αυτήν!

Η ομάδα – έκπληξη του 2018 στην Ισπανία (μαζί με τις Τζιρόνα και Εϊμπάρ που από την αρχή του χρόνου εντυπωσιάζουν με τη σταθερότητά τους) νίκησε λοιπόν με 2-0 την Ντεπορτίβο λα Κορούνια στο Mendizorrotza και την άφησε στο -11 να παλεύει για την παραμονή της στα «σαλόνια» του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Το γκολ (γκολάρα για την ακρίβεια) που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο συνήθης ύποπτος για τους Βάσκους, Μουνίρ Χανταντί. Με την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Ισπανο-Μαροκινός επιθετικός, ο οποίος ανήκει στην Μπαρτσελόνα, «κεραυνοβόλησε» τον Ρουμπέν και χάρισε στην -ανώτερη- Αλαβές το ένατο φετινό της τρίποντο. Με έξι γκολ και πέντε ασίστ, ο 22χρονος άσος εμπλέκεται πλέον στα 11 από τα 22 γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, ήτοι το 50% εξ αυτών.

Η Αλαβές νίκησε λοιπόν, με τον Αμπελάρδο να πανηγυρίζει για πρώτη φορά στην καριέρα του τρεις συνεχόμενες νίκες στη La Liga και να συνεχίζει την καλή του παράδοση κόντρα στον Ζέεντορφ, πλέον από την άκρη του πάγκου: οι δυο τους είχαν αναμετρηθεί σε πέντε clasico ως ποδοσφαιριστές, ο μεν Ισπανός με την Μπαρτσελόνα και ο δε Ολλανδός με την Ρεάλ Μαδρίτης, με τον πρώτο να μετρά τρεις νίκες, τον δεύτερο μια και ένα ματς να έχει λήξει δίχως νικητή.

Μετά, λοιπόν, από την ήττα στο ντεμπούτο του (1-0 εντός έδρας από την Ρεάλ Μπέτις) ο Ζέεντορφ… διπλασίασε τα αρνητικά αποτελέσματα στη βραχύβια θητεία του στον πάγκο της «Ντέπορ», η οποία έχει τη δεύτερη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή της σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, σε όλη την ιστορία της. Από την άλλη, ο Αμπελάρδο των 22 πόντων σε 11 ματς, είναι ο τρίτος προπονητής με τους περισσότερους βαθμούς (2) ανά ματς στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τον Ερνέστο Βαλβέρδε (2,58) και τον Ντιέγκο Σιμεόνε (2,26)!

Ντεπορτίβο Αλαβές – Ντεπορτίβο λα Κορούνια 1-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ