Λιονέλ Μέσι: Η έβδομη Χρυσή Μπάλα του κλείνει… μάτι (pics, vids)

Λιονέλ Μέσι: Η έβδομη Χρυσή Μπάλα του κλείνει… μάτι (pics, vids)

Ο Λιονέλ Μέσι έχει πάρει από το χέρι την Μπαρτσελόνα που είναι κοντά στο να ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της La Liga και η έβδομη Χρυσή Μπάλα έχει ήδη ξεκινήσει να γυαλίζει στον Αργεντινό...

Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται πολύ κοντά στον να ολοκληρώσει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της La Liga. Παρότι οι «μπλαουγκράνα» ήταν τον Γενάρη στο -13 από την Ατλέτικο Μαδρίτης, κατάφεραν να επιστρέψουν δυναμικά και «πατώντας» πάνω στις συνεχόμενες γκέλες των Μαδριλένων, βρίσκονται πλέον στο -2 από την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε την οποία υποδέχονται μάλιστα την επόμενη εβδομάδα στο «Καμπ Νόου».

Όλα αυτά ωστόσο δεν θα είχαν γίνει εάν στο ρόστερ της ομάδας δεν ήταν ο Λιονέλ Μέσι… Προφανώς και δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις, ωστόσο οι επιδόσεις του Αργεντινού τη φετινή σεζόν εντυπωσιάζουν ακόμη και για τα στάνταρ του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Δεν είναι τόσο τα νούμερα (που έτσι και αλλιώς ζαλίζουν), αλλά η επιρροή και η ενέργεια που βγάζει ο Pulga στον αγωνιστικό χώρο. Δύο μήνες πριν κλείσει τα 34 του έτη, ο Μέσι διανύει μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του και δείχνει έτοιμος να οδηγήσει την Μπαρτσελόνα σε ακόμα ένα νταμπλ, το οποίο στην αρχή της σεζόν έμοιαζε με ένα μακρινό όνειρο…

Από εκεί που η αποχώρηση του πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου έμοιαζε αναπόφευκτη, ο Μέσι δείχνει να είναι πιο χαρούμενος από ποτέ στη Βαρκελώνη. Ο Αργεντινός απολαμβάνει και πάλι το ποδόσφαιρο στο «Καμπ Νόου» και ηγείται μιας αρκετά φιλόδοξης και ταλαντούχας ομάδας.

Με εμφανίσεις και αριθμούς που τον κάνουν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την ερχόμενη Χρυσή Μπάλα και ας μην τελειώσει τη σεζόν με το Champions League στα χέρια του. Από τον Γενάρη μέχρι και σήμερα, ο Μέσι έχει καταφέρει να συμβάλει μόνο στο πρωτάθλημα σε 26 γκολ. Από το -13, η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να βρεθεί στο -2 από την Ατλέτικο, με τον Μέσι να έχει 27 γκολ/ασίστ σε μόλις 15 αγωνιστικές!

Φυσικά, είναι και ο πρώτος σκόρερ των top-5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης μέσα στο 2021, με τους Εμπαπέ και Λεβαντόφσκι να ακολουθούν με 21. Με τα δύο του γκολ απέναντι στη Βαλένθια, ο Αργεντινός έφτασε 28 γκολ και 9 ασίστ, σε αυτές τις 34 αγωνιστικές, με 20 βραβεία MVP. Δεύτερος στη σχετική λίστα ο Μορένο της Βιγιαρεάλ με… 11!

Κόντρα στη Χετάφε, ο Μέσι έφτασε τα 25 γκολ στο πρωτάθλημα, κάτι το οποίο καταφέρνει για 12η συνεχόμενη σεζόν στην καριέρα του. Ο πρώτος ποδοσφαιριστής που κάνει κάτι τέτοιο στην ιστορία των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης!

Εκτός από τους αριθμούς των γκολ, εντυπωσιακές είναι και οι δημιουργικές του επιδόσεις που… ζαλίζουν. Όχι πως είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι μία ακόμη απόδειξη πως ο Μέσι είναι ένας άριστος playmaker εκτός από ένας μεγάλος σκόρερ.

Συνολικά τη φετινή σεζόν έχει 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να δώσει 89 πάσες «κλειδιά». Το στατιστικό που αποδεικνύει ωστόσο πως ο Μέσι παίζει σε έναν πιο δημιουργικό ρόλο είναι αυτό των επιτυχημένων μεταβιβάσεων στο 3ο επιθετικό μισό του γηπέδου.

Πρώτος στην κατηγορία στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, με 851 επιτυχημένες προσπάθειες, με τον Μπρούνο Φερνάντες να βρίσκεται στη 2η θέση με σχεδόν… 200 λιγότερες! Απίστευτο και όμως αληθινό.

Το πιο… τρελό ωστόσο είναι το γεγονός πως ο Αργεντινός κυριαρχεί σε 31 διαφορετικές σταστιστικές κατηγορίες στη La Liga! 31! Πως να μην ελπίζει στο πρωτάθλημα μετά η Μπαρτσελόνα…

Οι επιδόσεις του Μέσι και οι αριθμοί του, τον κατατάσσουν σίγουρα στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Μάλιστα, οι πιθανότητες για τον Αργεντινό αυξάνονται, καθώς τον Ιούνιο έρχεται και το Copa America, το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα της πατρίδας του και της Κολομβίας.

Ο δρόμος για την έβδομη χρυσή μπάλα είναι ανοιχτός και ο Μέσι έχει ήδη ξεκινήσει να τον διανύει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ