Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 1-1

Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 1-1

Η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε μέσα στη Βαρκελώνη, η Εσπανιόλ ισοφάρισε στο 85' και θα μπορούσε να «κλέψει» το τρίποντο, χάνοντας, όμως, τεράστια τριπλή ευκαιρία στην εκπνοή του ματς.

Ένα ματς με τρομερό φινάλε έλαβε χώρα στη Βαρκελώνη. Εσπανιόλ και Βιγιαρεάλ ήρθαν ισόπαλες (1-1), σε ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες, με την πρώτη να μπορεί μάλιστα να… παραπονιέται κιόλας, αφού έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό, προκειμένου να ολοκληρώσει την ανατροπή.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 25ο λεπτό, με τον Ροντρίγκο Ερνάντες να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ στο ισπανικό πρωτάθλημα (μετά από 49 συμμετοχές) και να δίνει στην ομάδα του το προβάδισμα. Το ματς ήταν κακό, έως τα τελευταία λεπτά, όταν και όλα άλλαξαν.

Στο 85′ ο Εστέμπαν Γκρανέρο σκόραρε με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ, έβαλε τον όνομά του στον πίνακα των σκόρερ για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μετά από 2590 ολόκληρες ημέρες (και τον αγώνα με την Αλμερία τον Γενάρη του 2011) και έγινε ο μόλις δεύτερος παίκτης που νικά τον Σέρχιο Ασένσο με αυτόν τον τρόπο, μετά τον Λιονέλ Μέσι.

Στην κυριολεκτικά τελευταία φάση του αγώνα, η Εσπανιόλ έχασε τεράστια τριπλή ευκαιρία για να ολοκληρώσει την ανατροπή, με τον Λέο Μπαπτιστάο να στέλνει αρχικά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, τον Ασένχο να αποκρούσει εν συνεχεία το σουτ του Σέρχιο Γκαρσία και τον Ζεράρ Μορένο να το… αποτελειώνει, στέλνοντας την μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση.

Το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο, με την μεν Εσπανιόλ να χάνει την ευκαιρία να ξεφύγει για τα καλά από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη δε Βιγιαρεάλ να προσπεράσει τη Σεβίλλη, ανεβαίνοντας στην πέμπτη θέση που δίνει εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

Οι γηπεδούχοι έμειναν για έκτο σερί ματς μακριά από τη νίκη (τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες), ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν ανάμεσα στις πέντε ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί ακόμα στο νέο στάδιο της Εσπανιόλ (δύο νίκες, έξι ισοπαλίες). Οι δυο τους, πάντως, συνθέτουν το ζευγάρι με τις περισσότερες ισοπαλίες στη La Liga τον τρέχων αιώνα, 16 στον αριθμό.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» μπορεί λοιπόν παρά την απώλεια να παρέμεινε στην 6η θέση, τρεις πόντους πάνω από την Εϊμπάρ, έχει όμως τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, τα τελευταία πέντε χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, έχει συγκεντρώσει 38 βαθμούς μετά το πέρας των 24 πρώτων αγωνιστικών, ένα λιγότερο από πέρυσι, δέκα από πρόπερσι, έξι από τη σεζόν 2014/15 και δύο από τη σεζόν 2013/14.

Εσπανιόλ – Βιγιαρεάλ 1-1

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ