Ρεάλ Μαδρίτης : Οι χιλιάρες της Βασίλισσας

Ρεάλ Μαδρίτης : Οι χιλιάρες της Βασίλισσας

Το γκολ του Μάρκο Ασένσιο ήταν το υπ' αριθμόν 6.000 για τη Ρεάλ Μαδρίτης στη La Liga, με τον Ισπανό μέσο να μπαίνει στα βιβλία της ιστορίας της Βασίλισσας, δίπλα σε ονόματα θρύλους που σημείωσαν το 1000ό γκολ, το 2000ό κλπ..

Το γκολ του Μάρκο Ασένσιο για το 2-3 της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπέτις του έδωσε μια θέση στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των Μερένχες, καθώς ήταν το νούμερο 6.000 τέρμα τους στη La Liga.

Το όνομα του Ισπανού μεσοεπιθετικού μπήκε έτσι δίπλα σε παίκτες-μύθους για την Βασίλισσα, που σημείωσαν τα γκολ υπ’ αριθμόν 1, 1000, 2000, 3000 κλπ. Πάμε να θυμηθούμε ποιοι ήταν αυτοί οι παίκτες.

Το πρώτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης στην La Liga, σημειώθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 1929 από τον Χάιμε Λαθκάνο στο παιχνίδι κόντρα στην CE Europa. Η Βασίλισσα κέρδισε με 5-0, με τον Ισπανό μέσο να πετυχαίνει συνολικά τέσσερα τέρματα.

Μόλις 21 χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στις 5 Νοεμβρίου του 1950 οι Μερένχες έγραψαν ξανά ιστορία, καθώς ο Παχίνιο σημείωσε το χιλιοστό γκολ της ομάδας σε μια νίκη της με 5-2 στην έδρα της Μπιλμπάο.

Έπειτα, ήταν σειρά του εμβληματικού -τότε- αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάκο Χέντο, να τοποθετήσει το όνομα του σε ακόμα ένα ιστορικό γεγονός για τη Βασίλισσα, σημειώνοντας το γκολ Νο.2000 στη νίκη της ομάδας του κόντρα στην Ποντεβέδρα το 1963.

Στις 20 Ιανουαρίου 1982 τη σκυτάλη πήρε Χουανίτο, ο οποίος σημείωσε το γκολ υπ’ αριθμόν 3.000 για τη Ρεάλ σ’ ένα παιχνίδι κόντρα στη Σαλαμάνκα.

Προχωράμε 12 χρόνια και φτάνουμε στις 22 Δεκεμβρίου του 1994, με τον Ιβάν Ζαμοράνο να σκοράρει το δεύτερο τέρμα στη νίκη της Ρεάλ κόντρα στην Βαγιαδολίδ, τέρμα το οποίο έφτασε των αριθμό των γκολ στα 4.000.

Ο «μαγικός» αριθμός 5.000 συμπληρώθηκε από τον Γκούτι στις 14 Σεπτεμβρίου του 2008, με τον Ισπανό μέσο να σκοράρει στην δύσκολη επικράτηση της Βασίλισσας με 4-3 κόντρα στη Νουμάνθια.

Τώρα και ο Μάρκο Ασένσιο έγραψε το όνομα του με «χρυσά» γράμματα στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης και μένει να δούμε αν θα μπορέσει να ακολουθήσει την πορεία των προαναφερθέντων θρύλων της Βασίλισσας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ